• سه‌شنبه / ۲۰ آذر ۱۴۰۳ / ۰۹:۲۸
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1403092014309
  • خبرنگار : 50976

مدیر مجتمع آموزشی پژوهشی تبلیغ حوزه‌های علمیه:

شهید دستغیب؛ عالمی که عمل او بیش از علمش متجلی شد

شهید دستغیب؛ عالمی که عمل او بیش از علمش متجلی شد

ایسنا/فارس مدیر مجتمع آموزشی پژوهشی تبلیغ حوزه‌های علمیه شهید آیت‌الله سید عبدالحسین دستغیب را دارای صفات و فضایل زیادی دانست و بیان کرد: عمل این شهید بزرگوار بیش از علمش متجلی شد. 

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد استوار میمندی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، ضمن گرامیداشت فرا رسیدن چهل و سومین سالگرد شهادت سومین شهید محراب شهید آیت‌الله سید عبدالحسین دستغیب بیان کرد: به تعبیر امام راحل شهید دستغیب مربی بزرگ نفوس بود؛ شخصیتی که سال‌ها عمر خود را در خدمت به مردم و تشیع با ساده‌زیستی انجام داد.

وی با بیان اینکه این شخصیت ارزشمند مدتی در کسوت امام جمعه مردم شیراز و نماینده امام راحل در استان فارس مدتی تلاش و مجاهدت کرد، افزود: حداقل ۱۰ ویژگی را برای توصیف این شهید می‌توان برشمرد.

استوار میمندی اظهار کرد: عالم عامل اولین ویژگی شهید دستغیب بود. شخصیتی که در کنار ده‌ها تألیف کتاب‌های مفید و اثرگذار، یک عالم ربانی بود. کسی که به علم خود عمل می‌کرد و وقتی که لباس از تن درآورد و به تعمیر مسجد جامع عتیق پرداخت و همه متوجه شدند که مرد عمل است و عالمی است که عمل او بیش از علمش متجلی می‌شود. 

وی ویژگی دوم شهید دستغیب را وفاداری و تعهد به اسلام خواند و گفت: این مورد در کلام امام راحل و رهبر معظم انقلاب اسلامی(مدظله) مورد اشاره قرار گرفته است؛ شهید آیت‌الله دستغیب به شدت اهل تقید به احکام اسلامی بود؛ شخصیتی که در مکتب عرفای بزرگ شاگردی کرده و در نهایت با اعتقادات راسخ به مبانی دینی به شهادت رسید.

تربیت محرومان و هدایت محرومان

استوار میمندی افزود: ویژگی سوم شهید دستغیب، تربیت محرومان و هدایت مردم بود. در دوران ستم‌شاهی علمای زیادی با رژیم پهلوی به مخالفت برخاستند و کسی که بیشترین اثرگذاری را در بسیج مردمی شیراز انجام داد و سخنرانی‌ و روشنگری کرد، شهید دستغیب بود. پس از مدتی ساواک ورود کرد؛ جلسات سخنرانی این روحانی را برهم زد و شهید دستغیب را دستگیر و مدتی زندانی کرد. این شهید بزرگوار چه در دوران آغاز انقلاب و چه در دوران دفاع مقدس که خیل عظیم رزمندگان با هدایت‌ها و راهنمای ایشان به جبهه ‌ها اعزام می‌شدند همواره به مجاهدت‌های خود ادامه داد.

مدیر مجتمع آموزشی پژوهشی تبلیغ حوزه‌های علمیه، ویژگی چهارم این شهید عالم را برشمرد و تصریح کرد: شهید دستغیب معلم اخلاق و مهذب نفوس بود چنان‌که دیدن آیت‌الله دستغیب انسان را به یاد خدا می‌انداخت.

وی ویژگی پنجم را نماز اول وقت، تهجد، شب زنده‌داری و خلوت با معبود دانست و گفت: فرزند شهید دستغیب در این زمینه خاطرات بسیاری از ایشان نقل کرده است.

استوار میمندی، ویژگی ششم را توکل شهید دستغیب به خدا دانست و بیان کرد: در بسیاری از موارد که مردم عادی به دلیل کمبود امکانات و ترس از شرایط حاکم اقدامی انجام نمی‌دادند، شهید دستغیب با دست خالی اقدامات بزرگی انجام داد.

به گفته استوار میمندی، هفتمین ویژگی شهید دستغیب نفوذ در دل‌ها بود؛ بسیاری از افراد بودند که با دعاهای کمیل شهید دستغیب به راه راست آمده و توبه کردند و با مناجات‌های ایشان به یاد خدا افتادند.

ولایت‌مداری یکی از ویژگی‌های بارز این شهید بزرگوار است

وی ویژگی هشتم شهید دستغیب را ساده‌زیستی دانست و بیان کرد: منزل ساده و لباس‌های ساده این شهید گویای این سخن بود.

استوار میمندی ویژگی نهم و دهم را به ترتیب کمک به نیازمندان و ولایت‌مداری دانست و بیان کرد: شهید دستغیب در جمله‌ای معروف می‌گوید «اگر می‌خواهی عزت پیدا کنی، عزت در پیروی از امام است» و این جمله نشان‌دهنده ولایت‌پذیری ایشان نسبت به امام راحل است.

وی در پایان سخنان خود افزود: در نهایت دشمن روشنگری‌های این عالم وارسته را طاقت نیاورد و مزدوران در عملیاتی ددمنشانه آیت‌الله دستغیب را به شهادت رسانده و مردم شیراز داغ‌دار کردند. امید داریم که همه در راهی که شهدا ترسیم کردند ثابت قدم باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha