به گزارش ایسنا، ماکرون در یک کنفرانس خبری در ورشو گفت: ما آشکارا در حمایت از اوکراین و اوکراینیها در این مرحله مهم همسو هستیم. مواضع ما به این معناست که فقط یک صلح پایدار امکان پذیر است، به این معنی که صلح باید توسط اوکراینیها مذاکره شود و به آنها اجازه دهد راهحلهای امنیتی در این زمینه داشته باشند.
ماکرون تاکید کرد که صلح در اوکراین بدون اوکراین و اتحادیه اروپا قابل مذاکره نیست.
وی گفت: اتحادیه اروپا باید با اوکراینیها و آمریکاییها برای یافتن راهحلی که منافع امنیتی اوکراین و اتحادیه اروپا را تامین کند، همکاری کند.
ماکرون طی روزهای گذشته در پاریس با دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا و ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، دیدار کوتاهی داشت. ترامپ پس از نشست سه جانبه خواستار آتش بس فوری و آغاز مذاکرات اوکراین و روسیه شد.
تاسک نیز گفت لهستان و فرانسه در رابطه با امنیت اروپا و صلح عادلانه در اوکراین در یک طرف هستند.
او لحظه کنونی در تاریخ جهان را «بحرانی» توصیف کرد و گفت که گفتگوهای او با ماکرون تأیید کرده است که لهستان و فرانسه مانند «یک تیم واحد» در موضوعاتی مانند امنیت و رقابت اروپا، وضعیت اوکراین پس از حمله روسیه و تلاش برای دستیابی به صلح عادلانه در اوکراین اتفاق نظر دارند.
نخست وزیر لهستان همچنین از آغاز کار بر روی پیمان جدید دوستی لهستان و فرانسه خبر داد.
او در مورد مذاکرات صلح احتمالی با هدف پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین گفت که او و ماکرون توافق کردهاند که اوکراین باید در هر گفتوگو در مورد صلح و هر نوع دیگری حضور داشته باشد، هر پیشنهادی باید برای دوستان ما در کییف نیز قابل قبول باشد.
وی همچنین گفت لهستان قصد ندارد پس از آتش بس نیروهای خود را به اوکراین بفرستد. او گفت: «تصمیمات مربوط به فعالیتهای لهستان در ورشو و فقط در ورشو گرفته خواهد شد. ما در حال حاضر چنین فعالیتهایی را برنامهریزی نمیکنیم. ما با فرانسه برای راهحلهایی همکاری خواهیم کرد که قبل از هر چیز امنیت اروپا را تضمین میکند و برای اوکراین در برابر تشدید درگیریها در صورت آتش بس و به طور بالقوه می توان به توافق صلح دست یافت».
تاسک همچنین گفت که به ماکرون گفته است که لهستان سنگین ترین بار را در میان تمام کشورهای عضو اتحادیه اروپا در مورد جنگ در اوکراین بر دوش داشته است. اینها شامل بارهای مختلفی از جمله مشارکت در کمکهای نظامی و همچنین مشارکت مالی است.»
او همچنین اشاره کرد که لهستان "بزرگترین، حیاتی و بی نظیرترین مرکز کمک رسانی برای اوکراین" را اداره می کند.
تاسک گفت: ما این هزینهها را پرداخت میکنیم در حالی که کاملاً متقاعد شدهایم که این کار درستی است و کمک به اوکراین به نفع لهستان، فرانسه و کل اروپا است.
وی گفت: من مایلم همه سیاستمداران در اروپا و همچنین در کییف این پیام را بشنوند که لهستان نیز مسئولیت حفاظت از مرز ناتو و مرز اتحادیه اروپا با بلاروس و روسیه را بر عهده گرفته است. لهستان از شرکای خود انتظار حمایت و همکاری کامل داشت.
لهستان قرار است در اول ژانویه ۲۰۲۵ برای یک دوره شش ماهه ریاست شورای اتحادیه اروپا را بر عهده بگیرد. تاسک پیش از این اظهار داشت که ریاست جمهوری لهستان نقشی محوری در شکل دادن به چشم انداز سیاسی ایفا خواهد کرد و پیشنهاد کرد که مذاکرات صلح درباره اوکراین می تواند در زمستان امسال آغاز شود.
انتهای پیام
نظرات