سیدجمال سیدزاده در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه ورزش زورخانهای مروج فرهنگ پهلوانی و جوانمردی بوده و باید آن را حفظ و تقویت کرد، اظهار کرد: فرهنگ پهلوانی زورخانهای به عنوان یکی از غنیترین و اصیلترین فرهنگهای تمدن ایران اسلامی ریشه در تاریخ و ورزش باستانی کشورمان دارد.
وی با اشاره به ابلاغ طرح شهید طوقانی در راستای ترویج فرهنگ پهلوانی در بین دانش آموزان، افزود: طرح شهید طوقانی همزمان با توسعه فرهنگ ورزش و تندرستی، بر توسعه فرهنگ پهلوانی، فداکاری، جوانمردی و احیا فضائل اخلاقی تاکید دارد لذا اجرای این طرح میتواند علاوه بر توسعه فرهنگ ورزش، فرهنگ پهلوانی برگرفته از رشادتهای شهید «سعید طوقانی» را اشاعه دهد.
دبیر هیئت ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی استان گیلان با بیان اینکه طرح شهید طوقانی برای آشنایی دانشآموزان با ورزشهای زورخانهای و پهلوانی باید در ورزشهای صبحگاهی مدارس ابتدایی اجرا میشد، گفت: متاسفانه این طرح با وجود اینکه ابلاغ وزارت آموزش و پرورش بوده و حتی تخصیص اعتبار هم انجام گرفت اما در آموزش و پرورش نواحی یک و دو رشت مورد استقبال قرار نگرفت و حتی یک دانشآموز هم به جمعیت آماری پهلوانکها اضافه نشد.
سیدزاده ادامه داد: در رشت هر ناحیه باید ۲۵ دانشآموز برای اجرای این طرح معرفی میکردند اما متاسفانه این امر در شهرستان رشت علی رغم دریافت اعتبار، محقق نشد و شهرستان لاهیجان که پیگیر این طرح بود بلافاصله پس از دریافت اعتبار لوازم آموزشی مورد نیاز را تهیه کردند و با استقبال خوب دانشآموزان و اولیای آنها در حال اجراست.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه ورزشهای زورخانهای مروج فرهنگ پهلوانی، جوانمردی و فداکاری است لذا سیاست فدراسیون بر این است که برای آموزش سنین پایه بیشتر وقت بگذاریم و در این راستا تاکنون چندین مرحله جشنواره پهلوانکها را برنامه ریزی و اجرا کردیم.
دبیر هیئت ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی استان گیلان گفت: برای نخستین بار در تاریخ ۱۳ و ۱۴ دیماه گیلان میزبان جشنواره مرشدان برتر ایران زمین خواهد بود که همزمان با این جشنواره کلنگ احداث زورخانه در سه شهرستان به زمین میخورد.
به گزارش ایسنا، شهید پهلوان سعید طوقانی متولد ۱۳۴۲ در ورزش باستانی فعال بود و در ۷ سالگی در جشن هنر طوس نشان و بازوبند طلای پهلوانی کشور را بدست آورد. وی از شهدای دانش آموزی است که در جبهه دفاع مقدس به ترویج ورزش زورخانهای میپرداخت. سرانجام در پاییز ۶۳ در عملیات بدر در شرق دجله ردای شهادت پوشید و پیکرش بعد از ۱۴ سال به میهن بازگشت.
انتهای پیام
نظرات