به گزارش ایسنا، طبق کیفرخواستی که دوشنبه منتشر شده، وزارت دادگستری آمریکا دو تن از مقامات نظامی سوریه را به جنایات جنگی علیه آمریکایها و دیگر افراد در یک زندان مخوف در دمشق در طی جنگهای داخلی سوریه متهم کرده است.
روزنامه نیویورک تایمز با انتشار این مطلب گزارش داد: این کیفرخواست اولین نمونه از اتهامزنی آمریکا علیه مقامات سوری با فهرست بلندبالایی از اقدامات ناقض حقوق بشر به منظور خاموش کردن صدای مخالفان و هراسافکنی در سراسر کشور است. محل این مقامات شامل «جمیل حسن» و «عبدالسلام محمود» مشخص نیست اما کیفرخواست تنظیمشده، بهوضوح، بیان میکند که آمریکا قصد دارد عالیرتبهترین مقامات دولت ساقط شده سوریه را پاسخگو کند.
طبق این کیفرخواست که ماه گذشته، در دادگاهی در شیکاگو به صورت محرمانه ارائه شد، جمیل حسن که رئیس اداره اطلاعات نیروی هوایی بود و عبدالسلام محمود، سرتیب یگان اطلاعات نیروی هوایی «به دنبال ارعاب، تهدید و سرکوب هر یک از مخالفان رژیم یا کسانی بوده که گمان برده میشد مخالف آن باشند.»
این سند یک روز پس از سقوط دولت سوریه و واگذاری قدرت به شورشیان مسلح سوری علنی شد. این دو مقام سوری نامبرده باید برای محاکمه به دادگاه فدرال شیکاگو بروند اما این اتهامات زمینه حقوقی لازم را برای بازداشت این افراد در صورت پیدا شدن برای پلیس آمریکا فراهم میسازد.
نیویورک تایمز در ادامه نوشت: حسن در دولت «بشار اسد» بر سرکوب شهروندان سوری نظارت داشت. محمود نیز که سرتیپ یگان اطلاعات نیروی هوایی بود رئیس زندانی در پایگاه نظامی واقع در المزه دمشق و عملیاتهای این پایگاه بود.
طبق این کیفرخواست، حسن و محمود به همراه همدستانی که از آنها نام برده نشده، «با اقدام آگاهانه و عامدانه به رفتارهای بیرحمانه و غیرانسانی، مرتکب جنایت جنگی شدند». این افراد «با بازداشت یا تحت کنترل داشتن قربانیان، از جمله شهروندان آمریکایی و دیگر زندانیان واقع در زندان المزه آنها را مورد آزار جسمی و شکنجه قرار میدادند» که به گفته محققان، هر دو آنها در این مکان دفتر داشتند.
این کیفرخواست اشاره میکند که شکنجههای یادشده ارتش سوریه از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۹ انجام شده است. این شکنجهها شامل شوک الکتریکی و کشیدن ناخن پای زندانیان، سوزاندن با اسید و کتک زدن مکرر بوده است.
این رسانه آمریکایی نوشت: حسن و محمود به بشار اسد برای خاموش کردن صدای مخالفان با استفاده از شکنجه و هراس از آن کمک کرده بودند تا دولت او را بیش از یک دهه حفظ کنند. حکمرانی او چند روز پیش، وقتی شورشیان کنترل حلب، بزرگترین شهر سوریه و دمشق را در دست گرفتند، پایان یافت. شورشیان زندانیان این کشور را آزاد کردند.
آمریکا بشار اسد و حلقه نزدیکان او، از جمله حسن را به دلیل اقدام به خشونت علیه غیرنظامیان تحریم کرده بود. در اواسط نوامبر گذشته، سه روز پیش از آن که هیئت منصفه عالی این کیفرخواست را علیه این دو نفر مطرح کند، وزارت امور خارجه آمریکا گفت که سفرهای محمود را «به دلیل دست داشتن در نقض آشکار حقوق بشر، از جمله شکنجه یا رفتار و تنبیه بیرحمانه، غیرانسانی یا حقارتآمیز» محدود کرده است.
در ادامه این مطلب آمده است: دادستانی شیکاگو از سال ۲۰۱۸ و پس از آن که وزارت دادگستری آمریکا در پروندهای اتهام بازداشت و کشتن «لیلا شویکانی» نیروی امدادی آمریکایی را مطرح کرد، در حال تحقیق درباره حسن و محمود بوده است. ماموران افبیآی به اروپا و غرب آسیا سفر کردند تا با شاهدان، از جمله مردی که شویکانی را به خاک سپرده بود مصاحبه کنند.
در این کیفرخواست به نام شویکانی اشاره نشده است که نزدیک به یک سال در سه محل بازداشت که به استفاده از شکنجه علیه زندانیان معروف بودند، از جمله در فرودگاه المزه، زندان غیرنظامی عدرا و زندان نظامی صیدنایا در بازداشت به سر برد.
انتهای پیام
نظرات