• پنجشنبه / ۲۲ آذر ۱۴۰۳ / ۱۱:۵۲
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1403092216163
  • خبرنگار : 50536

بهترین روغن برای مصرف خانوار چیست؟

بهترین روغن برای مصرف خانوار چیست؟

ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس مرکز بهداشت آذربایجان شرقی گفت: کانولا بهترین روغن برای مصرف است و توصیه می‌شود که از آن در پخت و پز معمولی استفاده شود.

احمد کوشا در گفت‌وگو با ایسنا افزود: در حاضر در دنیا و به تبع آن در ایران و استان آذربایجان شرقی شیوع و روند بیماری‌های مزمن هشدار دهنده است. بررسی‌های انجام شده در خصوص علل زمینه‌ای موثر در بروز و شیوع بیماری‌های قلبی عروقی نشان می‌دهد که روش زندگی مردم و وجود عادات غذایی نامناسب در مصرف چربی‌ها و روغن‌های خوراکی از عوامل بسیار مهم و جدی در بروز این مشکل به شمار می‌آید. 

وی با بیان اینکه در چنین شرایطی الگو و عادات غذایی خانوارها می‌تواند تهدید جدی برای سلامتی باشد، ادامه داد: برنامه‌ریزی جهت فرهنگ‌سازی و آموزش همگانی ﺗﻐﺬﯾﻪ ﺳﺎﻟﻢ ﺑﺎ ﻫﺪﻑ ﺍﻃﻼﻉ ﺭﺳﺎﻧﯽ ﻭ ﺍﺻﻼﺡ ﺑﺎﻭﺭﻫﺎﯼ ﻧﺎﺩﺭﺳﺖ ﺩﺭ ﻣﻮﺭﺩ روغن ﻭ چربی‌ها به منظور خودمراقبتی و تغییر رفتارهای فردی و اجتماعی و ... به عنوان یک ضرورت مورد تاکید قرار می‌گیرد. 

وی خاطرنشان کرد: از این طریق می‌توان اطلاعات لازم را در مورد استفاده درست از چربی‌ها، روغن‌ها، میزان مصرف و.... را به اطلاع مردم رسانده و ضمن اصلاح نگرش، عملکرد و تغییر ذائقه مردم، مهارت استفاده صحیح از چربی‌ها و روغن‌های خوراکی را تقویت نموده و در کنار بهره گیری از سایر رفتارهای سلامت محور به میزان قابل توجهی بار بیماری‌های فوق الذکر را کاهش داد. 

کوشا با بیان اینکه یکی از اقدامات مهم در کاهش بروز بیمارهای غیرواگیر افزایش سطح آگاهی مردم جامعه است، اظهار کرد: در جهت ارتقای سطح سواد تغذیه‌ای جامعه، پویش ملی آموزش همگانی ﺗﻐﺬﯾﻪ ﺳﺎﻟﻢ ﺑﺎ ﻫﺪﻑ اطلاع رسانی ﻭ اصلاح باورهای نادرست ﺩﺭ مورد روغن ﻭ چربی‌ها ﻭ ﺑﺎ ﺗﺎﮐﯿﺪ ﺑﺮ شعار "ﺭﻭﻏﻦ مناسب، غذای سالم، خانواده سالم" از تاریخ ۱۷ آذر ﺗﺎ ۳۰ﺁﺫﺭ سال جاری در سطح استان بطور هماهنگ با سطح کشور به اجرا گذاشته می‌شود.

وی فرهنگسازی ﺩﺭ خصوص ﻧﻘﺶ روغن‌ها ﻭ چربی‌ها ﺩﺭ ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﻏﺬﺍﯾﯽ سالم، ﻓﺮﻫﻨﮕﺴﺎﺯﯼ ﻭ ﺍﺻﻼﺡ ﺑﺎﻭﺭﻫﺎﯼ نادرست ﺩﺭ خصوص ﺭﻭغن‌ها ﻭ ﭼﺮﺑﯽ‌ﻫﺎ، ﻓﺮﻫﻨﮕﺴﺎﺯﯼ ﺑﺮﺍﯼ آشنایی ﺟﺎﻣﻌﻪ ﺑﺎ ﺭﻭﻏﻦ کانولا ﻭ ﺗﺮﻏﯿﺐ ﺑﻪ ﻣﺼﺮﻑ ﺭﻭﻏﻦ ﮐﺎﻧﻮﻻ، پیشگیری ﺍﺯ بیماری‌های ﻣﺰﻣﻦ ﯾﺎ غیرواگیر (ﭼﺎﻗﯽ، ﻗﻠﺒﯽ ﻋﺮﻭﻗﯽ، ﺳﺮﻃﺎﻥ) ﺑﺎ ﺍﻧﺘﺨﺎﺏ ﺭﻭﻏﻦ ﻣﻨﺎﺳﺐ و فرصت‌ها ﻭ ﺗﻬﺪﯾﺪﻫﺎﯼ ﺭﺳﺎﻧﻪ‌ﺍﯼ ﻭ ﺗﺎﺛﯿﺮ ﺁﻧﻬﺎ ﺩﺭ انتخاب روغن‌ها را از محورهای کمپین عنوان کرد.

رئیس مرکز بهداشت آذربایجان شرقی افزود: روغن‌ها جزئی از رژیم غذایی هستند که باید روزانه دریافت شوند و حذف آن غیر ممکن است.

وی با بیان اینکه کالری از پروتئین‌ها، چربی‌ها و کربوهیدرات‌ها دریافت می‌شود، خاطرنشان کرد: این سه ماده نباید حذف شوند چراکه اگر یکی از آنها حذف شود باید یکی دیگر را جایگزین کنیم که این کار درستی نیست و هرکدام باید به اندازه مصرف شوند.

کوشا افزود: ۱۵ درصد مواد غذایی از پروتئین‌ها، ۵۵ درصد از کربوهیدرات و ۲۵ الی ۳۰ درصد از چربی‌ها دریافت می‌شود.

وی با بیان اینکه چربی‌ها از طریق ویتامین‌های محلول در چربی اعم از ویتامین‌های A، D،k و E نیز دریافت می‌شوند، گفت: عادات غلط گذشته در انتخاب چربی و مقدار آن باید اصلاح شود. 

رئیس مرکز بهداشت آذربایجان شرقی بیان کرد: روغن‌های مرئی اعم از کره، مارگارین، روغن نباتی، روغن ماهی و .. بوده و روغن‌های غیر مرئی اعم از شیر پرچرب، تخم مرغ، گوشت، زیتون، پنیر، چیپس‌ها و ... است.

کوشا ادامه داد: در این کمپین سعی می‌کنیم به جای روغن جامد انتخاب درستی جایگزین کنیم که یکی از آنها روغن کانولا و روغن مخلوط است.

وی خاطرنشان کرد: هرچقدر کانولای روغن مصرفی بیشتر باشد به همان اندازه بهتر است.روغن مخلوط و کانولا برای پخت و پز معمولی استفاده می‌شود اما برای سرخ کردنی از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha