آیتالله سید مجتبی طاهری خرم آبادی امروز ۲۵ آذرماه، در اولین یادواره شهدای رسانه لرستان که در سالن شهید آوینی خرمآباد برگزار شد، ضمن تسلیت سالروز وفات حضرت امالبنین(س)، با اشاره به حس غربت عموم مردم با شهدا، گفت: چرا انسان با شخص شهید احساس نزدیکی میکند؟ آیتالله مطهری در پاسخ به این سؤال فرمودند چون شهید عزیزترین دارایی خودش را برای خدا و صراط مستقیم و هدایت ما فدا کرده و این به طور فطری به وجود انسان منتقل میشود و شهید بدون آشنایی فیزیکی با قلوب افراد ارتباط برقرار میکند.
وی با اشاره به اینکه شرط ادامه دادن راه شهدا در وهله اول شناخت شخصیت و خصیصههای آنهاست، افزود: اولین خصیصه شهدا این بود که اهل عبادت بودند، رزمندگان و شهدای ما اهل تهجد و نماز شب و اخلاص بودند و در جبهه در حین دفاع از اسلام و رزمندگی برای اسلام شبها زندهدار و اهل عبادت بودند تا خدا آنها را بپذیرد چون شهادت درجهای از اخلاص میخواهد و محال است که تصادفی باشد.
طاهری خرمآبادی با اشاره به اینکه شهید شخصیتی است که تا خلوصش به درجه نزدیکی به درگاه خدا نرسیده باشد شهید نمیشود، ادامه داد: شهدا از خدا خواستند آنها را به عنوان بنده بپذیرد چرا که بالاترین مقام انسان به درگاه پروردگار مقام بندگی و عبودیت است، بندگی به معنای اطاعت محض از خدا به معنای سروری بر عالم است.
این مدرس حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه اکنون عبادت و صحنههای عبادی در جامعه کمرنگ شده، تصریح کرد: برای ادامه راه شهدا باید این طریق را محکم کنیم، عبادت اگر از جامعه رخت بر بندد سایر مسائل منتفی است، شهدا عبادت را داشتند و در این مسیر به شهادت رسیدند.
طاهری خرمآبادی با اشاره به اینکه خصیصه دیگر شهدا رضایتمندی آنها بود، افزود: شهدا همیشه از خدا راضی بوده و اهل نارضایتی نبودند، اکنون نیز جانبازانی هستند که بیش از سه دهه عوارض جنگ تحمیلی را بر دوش کشیدند و اکنون تنفس طبیعی ندارند.
وی با اشاره به اینکه ما در مجموعهای از نعمتها زندگی میکنیم، تصریح کرد: در جامعهای زندگی میکنیم که بر پایه ایمان است و باید ارزش پدر، مادر و خانواده شهدا را بدانیم.
طاهری خرمآبادی با اشاره به اینکه خانواده شهدا بهترین معلمان راه هدایت و صداقت هستند و باید در کنار هم به راهی برویم که عملاً در جامعه رهرو راه شهدا باشیم، اظهار کرد: شهدای رسانه کار حضرت زینب(س) را پیش برده و منطق شهادت را به دنیا معرفی کردند.
این مدرس حوزه علمیه قم با بیان اینکه تبعیت عملی از شهدا یعنی پیمودن راه آنها، اضافه کرد: برگزاری این یادوارهها به این خاطر است که راه شهدا ادامه پیدا کند اما باید هر فردی که در هر جایگاهی است اخلاص، صداقت، پاکی و صفا و برای خدا بودن که ویژگی بارز شهداست را داشته باشد. امروز باید در جامعه نوع شکایت را کنار بگذاریم و گلهمندی نکنیم، مشکلات هست اما مقایسه کنیم که چه هزینهای و برای چه دادیم.
طاهری خرمآبادی با اشاره به اینکه ویژگی سوم شهدا این بود که به عنوان جوان بهترین بهرهبرداری و استفاده را از عمر و فرصت خود کردند و راه ۱۰۰ ساله را یک روزه پیمودند، گفت: شهدا از این فرصت استفاده کرده و خود را به خدا متصل کردند، در روایت است وقتی شهید بر زمین میافتد خداوند بر روی او لبخند میزند که نشانه رضایتمندی خداوند است، در قرآن کریم داریم که شهدا زنده هستند و در عالم برزخی همواره در حال روزی خوردن هستند.
این مدرس حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه در زمینه عبادت، رضایتمندی و استفاده از فرصتها باید عملی به میدان بیاییم، تصریح کرد: اگر بچههای نسل دو و سه با مبانی دینی فاصله گرفتند برای این است که فرزند شهید و دیگر فرزندان جوانان مخلص را ندیدهاند، چه کسی باید راه شهدا را تبیین و این نسل را تربیت کند و نشان دهد که رهرو راه شهدا بودن یعنی چه؟
طاهری خرمآبادی با بیان اینکه یکی از توطئههای بزرگ دشمنان جدا کردن مردم از روحانیت است بنابراین روحانیت باید توجه داشته باشد که آلوده به دنیا نشوند، تأکید کرد: از روحانیت اصیل و سالم جدا نشوید.
انتهای پیام
نظرات