دومین روز گردهمایی روسای واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی با شعار«جهاددانشگاهی در خدمت استقلال و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران» روز پنجشنبه ۲۲ آذرماه با موضوع نشست هم اندیشی و پرسش و پاسخ با حضور رییس جهاددانشگاهی، معاونان برخی از اعضای هیات امنا و روسای واحدهای سازمانی برگزار شد.
انجام امور پژوهشی و فرهنگی جهاددانشگاهی با همراهی دانشگاهها
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، حسن مسلمی نائینی در روز دوم این گردهمایی به اهمیت ارتباط واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی با دانشگاهها اشاره کرد و گفت: امروز این همکاریها بیشتر شده است که باید تداوم یافته و بیشتر شود.
رییس جهاددانشگاهی همچنین به موضوع انجام امور فرهنگی در دانشگاهها اشاره کرد و افزود: ما در حوزه فرهنگی بودجه خاصی نداریم، اما با کمک دانشگاهها میتوانیم فعالیتهای مشترک خوبی را اجرا کنیم.
وی همچنین با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی باشگاه سیاسی نیست عنوان کرد: در این دوره مدیریت تلاش شد هر فردی که توانمندی دارد و علاقه مند کار در جهاددانشگاهی است را فارغ از جهت گیری سیاسی به کارگیریم.
توجه به جانشین پروری و انجام طرحهای استانی
دکتر حسن فارسی معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی در ابتدای این نشست به موضوع همکاریهای بین واحدی تاکید کرد و گفت: در منطقه شمال غرب و غرب این همکاریها شکل گرفته است که باید در کل کشور انجام شود.
تکمیل تیم مدیریتهای واحدهای سازمانی و توجه به جانشین پروری؛ رعایت کرامت اعضا؛ توجه به بهرهوری؛ اجرای طرحهای استانی طی همکاری با استانداریها و نمایندگان مجلس از دیگر نکاتی بود که دکتر فارسی به آنها اشاره کرد.
جذب نیرو از طریق نظام استعدادیابی
سید رضی آقا سیدی معاون پشتیبانی و مدیریت منابع جهاد دانشگاهی نیز در بخش های مختلف این گردهمایی با تشریح وضعیت بودجه و نظامات نظارتی، نکاتی را برای مدیریت صحیح منابع و راهکارهای تحول در جهاددانشگاهی بیان کرد.
وی با طرح مباحثی پیرامون لزوم داشتن دیپلماسی پیشکنشانه در این نهاد گفت: جهاد دانشگاهی نه دولتی است و نه خصوصی بلکه به عنوان یک نهاد مسأله محور است که باید روی این موضوع تمرکز کنیم.
آقا سیدی همچنین در پاسخ به سوالات در زمینه مشکلات جذب نیروی انسانی در جهاددانشگاهی عنوان کرد: بازطراحی نظام جبران خدمت اعضای جهادانشگاهی و نظام استعدادیابی و جذب سرمایه انسانی واحدهای سازمانی به تصویب هیات امنا این نهاد رسیده و در نظر داریم از این طریق زمینه جذب نخبگان را فراهم کنیم.
معاون پشتیبانی و مدیریت منابع جهاد دانشگاهی از ویژگیهای نظام طراحی استعدادیابی و جذب سرمایه انسانی واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی را مشخص بودن ساز و کارهای فراخوان برای استعدادیابی و جذب سرمایه انسانی در واحدهای سازمانی ذکر کرد و افزود: تدوین مدل ارزیابی شایستگی برای جذب افراد متناسب با نیازهای مشاغل واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی ، مشخص بودن اعطای فرصت برابر برای همه متقاضیان در فرآیند جذب و بکارگیری است.
ارزش آفرینی در سازمان تجاری سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان
آقاسیدی که سرپرستی سازمان تجاری سازی فناوری و اقتصاد دانشبنیان جهاددانشگاهی را نیز بر عهده دارد در این گردهمایی به تشریح برنامه ها و فعالیتهای این سازمان پرداخت و اعلام کرد: ۱۴ محور مهم را در این سازمان مد نظر قرار دادیم که محور همه این برنامه ها، توجه به ایجاد زنجیره ارزش در این فعالیت هاست.
وی با تاکید بر اینکه در واقع کار اصلی ما ایجاد ارزش آفرینی است یادآور شد: یکی از مهمترین فعالیت ها در این راستا توجه به همدلی، هم افزایی و توسعه شبکه سازی است.
طراحی مدلی برای همکاری جهاد دانشگاهی با بخش خصوصی از نکات دیگری بود که سرپرست سازمان تجاری سازی فناوری و اقتصاد دانشبنیان جهاددانشگاهی به آن پرداخت.
انجام طرحهای پژوهشی و ارتقای اعضای هیات علمی
دکتر یعقوب فتح الهی معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی نیز در این گردهمایی به ارائه گزارشی از طرحهای پژوهشی دفاتر تخصصی در حوزههای فنی مهندسی و علوم پایه؛ کشاورزی و منابع طبیعی؛ علوم پزشکی و علوم انسانی، اجتماعی و هنر این معاونت پرداخت.
وی همچنین در پاسخ به سوالی پیرامون وضعیت اعضای هیات علمی گفت: جهاددانشگاهی به صورت مجزا و بدون ارتباط با وزارتخانههای بهداشت و علوم نمیتواند قوانین ارتقا را تغییر دهد، البته در متمم میتوان یک سری ملاحظاتی را ویژه سازمان برای اعضای هیئت علمی در نظر گرفت.
ظرفیتهای حوزه کارآفرینی و اشتغال جهاددانشگاهی
دکتر محمد محسن غفوریان معاون آموزش و کارآفرینی جهاددانشگاهی با تشریح فعالیت های حوزه آموزش و کارآفرینی گفت: بیش از هفت هزار نفر در واحدهای مختلف این نهاد در سال جاری آموزش دیده اند، اما با برنامهریزی های انجام شده این آموزش ها برای مدیران و کارشناسان خود این نهاد هم تعمیم یافته است.
وی در ادامه توضیحاتی را پیرامون انحلال مراکز علمی کاربردی ارائه داد و گفت: تأسیس مرکز آموزش، سنجش و مهارت های نوین این نهاد که در مرحله اجراست، یک تصمیم فرابخشی بود.
دکتر غفوریان در ادامه به ظرفیت های حوزه کارآفرینی و اشتغال اشاره کرد و افزود: یکی از فعالیت های خوب ورود جهاد دانشگاهی به توزیع تسهیلات ملی در حوزه اشتغال است که برای سال جاری ۶۶۰ میلیارد تومان است.
کار فرهنگی برکت امور جهاددانشگاهی است
دکتر علیرضا کلانتر مهرجردی معاون فرهنگی جهاددانشگاهی نیز با اشاره به اینکه بنیاد فعالیتهای جهاددانشگاهی فرهنگی بوده است ادامه داد: کار فرهنگی برکت امور جهاددانشگاهی است و این نهاد زمانی که در مسیر توسعه و پیشرفت بهعنوان نهاد در کشور قلمداد شد در حوزه فرهنگی پیشقدم بود.
وی با بیان اینکه امروز باید همراه با تغییرات تحول در امور فرهنگی داشته باشیم ادامه داد: باید کالبد فرهنگی را در دانشگاهها داشته باشیم؛ جهاددانشگاهی بیش از چهار دهه در حوزه فعالیتهای فرهنگی در دانشگاهها به کنشهای فرهنگی میپردازدکه این امور عمدتا توسط اساتید و دانشجویان ارائه میشود.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی با بیان اینکه رویکرد جهاددانشگاهی بهروزرسانی و بازتعریف فعالیتهای فرهنگی متناسب با سلایق نسل جدید است به موضوع اطلس فرهنگی و رونمایی «دادهنمای فرهنگی» پرداخت و گفت: دستهبندی دادهها در اطلس فرهنگی حول ۱۲ محور ارائه میشود که با کلیک بر روی هر بخش اطلاعات به صورت کمی در اختیار برنامه ریزان و تصمیم گیران قرار میگیرد.
