کیانوش سوزنچی امروز۲۲ آذرماه در آیین نکوداشت دانشآموختگان بینالمللی دانشگاههای ایران که در حرم مطهر شاهچراغ(ع) برگزار شد، با بیان این مطلب بیان کرد: سال گذشته در حوزه وزارت علوم ۲۷ هزار دانشجو از ۹۰ کشور در ایران تحصیل کردند که ۱۵ کشور بیشترین تعداد دانشجو را داشتند.
وی با بیان اینکه ایران مرجع دانشجویان کشورهای اطراف است، گفت: دانشجویان از کشورهای عراق، افغانستان، پاکستان، هندوستان، لبنان، سوریه، نیجریه، یمن، چین، ترکیه، آذربایجان، بحرین، فلسطین اندونزی و حتی کشورهای اروپایی در ایران تحصیل میکنند.
سوزنچی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: همه دانشجویان پیامآوران زبان فارسی در کشورهای خود خواهند بود. تحصیل دانشجویان خارجی در کشور ایران قدمتی به درازای تاریخ دارد؛ برخی مسئولان وزارتخانهها و رایزنان علمی خصوصاً از کشورهای همسایه، فارغالتحصیلان ایران در گذشته هستند.
مدیرکل اداره امور دانشجویان بینالملل سازمان امور دانشجویان با اشاره به فعالیتهای اساتید ایرانی بیان کرد: بیش از ۵۰ نفر ایرانی و هیئت علمی در دانشگاهها رسمی کشورهای اطراف در حال فعالیت هستند.
وی در ادامه سخنان خود به مرجعیت ایران در تاریخ اشاره کرد و گفت: ابوعلی سینا در قرن ۵ کتاب قانون در علم طب را نوشت که تا قرن ۱۶ مرجع طب در دنیا بود؛ در اروپای قرن نوزدهم میلادی هر کس که میخواست طبیب شود باید عربی میآموخت چون باید از کتاب قانون مداوا را شروع میکرد، اما متأسفانه غربیها در برابر علمی که از ایران به کشورشان رفته صادق نبودند.
وی ادامه داد: ابن هیثم دانشمند جهان اسلام در قرن ششم هجری جاذبه را کشف و گزارش کرد و کروی بودن زمین را حساب کرد اما ۲ قرن قبل کپرنیک و گالیله از روی متون رسیده شده جرأت پیدا کرده و کروی بودن زمین را گزارش کردند اما در واقعیت این محاسبات ابن هیثم بود و این علم از ایران به کشورهای غربی راه پیدا کرد.
سوزنچی تصریح کرد: انشاءالله دانشجویانی که در ایران فارغالتحصیل شدند در آنچه که از علم با خود میبرند صادق باشند و آن را را گسترش دهند، همچنین سفیران ایران باشند و ارتباط خود را حفظ کرده و مبلغ باشند.
وی در پایان سخنان خود به امنیتی که در ایران برقرار است اشاره کرد و گفت: اگر میبینید امروز در جمهوری اسلامی ایران امنیت برقرار است به خاطر امامتی است که در تاریخ به شکل حکومت به ایران رسیده و جمهوری اسلامی به واسطه رهبر یگانهای که دارد از تفرقه مبرا است. امیدواریم دانشجویانی که از ایران فارغالتحصیل میشوند بدانند که در کشوری زندگی کردند که عطر اهل بیت(ع) در آن جاری است.
انتهای پیام
نظرات