سرهنگ سیداحمد موسوی (سهشنبه ۲۰ آذر ماه) در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه افزایش آگاهی خانوادهها برای کاهش شکاف دیجیتالی ایجاد شده و تلاش برای کاهش فاصله این شکاف، از اهداف این پویش است، اظهار کرد: در این بین نقش مدارس و آموزشهای تاثیرگذار مورد توجه است.
وی با بیان اینکه این پویش از ۲۴ تا ۳۰ آذر ماه خواهد بود که هر روز با یک عنوان نامگذاری میشود، افزود: یکی از اهداف اصلی این پویش ارتقای آگاهیهای اجتماعی در خصوص شیوه صحیح دانشآموزان از فضای مجازی است.
رئیس پلیس فتای فرماندهی استان زنجان با بیان اینکه شیب رشد جرایم سایبری نسبت به سال گذشته ملایمتر شده است، ادامه داد: از دیگر اهداف این پویش، افزایش آگاهی خانوادهها برای کاهش شکاف دیجیتال با فرزندان است.
موسوی با اشاره به اینکه نسل کودک و نوجوانان بزرگترین سرمایه ما و آیندهساز کشور هستند، اضافه کرد: این نسل هوش بالایی دارند و در مواجه مستقیم با فضای مجازی هستند.
وی با تاکید بر اینکه اگر میخواهیم افراد پویا و توامند تربیت کنیم نیاز است نگاه تربیتی را بسترسازی کنیم، اذعان کرد: پویش مردمی کودکان سایبری در هفت سرعنوان و همزمان با سراسر کشور برگزار میشود یکی از اهداف مهم دیگر این پویش، ارائه آموزشهای لازم درباره فضای سایبری است. از طرفی سالمسازی حوزه فضای مجازی از رسالتهای مهم بوده و لازم است دستگاهها و سازمانهای متولی فرهنگ باید در این خصوص نقشآفرینی کنند.
او با اشاره به اینکه عمده مجرمان سایبری ما زنجانی نیستند و به نسبت آماری جرایم کلاهبرداری و مالی در بین جرایم بیشتر رخ میدهد، افزود: برای کاهش دادن این جرایم، باید به ایمنی کودکان و دانشآموزان در فضای مجازی توجه و حساسیت بیشتری داشت چون فعالیت نسنجیده در این فضا ممکن است تبعات مختلفی برای افراد در پی داشته باشد.
رئیس پلیس فتای زنجان با بیان اینکه کودکان باید نحوه استفاده صحیح از فضای مجازی را یاد بگیرند که این کار مستلزم آن است که والدین و حتی معلمان هم دانش فرزندپروری و تربیت دانشآموزان را در فضای مجازی فرا بگیرند، تصریح کرد: افزایش نقش مدارس در ارتقای سواد فضای مجازی کودکان، افزایش حساسیت اجتماعی نسبت به کودکان در فضای مجازی، افزایش ایمنی سایبری کودکان در سکوهای فضای مجازی، از اهداف فرعی این پویش عنوان شده است.
وی کودکان ایمنی سایبری، خانواده الگو، سایبری، دوستان و بازی های سایبری، مدرسه و آموزش سایبری، جامعه فرهنگ سایبری و اخلاق سایبری، سکوهای مجازی و مسئولیت اجتماعی و پلیس فتا حامی کودکان از جمله عناوین این پویش بیان کرد و گفت: خانوادهها تهدیدات فضای مجازی برای فرزندان خود را جدی بگیرند.
موسوی با تاکید بر اینکه والدین با شرکت در این پویش و ضمن حمایت از تلاش کارشناسان پلیس فتا و با افزایش سواد رسانهای خود در این حوزه، آموزشهای لازم به جهت صیانت از کودکان و نوجوانان خود را که از اهداف اصلی این پویش است، همراهی داشته باشند، تشریح کرد: نقش تربیتی در آموزش و پروش و خانوادهها کمرنگتر شده است.
وی با اشاره به اعمال فیلتر و حساسیتها در همه کشورها برای کودکان و دانشآموزان، اذعان کرد: کافی نبودن آشنایی خانوادهها با مخاطرات فضای مجازی و عدم به کارگیری راهکارهای ایمن، باعث بروز آسیبهایی برای کودکان شده است.
موسوی با اشاره به اینکه متاسفانه سن وقوع جرم در فضای مجازی کاهش داشته و مجازات بر حسب قوانینی که حاکم است آن طور بازدارنده نیست، ادامه داد: والدین سعی کنند هنگام استفاده از فضای مجازی توسط کودکان، در کنار آنها حضور داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: پلیس فتا ۲۴ ساعته آماده دریافت گزارشها در زمینه جرایم و تخلفات سایبری است و شماره تماس ۰۹۶۳۸۰ و سایت https://csirc.fata.gov.ir جهت دریافت این گزارشها در خدمت شهروندان خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات