نیما باقری فرحبخش در گفتوگو با ایسنا با اشاره به کاهش سن مهاجرت به زیر ۱۸ سال گفت: مهاجرت ایرانیان باید هدفمند و از طریق مسیر درست و با عزت و احترام انجام بگیرد، اینگونه نباشد که با تبلیغهای اینستاگرامی و بهشت جلوه دادن سایر کشورها میل به مهاجرت را افزایش داده و سبب سردرگمی هموطنانمان با روشهای غیرقانونی مهاجرت شویم.
وی افزود: دفاتر اعزام دانشجو با مجوز وزارت علوم و سایر دفاتر دارای مجوز هم اکنون وجود داشته؛ اما سهم اندکی دارند و اغلب دفاتر مهاجرتی را همان دفاتر غیرقانونی تشکیل میدهند که قارچ گونه رشد کرده و امروز هستند و فردا نیستند.
باقری فرحبخش افزود: هدف از این اقدام، تعیین سرفصلهای ضروری و مورد نیاز برای مهاجرت، مهاجرت از طریق مبادی قانونی و ایجاد امکان بازگشت قانونی به کشور با مجوز قوه قضائیه است.
وی ادامه داد: کاهش دعاوی و پروندههای مهاجرتی با نظریههای تخصصی کارشناسان دادگستری از جمله اهداف تربیت کارشناسان رسمی مهاجرت است. همچنین برای اولین بار در کشور، مجوز سه مرکز صلح یاری در مرکز کاریابی و کارآفرینی جهت کاهش بار کاری دادگاهها صادر شدهاست.
وی با تبیین دیگر زمینههای پیشنهادی جهت همکاری قوه قضائیه و انجمن صنفی کاریابیهای بینالمللی بیان کرد: پیشنهاد شد طی انعقاد تفاهم نامهای، زمینه حضور و شرکت کارشناسان رسمی دادگستری در زمینهها و رشتههای متعدد جهت بروزرسانی علوم حقوقی منطبق با دنیا در دورههای بینالمللی برگزار شده به این منظور در سایر کشورها فراهم شود.
امکان اعزام دانشجویان رشتههای مختلف برای طی دورههای کارآموزی
وی در ادامه با اشاره به امکان اعزام دانشجویان رشتههای مختلف برای طی دورههای کارآموزی، خاطرنشان کرد: این امکان برای اعضای نظام مهندسی کشاورزی فراهم است و در این مدت افراد اعزامی ضمن دریافت هزینه، مباحث عملی را هم آموخته و با تخصص و حرفهای برمیگردند. همچنین طی تفاهم نامهای با بانک ملت، تسهیلات بدون ضامن به متقاضیانی که واجد شرایط مهاجرت هستند؛ اما سرمایه اولیه مهاجرت ندارند، ارائه میشود و بازپرداخت نیز پس از پیدا کردن شغل انجام میشود.
وی با اشاره به خلاهای قانونی موجود در این زمینه، قوانین را نیازمند بروزرسانی دانست و بر لزوم برخورد جدیتر با متخلفان و آگاهسازی توسط رسانهها تاکید کرد و گفت: نبود قوانین منسجم سبب شده است تا آماری دقیق در این زمینه موجود نباشد.
انتهای پیام
نظرات