همچنین در گردهمایی معاونان فرهنگی کتاب «دادهنمای فرهنگی» رونمایی شد که علاوه بر تبیین تاریخ شفاهی جهاد در حوزه فرهنگ مکتوب، رویکرد فعالیتهای فرهنگی جهاد را برای دستگاهها تبیین نموده، که امیدواریم به تقویت همکاری با دستگاهها و توسعه هدفمند منجر شود.
چشم اندازها را در جهاددانشگاهی مشخص کنیم
دکتر کیوان مجیدزاده عضو هیئت امنای جهاددانشگاهی نیز در سخنانی به بیانات مقام معظم رهبری پیرامون تحولات منطقه اشاره کرد و گفت: این سخنان آرامش را به مردم کشورمان منتقل میکند.
وی در این گردهمایی به اهمیت توجه به اندیشه ورزی اشاره کرد و گفت: باید چشم اندازها را در جهاددانشگاهی مشخص کنیم و بر اساس آن برنامه ریزی ها انجام شود.
عضو هیئت امنای جهاددانشگاهی با بیان اینکه با مساله محوری و مشخص کردن نیازها هر واحد جهاددانشگاهی نقشی را باید بر عهده گیرد گفت: هر واحد سازمانی باید همانند قطعی از این پازل شود و قسمتی از ماموریتهای را بر عهده گیرد.
دکتر مجیدزاده همچنین توجه به نکات فرهنگی را نیز مورد توجه قرار داد و گفت: جهاد دانشگاهی نقش پیشرو بودن در علم و فناوری را با نگاه فرهنگی دنبال میکند.
لزوم توجه به ظرفیتهای توریسم سلامت و حوزه مد و لباس
همچنین دکتر زهرا شیخی عضو دیگر هیئت امنای جهاددانشگاهی به اهمیت برگزاری جلسات گردهمایی به صورت مساله محور اشاره کرد.
وی در ادامه با ذکر مثالهایی به ظرفیتهای توریسم سلامت و مد و لباس اشاره کرد و افزود: جهاددانشگاهی مخصوصاً در نقاطی همانند جزیره بوموسی با توجه به ذخایر این منطقه توجه داشته باشد و برای حل مشکلات پلن داده شود.
هماهنگی واحدها با دفتر همکاری های علمی و ارتباطات بین الملل
مهندس محمود پوربافرانی سرپرست دفتر همکاری های علمی و ارتباطات بین الملل جهاددانشگاهی نیز در سخنانی به اهمیت همکاری واحدهای سازمانی با این دفتر اشاره کرد.
وی از واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی درخواست کرد تا با همکاری این اداره کل زمینه ورود محصولات به بازارهای بینالمللی را فراهم کنند.
گفتنی است در بخش دیگری از این گردهمایی برخی از روسای واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی به بیان دیدگاهها و پیشنهادات خود پرداخته که از جمله آنها میتوان به موضوع مشارکت با بخش خصوصی، مشکلات جذب نیرو و نگهداشت نخبگان، طرحهای فناورانه، فعالیتهای فرهنگی و مشکلات تامین منابع لازم برای اجرای طرحهای در دست اجرا اشاره کرد.
در پایان این گردهمایی رییس جهاددانشگاهی از مسئولان جزیره بوموسی، نیروی دریایی سپاه پاسدارن و تمامی مسئولان محلی که برای برگزاری گردهمایی فوق در جزیره بوموسی همکاری کردند، قدردانی کرد و گفت: امیدواریم با همکاری جهادگران بتوانیم منشا ارائه خدامتی در این جزیره شویم.
انتهای پیام
نظرات