به گزارش ایسنا، حجتالاسلام مرتضی عباسی، روز سهشنبه ۲۰ آذرماه در مراسم اختتامیه اولین جشنواره دانشجویان نخبه و برگزیده پژوهشی استان البرز و افتتاحیه سیزدهمین دوره مسابقات مناظره دانشجویی البرز که با حضور اساتید، دانشجویان و پژوهشگران برتر استان در دانشگاه خوارزمی برگزار شد، با اشاره به اهمیت پژوهش در دانشگاهها، اظهارکرد: پژوهش یکی از ارکان اساسی در حل معضلات اجتماعی و پیشرفت کشور است.
وی با اشاره به اینکه دنیای پژوهش انسان را به پیشرفت در حل مسائل خود هدایت میکند، افزود: نقش علمی بهعنوان موتور محرک توسعه همهجانبه کشور از مدارس و دانشگاهها شروع میشود و این فرایند میتواند به طراحی دارو، مرجعیت علمی و همچنین تعامل موثر میان دانشگاه، جامعه و صنعت منجر شود.
این مسئول همچنین درباره اهمیت مناظرات علمی و کرسیهای آزاداندیشی توضیح داد و گفت: مناظرات دانشجویی و کرسیهای آزاداندیشی زمینهساز تولید و توسعه فکر علمی و دینی هستند. این کرسیها با تکیه برداراییهای موجود و ایجاد فرصتهایی برای شکوفایی استعدادها، نقش زیادی در پیشرفتهای علمی دارند. باید این جلسات با رعایت اصول اخلاقی و منطق برگزار شوند تا به تولید فکر علمی و دینی که به نیازهای جامعه پاسخ دهد، کمک کنند.
عباسی در ادامه بر اهمیت شجاعت در نظریهپردازی و تولید علم در جامعه تأکید کرد و افزود: شجاعت در مناظره و ابراز نظریات علمی، خود بهعنوان یک دستاورد بزرگ برای جامعه محسوب میشود. در این مسیر باید وفاداری به اصول و اخلاق در کنار آزاداندیشی و نقد سازنده در نظر گرفته شود.
وی با تاکید بر اینکه در مواجهه با افکار مختلف، نباید به جدالهای بینتیجه بپردازیم بلکه باید از آزادی بیان برای تبادل نظر و پیشرفت استفاده کنیم، گفت: آزادی بیان باید با رعایت چارچوبهای اخلاقی و منطقی همراه باشد. در غیر این صورت، بحثهای علمی و مناظرهها به جدالهای بینتیجه تبدیل میشوند.
وی با تأکید بر اینکه اخلاق، منطق و آزادی بیان باید در کنار هم قرار گیرند، تصریح کرد: اگر آزادی بدون اخلاق و منطق باشد، به بینظمی و هرج و مرج میانجامد. به همین دلیل، باید این سه عنصر همزمان در کنار هم عمل کنند.
این مسئول در ادامه با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری در بیانات خود، بر اهمیت گفتوگوهای آزاد بهعنوان عاملی حیاتی در بیداری عقل جمعی و پیشرفت علمی جامعه بسیار تاکید داشتند، گفت: بدون فضای انتقادی سالم و گفتوگوی آزاد، همراه با حمایتهای حکومتی، تولید علم و اندیشه دینی، و در نهایت تمدنسازی و پیشرفت جامعه، غیرممکن یا بسیار دشوار خواهد بود.
وی با تاکید بر اهمیت مناظرات علمی و گفتوگوهای آزاد دانشجویی اظهارکرد: این فرآیندها نه تنها به رشد فکری و علمی دانشجویان کمک میکند، بلکه مهارتهای تحلیلی و استدلالی آنان را تقویت میکند.
عباسی تصریح کرد: پیشرفت علم همواره از طریق گفتوگو و نقد نظریات مختلف شکل گرفته است، لذا مناظرات علمی میتوانند به تولید تئوریهای جدید و پیشرفت در حوزههای مختلف علمی منجر شوند.
معاون نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاههای استان البرز در پایان ضمن تقدیر از همه کسانی که در برگزاری این مناظرات و رویدادهای علمی نقش دارند بهویژه جهاد دانشگاهی واحد استان البرز، گفت: جهاددانشگاهی با فراهم کردن فضای مناسب برای مناظرات و آزاداندیشی، نقشی کلیدی در ارتقای سطح علمی و فرهنگی جامعه ایفا کرده است.
انتهای پیام
نظرات