به گزارش ایسنا، سیگرید کاگ، هماهنگکننده ارشد امور بشردوستانه و بازسازی غزه در مقر سازمان ملل متحد خطاب به خبرنگاران خاطرنشان کرد، وضعیت در نوار غزه کاملاً ویرانگر و تصویر آن بسیار تاریک است زیرا که غیرنظامیان این منطقه همچنان با درد و رنجهایی دست و پنجه نرم میکنند.
براساس گزارش خبرگزاری فلسطینی «سما»، وی در ادامه افزود، شرایط غیر انسانی که فلسطینیان با آن مواجه هستند، هشدار دهنده آن است که موانع پیش روی سازمان ملل و غیرنظامیان مانع از دسترسی ساکنان غزه به کمکهای بشردوستانه است.
سیگرید کاگ تصریح کرد، از آوریل گذشته خطر نابودی ساختارهای قانونی و نظام حاکم بر غزه به ویژه فقدان چارچوبهای قانونی و غارت وجود دارد که شرایط را بسیار دشوار کرده است و چنین شرایطی پیامدهای منفی برای بقایای انسجام و ثبات اجتماعی به دنبال خواهد داشت.
وی ادامه داد، اگر ارادهای سیاسی وجود داشته باشد و طرفها به توافقی دست یافته و به آن پایبند باشند دسترسی به مردم غزه و کمکرسانی به آنها ممکن میشود، همانطور که در رابطه با موضوع واکسیناسیون فلج اطفال موفقیت حاصل شد.
این مسؤول سازمان ملل همچنین ضمن اشاره به درخواستهای انجام شده از سوی کابینه رژیم صهیونیستی که شامل کمکهای زمستانی، مواد بهداشتی و تمام کمکهای انسانی میشود که غزه به آنها نیازمند است، گفت: من با دولت اسرائیل در مورد رویکرد واضح و روشن سازمان ملل متحد درخصوص نقش کلیدی آژانس آنروا و ضرورت ادامه کار آن به ویژه در نوار غزه رایزنی کردم. ما همچنین به مذاکره برای بازگشایی گذرگاه رفح به منظور ورود کمکها به غزه نیاز داریم.
کاگ همچنین تاکید کرد که نوار غزه نیازمند فعالسازی مجدد بخش تجارت است چرا که مردم میخواهند خرید کنند و کالاها باید متنوع باشند و باید برای تحقق این امر اعمال فشارها تداوم یابد.
از سوی دیگر، سازمان بینالمللی پزشکان بدون مرز در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت، با وجود ادامه نسلکشی رژیم صهیونیستی در تمام نوار غزه دیگر هیچ مکان امنی در این منطقه وجود نداشته و هیچکس در آن از خطر مصونیت ندارد.
این سازمان اعلام کرد: هشتم دسامبر جاری و در پی بمباران اسرائیل گروه پزشکی اعزامی ما در بیمارستان صحرایی دیر البلح با تعدادی مجروح در ارتباط بود که در میان آنها ۴ کودک نیز وجود داشته است.
در همین رابطه، عیس ویلو، هماهنگکننده این بیمارستان صحرایی تصریح کرد: آنجا کودکی ۱۱ ماهه بود که درگیر مشکلات ناشی از ضربه مغری شده بود، همچنین یک دختر بچه هفت ساله نیز با دستگاه تنفس مصنوعی به زندگی ادامه میداد و از زخمهای باز در ناحیه شکم رنج میبرد.
وی در ادامه افزود: این یک حادثه بدون مورد مشابه نیست بلکه رفتاری هنجارگونه در این جنگ به شمار میرود، در نتیجه هیچ مکان امنی در غزه وجود ندارد و هیچکس در آن از خطر مصون نیست.
پزشکان بدون مرز در ادامه خواستار حمایت فوری از غیرنظامیان و آتشبس فوری و دائمی در نوار غزه شد.
نهادهای امدادرسان بینالمللی بارها نگرانی خود را در مورد وضعیت انسانی در غزه ابراز و اعلام کردند که تعداد کاروانهای حامل کمکهای بشردوستانه که در حال حاضر وارد نوار غزه میشود، به پایینترین سطح خود از زمان آغاز جنگ در ماه اکتبر رسیده است.
با ادامه جنگ غزه و در سایه نبود دارو و تجهیزات پزشکی وضعیت بیماران و مجروحان وخیمتر میشود. بیش از ۲ ماه است که رژیم صهیونیستی شمال نوار غزه را محاصره کرده و مانع ورود کمکهای بشردوستانه به این مناطق میشود.
رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا و کشورهای اروپایی همچون انگلیس، با نادیده گرفتن ۲ قطعنامه شورای امنیت برای متوقف کردن فوری حملاتش به نوار غزه و نیز دستورالعملهای دیوان بینالمللی دادگستری درباره لزوم اتخاذ تدابیری برای جلوگیری از نسلکشی و تلاش برای بهبود شرایط انسانی در غزه، به حملات خود ادامه میدهد.
انتهای پیام
نظرات