• پنجشنبه / ۲۲ آذر ۱۴۰۳ / ۱۲:۱۰
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 1403092216179
  • خبرنگار : 71974

رئیس سازمان برنامه و بودجه:

بی‌توجهی به آمایش سرزمین، عامل بحران‌های زیست‌محیطی و اقتصادی است

بی‌توجهی به آمایش سرزمین، عامل بحران‌های زیست‌محیطی و اقتصادی است

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: بی‌توجهی به آمایش سرزمین و انتقال واحدهای صنعتی به نقاط مرکزی کشور، علاوه بر بحران آب و آلودگی زیست‌محیطی، هزینه‌های تولید و حمل‌ونقل را افزایش داده است.

به گزارش ایسنا، حمید پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، در همایش ملی توسعه پایدار از منظر جزایر ایرانی که در دانشگاه خوارزمی برگزار شد، اظهار کرد: علم جغرافیا نقش مهمی در تنظیم برنامه‌های توسعه کشور دارد و تنها علمی است که می‌تواند تصویر روشنی از کشور ارائه دهد. این علم تصویری دقیق از ظرفیت‌ها و موانع اصلی توسعه کشور و شهرها ارائه می‌دهد.

وی افزود: مسئولان و مدیران اجرایی بیش از دیگران نیازمند علم جغرافیا برای برنامه‌ریزی و مدیریت کشور هستند. به لطف خدا، ایران از ظرفیت‌های فراوان معدنی و فسیلی برخوردار است. این کشور همچنین به‌عنوان یکی از بهترین و ارزان‌ترین مقاصد گردشگری با طبیعتی چهارفصل شناخته می‌شود که تنها بخشی از ظرفیت‌های آن به‌شمار می‌رود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: یکی از دلایل مهم عدم توسعه سواحل و بنادر، بی‌توجهی به آمایش سرزمین است. بسیاری از واحدهای صنعتی که باید در نزدیکی سواحل و بنادر ساخته می‌شدند، به نقاط مرکزی کشور منتقل شده‌اند. این مسئله باعث ایجاد بحران آب، فرونشست زمین و آلودگی‌های محیط‌زیستی شده است.

وی تصریح کرد: توزیع نامناسب واحدهای صنعتی در نقاط مرکزی کشور، علاوه بر مشکلات زیست‌محیطی، هزینه حمل‌ونقل را نیز افزایش داده است. این جانمایی اشتباه، هزینه تولید را بالا برده و رقابت‌پذیری کالاهای ایرانی را کاهش داده است.

پورمحمدی تأکید کرد که باید تمرکز جمعیت در سواحل و مرزها شکل گیرد و جریان ثروت از مرکز به مرزها منتقل شود.

وی بیان کرد: بسیاری از کشورهای ثروتمند، مانند انگلستان، توسعه خود را بر پایه دریا آغاز کردند، اما در ایران با رسیدن به دریا مسیر توسعه متوقف شده است.

وی افزود: در دولت چهاردهم، یکی از اولویت‌های مهم، توسعه دریا محور و اجرای آمایش سرزمین است که با افزایش اشتغال و هدایت جمعیت به کانون‌های مرزی، موجب ایجاد رونق متوازن در کشور خواهد شد. در همین راستا، خط جاده‌ای از خرمشهر به سمت چابهار و پروژه زاهدان-چابهار در دست اقدام قرار گرفته است. همچنین، دو فرودگاه متروکه نیز به زودی به بهره‌برداری خواهند رسید.

رئیس سازمان برنامه و بودجه همچنین گفت: «در حالی که کشورهای حوزه خلیج فارس تاکنون ۳۲۰ جزیره مصنوعی ایجاد کرده‌اند که به محیط‌زیست آسیب وارد کرده است، جزایر سه‌گانه ابوموسی، تنب کوچک و تنب بزرگ، نگین‌های ارزشمند ایران هستند که به‌طور طبیعی و خدادادی شکل گرفته‌اند. با بهره‌گیری از این ظرفیت‌ها، می‌توان آبادانی بیشتری را برای کشور به ارمغان آورد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha