محمد مهدی مطیعی در نشست خبری که امروز (۲۱ آذرماه) در خصوص آخرین وضعیت پروژه قطار شهری اهواز اظهار کرد: پروژه قطار شهری اهواز کاملا تخصصی است و ممکن است هر شرکتی که ادعای توانایی اجرای این پروژه را داشته باشد، اهلیت لازم انجام کار را نداشته باشد؛ بنابراین باید توجه کنیم از چاله به چاه نیفتیم.
به گزارش ایسنا، وی افزود: اتفاقی که برای این پروژه افتاده این است که در پیچ و تاب حقوقی گرفتار شده و این مساله هنوز کامل و جامع حل نشده است. در نتیجه هر مجموعه دیگر با این گرفتاری مواجه میشود و کار را رها میکند.
هنوز خلاء ید پیمانکار قبلی قطار شهری انجام نشده است
رییس شورای شهر اهواز با بیان اینکه هنوز خلاء ید کامل پیمانکار قبلی انجام نشده است، گفت: مقرر بود شرکت شمس عمران در فاز اول مطالعات و بعد برآوردهای اجرای این پروژه را انجام دهد و سپس قرارداد منعقد شود که پس از گذشت سه ماه از مدت مطالعات، قرارداد را منعقد نکردند.
مطیعی با اشاره به وضعیت مناطق کم برخوردار اهواز عنوان کرد: هر شهری باید طرح جامع و طرح تفصیلی داشته باشد تا همه نکات شهرسازی و جلوگیری از ساخت و ساز غیرمجاز در این مناطق رعایت شود و باید طرح تفصیلی در دستگاههای بالادستی هم تصویب شود.
شهرداری از خدمترسانی به محلات کمبرخوردار غفلت نکند
وی افزود: مجموعه شهرداری نباید از خدمترسانی به این محلات غفلت کند. با توجه به گستردگی حاشیهنشینی اگر به این موضوع توجه نشود، حجم نابسامانیها زیاد میشود.
رئیس شورای شهر اهواز گفت: کاری که در دوره قبلی اتفاق افتاد و در این دوره کاربردی به منصه ظهور رسید بحث قرارگاه محرومیتزدایی بود که در حوزه سلامت، نظارت و رعایت صحیح بروکراسی فعالیت میکند. بنابراین در این دوره در این مناطق اتفاقات خوبی انجام شده است.
وی در خصوص اختلافات بین اعضای شورای شهر عنوان کرد: شوراها محل تضارب آراء و اختلاف نظر هستند اما جلسات شورای شهر به صورت منظم برگزار میشود و مشکلی در این خصوص وجود ندارد. به صورت میانگین هر هفته یک جلسه صحن علنی برگزار میشود و در سال چهارم ۱۲ جلسه علنی برگزار شده که در نوع خود بینظیر است.
اختلاف نظر شوراییها باعث نشده کارها روی زمین بماند
مطیعی با اشاره به اختلاف نظر اعضای شورا بیان کرد: مطیعی بیان کرد: مهم این است که اختلاف نظر منجر به روی زمین ماندن لوایح و مصوبات شورا نشود که این کار انجام نشده است. اختلاف در شورا طبیعی است اما خوشبختانه کارها در حال جلو رفتن هستند و کاری روی زمین نمانده است.
رییس شورای شهر اهواز گفت: هر لایحهای به شورا میآید به سرعت در اختیار همه اعضا قرار میگیرد تا قبل از بررسی در کمیسیونها، همه اعضا در جریان آن باشند. لایحهای نداریم که در دستور کار نیاورده باشیم.
وی در خصوص بحث استیضاح شهردار بیان کرد: یکی از اعضای شورای شهر تذکر و طرح سوال داشت که شهردار پاسخ کتبی داد اما طبق قانون شهردار را در جلسه دعوت کردیم و حضور پیدا کرد و پاسخهای خود را ارائه داد. پس از آن طبق قانون باید یک سوم اعضای شورا طرح استیضاح را امضا کنند که پنج نفر این طرح را امضا کردند و هیات رییسه نامه آن را تنظیم کرد و حتی روز استیضاح را تعیین کردیم اما مجددا این پنج نفر نامهای ارسال و مطرح کردند با توجه به پاسخها نیاز به زمان و بررسی آمارها دارند و طرح را پس گرفتند تا مجددا پردازش را انجام دهند.
مطیعی در پاسخ به این سوال که آقای امینی تا پایان این دوره شهردار اهواز میماند یا نه اظهار کرد: نمیتوان اظهار نظر کرد و اینکه بگوییم آقای امینی شهردار اهواز باقی میماند یا نه.
رئیس شورای شهر اهواز با اشاره به تصویب تملک املاک خیابان نهج البلاغه عنوان کرد: در همه دنیا دفع آبهای سطحی توسط شهرداریها انجام میشود و شبکه آبهای سطحی باید از شبکه فاضلاب جدا باشد. در این راستا توسط شهرداری پروژههایی در حال اجراست و در بخشهایی هم با همکاری آبفا لولهها بزرگتر و ظرفیت بیشتر شده است.
در دفع آبهای سطحی اوضاع بهتر از گذشته است
مطیعی بیان کرد: در بحث دفع آبهای سطحی تقسیم کار انجام شده و نظارتها در حال انجام است. در بارندگی اخیر مشاهده کردیم که اوضاع بهتر از گذشته شده است.
