به گزارش ایسنا، «باسم نعیم» یکی از اعضای دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس، در این باره گفت: رد پیشنهاد مصر از سوی جنبش فتح، که بر تشکیل کمیته حمایت از جامعه برای مدیریت نوار غزه پس از جنگ تاکید دارد، برای همه گروههای فلسطینی شوکه کننده بود.
شبکه الاقصی به نقل از نعیم گزارش داد: کسانی که توافقنامه تحت حمایت مصر را رد میکنند، میخواهند مسیر ملت فلسطین به سوی آزادی و توقف تجاوز را مختل کنند.
وی افزود: گروههای فلسطینی همواره از تشکیل یک نهاد ملی برای اداره غزه استقبال کردهاند و این نشان میدهد که مصر مشتاق تشکیل رهبری فلسطینی برای مدیریت امور غزه است.
نعیم ادامه داد: جنبش حماس مصمم است تا اطمینان حاصل کند که روز بعد از جنگ کاملاً فلسطینی خواهد بود.
این اظهارات پس از آن بیان شد که «عبدالله عبدالله» یکی از رهبران فتح در مصاحبهای ویژه با العربی الجدید تأیید کرد که این جنبش بهطور رسمی مخالفت خود را با پیشنهاد تشکیل کمیته حمایت اجتماعی در نوار غزه به مصر اعلام کرده است. وی اشاره کرد این تصمیم بر مبنای نگرانیهایی اتخاذ شده که تأسیس این کمیته میتواند به تقویت دودستگی فلسطینیها منجر شود. عبدالله توضیح داد فتح با اصل تشکیل کمیته حمایت اجتماعی مخالفتی ندارد، اما روش اعلام شده برای تأسیس آن در نهایت به تقویت دودستگی منجر میشود نه حل آن.
عبدالله اظهار داشت: فتح بعد از جلسه کمیته اجرایی ساف که شنبه برگزار شد، مخالفت خود را با کمیته بهصورت کنونی اعلام کرد، زیرا معتقد است این کمیته به جای خدمت به تلاشها برای وحدت ملی، به تقویت دودستگی کمک میکند. جایگزین مناسب برای تشکیل کمیته حمایت، این است که سازمان آزادیبخش فلسطین نقش محوری در صحنه سیاسی ایفا کند، همچون مدل لبنانی که در اداره مذاکرات و موضوعات سیاسی به رهبری مرکزی تکیه دارد.
العربی الجدید پیشتر سند پیشنهادی تشکیل کمیته حمایت اجتماعی برای مدیریت نوار غزه را منتشر کرد که هیئتهای رهبری حماس و فتح در نشستهای اخیر در قاهره بر سر آن توافق کرده بودند. در این سند پیشنهادی قید شده است که مدیریت نوار غزه اعم از فعالیتهای امدادی و بازسازی اثرات جنگ و مسئولیت تمامی بخشها (بهداشت، اقتصاد، آموزش، کشاورزی، تسهیلات خدماتی و حیاتی) برعهده کمیته خواهد بود. کمیته بر اساس توافق ملی شکل میگیرد و رئیس دولت فلسطین حکمی برای تعیین آن صادر میکند و وظایف خود را بر اساس مقررات و قوانین معمول در سرزمینهای فلسطینی انجام میدهد.
سند تأسیس شرایط تشکیل کمیته را که شامل شش شرط میشود، مشخص کرده است. یکی از این شروط حفظ وحدت سرزمینهای فلسطینی اشغالی در مرزهای ۱۹۶۷ (کرانه باختری، قدس، غزه) است و اینکه دولت فلسطین در کرانه باختری و کمیته در غزه باهم ارتباط داشته باشند.
انتهای پیام
نظرات