• یکشنبه / ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / ۱۷:۴۴
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1403092518434
  • منبع : نمایندگی اصفهان

علم قدرت است و پژوهش ابر قدرت!

نسل پنجم اینترنت در گردشگری

نسل پنجم اینترنت در گردشگری

ایسنا/اصفهان فناوری نسل پنجم اینترنت موجب جهشی بزرگ در استفاده از فناوری در صنعت گردشگری خواهد شد و این جهش بسیار سریع‌تر از تغییراتی است که در دهه‌های اخیر شاهد آن بوده‌ایم.

در دنیای کنونی که همه‌چیز به‌صورت دیجیتال و متصل درآمده، فناوری نسل پنجم (۵G) به‌عنوان یک عنصر کلیدی شناخته می‌شود. این تکنولوژی نه‌تنها می‌تواند به بهبود و عدالت اقتصادی کمک کند، بلکه موجب ایجاد جامعه‌ای بازتر، دموکراتیک‌تر و پایدارتر نیز می‌شود. سرمایه‌گذاری‌های قابل‌توجهی از سوی دولت‌ها و شرکت‌های خصوصی در زیرساخت‌های فیزیکی صورت گرفته تا شبکه‌های نسل پنجم اینترنت به‌طور گسترده‌تری توسعه پیدا کنند. این روند نه‌تنها در حال حاضر ادامه دارد، بلکه در آینده نیز پیش‌بینی می‌شود که با رشد و گسترش بیشتری همراه باشد. به‌این‌ترتیب، فناوری نسل پنجم به‌عنوان یک پیشران اصلی در تحول دیجیتال و اجتماعی به شمار می‌رود و نقش بسزایی در شکل‌دهی به آینده ارتباطات و تعاملات اجتماعی ایفا خواهد کرد.

فناوری نسل پنجم (۵G) به‌عنوان نسل جدید شبکه‌های بی‌سیم، دنیای گردشگری را نیز به‌کلی دگرگون خواهد کرد. با سرعت و قابلیت اتصال بی‌نظیری که این فناوری ارائه می‌دهد، همه کسب‌وکارهای مرتبط با سفر، ازجمله هتل‌ها و آژانس‌های مسافرتی، می‌توانند از مزایای دیجیتالی شدن بهره‌مند شوند. درواقع، فناوری نسل پنجم اینترنت موجب جهشی بزرگ در استفاده از فناوری در صنعت گردشگری خواهد شد و این جهش بسیار سریع‌تر از تغییراتی است که در دهه‌های اخیر شاهد آن بوده‌ایم. این تحول بزرگ، مدیون نوآوری‌های تکنولوژیکی است که فناوری نسل پنجم به همراه آورده است. این نوآوری‌های را می‌توان به‌صورت خلاصه به‌قرار ذیل دید:

فناوری نسل پنجم اینترنت (۵G) به‌طور چشمگیری از نسل چهارم (۴G) سریع‌تر است. درحالی‌که سرعت ۴G به حدود ۱۵ مگابیت بر ثانیه می‌رسد، ۵G می‌تواند داده‌ها را با سرعتی بین ۱ تا ۱۰ گیگابایت بر ثانیه منتقل کند. این افزایش سرعت به ما این امکان را می‌دهد که ویدیوهای باکیفیت بالا را به‌سرعت بارگذاری کرده و فایل‌های حجیم را به فضای ابری در کم‌ترین زمان آپلود کرد.

علاوه بر سرعت‌بالا، فناوری نسل پنجم تأخیر بسیار کمی دارد، یعنی زمانی که بین ارسال درخواست و دریافت پاسخ می‌گذرد، در فناوری نسل پنجم بسیار کوتاه‌تر از نسل گذشته خود است و به کمتر از یک میلی‌ثانیه می‌رسد. این یعنی همه کارها تقریباً آنی انجام می‌شوند و گردشگران می‌توانند از خدمات بلادرنگ لذت ببرند. به طور مثال در قالب واقعیت مجازی و افزوده، تجربه‌ای بسیار واقعی و طبیعی از مکان‌های مختلف داشته باشند.

از دیگر ویژگی‌های مهم فناوری نسل پنجم این است که می‌تواند تعداد بیشتری دستگاه را به‌صورت هم‌زمان به اینترنت متصل کند. این قابلیت به ما اجازه می‌دهد تا در هر مکان، تعداد دستگاه‌های متصل به اینترنت را تا ۱۰۰ برابر افزایش دهیم که این امر به توسعه اینترنت اشیا کمک شایانی می‌کند و همه‌چیز را به هم متصل می‌سازد.

یکی دیگر از مزایای فناوری نسل پنجم، مصرف انرژی بسیار کم آن است. این ویژگی موجب می‌شود که باتری دستگاه‌های متصل به اینترنت، مدت‌زمان بیشتری کار کنند.

کاربردهای فناوری نسل پنجم (۵G) در صنعت گردشگری به‌وضوح در زمینه‌های مختلفی همچون مدیریت گردشگری، بلیت‌فروشی، کنترل جریان مسافران، جمع‌آوری داده‌ها، امنیت و نظارت محیطی قابل‌مشاهده است. این فناوری به سازمان‌های فعال در گردشگری، ازجمله شرکت‌های حمل‌ونقل (هوایی، زمینی و دریایی)، هتل‌ها، موزه‌ها، رستوران‌ها و مقاصد گردشگری کمک می‌کند تا به ابزاری مؤثر در تحول دیجیتال تبدیل شوند و مزیت رقابتی برای خود ایجاد کنند. فناوری نسل پنجم این امکان را می‌دهد که اطلاعات دقیقی درباره الگوهای رفتاری گردشگران در تمامی مراحل سفر آن‌ها، شامل قبل از سفر، در حین سفر و پس‌ازآن، کسب کرد. تجربه کاربری در هر یک از این مراحل می‌تواند بهبود پیدا کند، به‌ویژه با قابلیت‌های اتصال سریع و انتقال آسان پروفایل‌های کاربری.

گردشگران در زمان حضور در مقصد، انتظار دارند که از اتصال بالایی برخوردار باشند و از دستگاه‌های تلفن همراه خود داده‌های زیادی را جمع‌آوری می‌کنند. این داده‌ها می‌توانند کمک کنند تا الگوهای تقاضا بهتر درک شود و به‌این‌ترتیب خدمات بهتری به گردشگران ارائه شود. با تحلیل این اطلاعات، می‌توان نیازها و ترجیحات گردشگران را شناسایی کرد و تجربه‌ای شخصی‌سازی‌شده و متناسب با آن‌ها فراهم آورد.

 ویژگی‌های کلیدی ۵G ازجمله سرعت‌بالا، تأخیر کمتر، قابلیت اتصال بیشتر و مصرف انرژی کمتر برای دستگاه‌های متصل، این امکان را فراهم می‌آورد که صنعت گردشگری به پیشرفت‌های قابل‌توجهی در حوزه‌های حیاتی خود دست پیدا کند. این تحولات درنهایت می‌تواند به شکل‌گیری افق‌های جدیدی در گردشگری قرن ۲۱ منجر شود و به بهبود تجربه مسافران و کارایی عملیاتی این بخش کمک کند.

علاوه بر اینکه ۵G دنیای دیجیتال ما را متحول می‌کند، باید به این نکته هم توجه کرد که این فناوری باید به شکلی پایدار و مسئولانه توسعه پیدا کند. گردشگری یکی از صنایعی است که سال‌ها است برای توسعه‌ پایدار مناطق مختلف تلاش می‌کند. حالا با کمک ۵G، این صنعت می‌تواند حتی بیشتر از قبل به رشد و پیشرفت مناطق گردشگری کمک کند. برای اینکه این اتفاق بیفتد، نیاز به ارتباطاتی داریم که سریع، کارآمد و ایمن باشند. این نوع ارتباطات به اقتصاد، به‌ویژه اقتصادهایی که به گردشگری وابسته هستند، کمک می‌کند تا رشد پایدارتری داشته باشند و مدرن‌تر شوند.

مجید فرهادی (دکتری گردشگری و پژوهشگر جهاددانشگاهی واحد اصفهان)

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha