به گزارش ایسنا، «محمد اسلامی» صبح امروز (۲۴ آذرماه) در آیین رونمایی از مولد تمام بومی فرکانس رادیویی توان بالا مبتنی بر لامپ مگنترون باند sدر بیست و پنجمین نمایشگاه بینالمللی پژوهش، فناوری و فنبازار گفت: سامانهای که امروز از آن رونمایی شد، یکی از اجزای اصلی و تعیین کننده شتابدهندههای ذرات محسوب میشود و در صنایع مختلف و عرصههای گوناگون کشور به آن نیاز مبرم داریم.
وی تاکید کرد: رویکرد سازمان انرژی اتمی ایران مبتنی بر «نوآوری باز» بوده و این روند سبب شده تا زنجیره هماهنگی و همکاری میان شرکتهای دانشبنیان و دانشگاهها را تقویت کنیم و با تعریف مساله و تعیین شرایط مناسب، به تحقیقات کاربردی شتاب دهیم.
اسلامی تصریح کرد: این جریان تداوم خواهد داشت و پژوهشگاه علوم و فنون هستهای با مشارکت دانشگاهها و شرکتهای دانشبنیان بهصورت مستمر در این مسیر حرکت میکند و به یاری پروردگار متعال تاثیرات خود را در این راه روزافزون خواهد کرد.
رییس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: همچنین در غرفه پژوهشگاه علوم و فنون هستهای در این نمایشگاه شاهد اقدامات و تلاشهای فراوان همکارانمان در حوزه مسایل مهم و نیازهای مبرم کشور نظیر بخشهای سلامت و امنیت غذایی هستیم.
وی افزود: اهمیت این موضوع در جایی است که باید در حوزههای حفاظت از آب و خاک، مقاوم بودن گونههای گیاهی به شرایط مختلف زیست محیطی، بازدهی و افزایش بهرهوری از فناوری هستهای بهویژه پرتودهی محصولات کشاورزی استفاده شود.
وی ادامه داد: با تلاش متخصصان این پژوهشگاه بازدهی محصولاتی نظیر پنبه و برنج افزایش یافته، در مقابل مصرف آب برای تولید این محصولات کاهش یافته و در کنار آن مقاومت محصولات در برابر شرایط گوناگون محیطی بالا رفته است.
رییس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به اینکه این موارد موجب تقویت اقتصاد کشاورزی میشود، گفت: این موضوع نشان دهنده حرکت حوزه کشاورزی بهسمت دانشبنیان شدن و ایجاد مزیت رقابتی است که علاوه بر قرار دادن کشور در مسیر خودکفایی، سهم ما را در بازارهای صادراتی افزایش میدهد.
اسلامی عنوان کرد: همچنین دستاوردهای پژوهشگاه علوم و فنون هستهای با کمک دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی پس از طی مراحل گوناگون و به نتیجه رسیدن، در اختیار کشاورزان قرار میگیرد.
توزیع ۶۹ محصول رادیودارویی در بیمارستانها و مراکز پرتو پزشکی کشور
رییس سازمان انرژی اتمی ایران در ادامه با اشاره دستاوردهای صنعت هستهای در حوزه رادیوداروها گفت: اکنون سازمان انرژی اتمی ایران ۶۹ محصول رادیودارویی را در بیمارستانها و مراکز پرتو پزشکی توزیع میکند.
وی با تاکید بر اهمیت تحقیقات رادیودارویی در کشور توضیح داد: ۲۰ رادیودارو را در سازمان انرژی اتمی ایران در دست تحقیقات داریم که تعداد فراوانی از این داروها از فاز تحقیقاتی عبور کرده و وارد فاز بالینی شده است که پس از طی کردن مراحل فاز بالینی به محصول قابل عرضه تبدیل میشود و سبد عرضه سازمان را به میزان ۳۰ درصد در حجم افزایش میدهد.
معاون رییسجمهور تصریح کرد: عمده رادیوداروهایی که در حال حاضر بر روی آنها کار میشود متعلق به بخش درمان بوده و سعی شده این نوع از رادیوداروها موثر باشد تا بدون آسیبرسانی به سایر سلولها، بدن روند درمان را طی کند.
وی خاطرنشان کرد: این موارد جزو افتخارات دانشمندان و محققان فناوری هستهای محسوب میشود که امروز این موارد در بیست و پنجمین نمایشگاه بینالمللی پژوهش، فناوری و فنبازار قابل مشاهده است.
انتهای پیام
نظرات