وی افزود: پیش از این نقاط آبگیر دفع آبهای سطحی یک دغدغه بزرگ بود که در سال ۹۸، ۲۵۰ نقطه آبگیر را تعیین کردند که سال ۹۹ در دستور کار قرار گرفتند و کارها در بخشهایی به سرانجام رسیده و در بخشهایی در حال انجام است.
مطیعی در خصوص اقدامات انجام شده در زمینه آسفالت گفت: مهمترین علت اختلاف نگاه و سلیقه در تعیین اولویتها برای آسفالت است. به ویژه در اطراف اهواز توسط بسیج سازندگی کارهای خوبی در حال انجام است اما تا رسیدن به نقطه مطلوب خیلی فاصله داریم.
فضای سبز اهواز با استاندارد فرسنگها فاصله دارد
وی با اشاره به وضعیت فضای سبز اهواز بیان کرد: در ابتدای کار سرانه فضای سبز ۱۱ مترمربع بود. البته این رقم صحیح نیست زیرا تعریف اشتباه بوده و میزان سرانه کمتر از این است. طبق استانداردها باید سرانه فضای سبز برای هر نفر ۲۲ متر مربع باشد که با استاندارد فرسنگها فاصله داریم.
رئیس شورای شهر اهواز گفت: برای رسیدن به داده صحیح در حال تکمیل شناسنامه فضای سبز هستیم و شاید ۱۰ درصد کار باقی مانده است.
مطیعی در خصوص کمربند سبز اهواز گفت: تنها جایی که در این زمینه خوب کار کرده مجموعه شهرداری است و لاغیر. کمربند سبز اهواز ۷ هزار و ۲۰۰ هکتار مساحت و ۷۲ کیلومتر طول دارد که حدود ۱۲۰۰ هکتار آن جزو تعهد شهرداری است که یک هزار هکتار انجام و قرارداد مابقی منعقد شده است.
وی در خصوص بحث عدم پرداخت حقوق پرسنل شهرداری گفت: در سه ماه اخیر یک بار حقوق دهم پرداخت شده است و در این ماه هم چند سازمان که متولی تامین اعتبار برای پرداخت حقوق آنها شهرداری مرکز بود، مشکل داشتند که این مساله حل و حقوق پرداخت شد. البته عدم پرداخت حقوق نداشتیم و تنها در پرداخت حقوق تاخیر شده است. برخی مزایا هم فعلا پرداخت نشده است و حذف نشدهاند.
وی افزود: در لحظه شروع فعالیت در این شورا (سال ۱۴۰۰) میزان حقوق هر ماه ۱۰۰ تا ۱۳۰ میلیارد تومان بود که امروز به ۴۳۰ میلیارد تومان رسیده است.
هیچ پروژه جدیدی استارت زده نمیشود
رئیس شورای شهر اهواز گفت: در بسیاری از کلانشهرها برخی پروژهها در قالب اعتبارات ملی کار میشوند اما در اهواز این کار انجام نشده است و همواره گرفتار اعتبارات هستیم که باید به این موضوع توجه شود.
مطیعی با بیان اینکه هیچ پروژه جدید استارت زده نمیشود و باید پروژههای نیمه کاره تکمیل شود، عنوان کرد: ما همچنان پای حرفمان ایستادهایم که به سمت کلنگزنی پروژه جدید نرویم و در این دوره تنها کلنگزنی پروژه عمرانی شهدای غزه انجام شد که تا پایان این دوره به بهرهبرداری میرسد.
وی در خصوص کاهش درآمد شهرداری عنوان کرد: تغییر فرمول در ارزش افزوده و آلایندگی موجب شده دچار این گرفتاری شویم. البته ایراد بر درآمدها وجود دارد و این مساله قابل کتمان نیست.
سیاستهای تشویقی برای سازندگان
وی ادامه داد: شورای شهر اهواز سیاستهای تشویقی برای سازندگان دارد و استفاده از نظرات کارشناسان را در دستور کار داشته است اما ساخت و ساز در کل کشور مشکل دارد.
رئیس شورای شهر اهواز بیان کرد: به جد مجموعه شورا پای کار است تا با مقام عالی رتبه استان ارتباط تنگاتنگ داشته باشد تا از نظرات بهرهمند شویم و پای کار هستیم.
مطیعی عنوان کرد: مجموعه شورا سیاستهای تشویقی در مناطق دارای مشکل پارکینگ دارد و در حال تلاش هستیم این مساله را کاهش دهیم. هفته آینده مصوبه نهایی در این زمینه انجام و ابلاغ میشود.
پیگیری استخدام نیروهای حجمی
وی با بیان اینکه مجموعه شورای شهر هستیم نه شهرداری، گفت: به جای دعواهای بیفایده در سه چهار ماه آخر روی بعد نظارت توجه کردهایم. در بحث استخدام نیروهای حجمی هم ایستادهایم و نامهنگاریها انجام شده است و پیگیر این موضوع هستیم.
مطیعی عنوان کرد: در سال ۱۳۹۹ ، ۱۰۴ میلیارد تومان ارزش افزوده و ۳۴۲ میلیارد تومان حق آلایندگی، سال ۱۴۰۰، ۲۹۰ میلیارد تومان ارزش افزوده و ۶۸۰ میلیارد تومان حق آلایندگی، در سال ۱۴۰۱، ۸۸۷ میلیارد تومان ارزش افزوده و ۱۴۰۰ میلیارد تومان حق آلایندگی، در سال ۱۴۰۲، ۱۵۰۰ میلیارد تومان ارزش افزوده و کمتر از ۱۴۰۰ میلیارد تومان حق آلایندگی پرداخت شده است.
انتهای پیام
نظرات