• سه‌شنبه / ۲۰ آذر ۱۴۰۳ / ۰۸:۰۴
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1403092014231
  • خبرنگار : 50214

آب منطقه‌ای یزد اعلام کرد:

افت یک متری سطح آبهای زیرزمینی یزد/افزایش ۱۱۷ میلیون مترمکعبی کسری مخازن استان

افت یک متری سطح آبهای زیرزمینی یزد/افزایش ۱۱۷ میلیون مترمکعبی کسری مخازن استان

ایسنا/یزد مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه‌ای یزد از افت سطح آب زیرزمینی در اکثر آبخوان‌های استان در سال آبی گذشته خبر داد.

«محمد علی امیربیکی» ضمن اعلام این خبر گفت: نتایج حاصل از اندازه‌گیری ماهیانه و بررسی سطح آب حدود ۴۴۰ حلقه چاه مشاهده‌ای در مناطق مختلف استان یزد طی سال آبی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ (از ابتدای مهرماه سال ۱۴۰۲ تا پایان شهریورماه سال ۱۴۰۳) توسط گروه آب‌های زیرزمینی مدیریت مطالعات پایه منابع آب این شرکت، نشان دهنده افت سطح آب زیرزمینی در اکثر آبخوان‌های استان است.  

وی افزود: بیشترین افت سطح آب، مربوط به آبخوان های ابرکوه، چاهک - شهریاری، صاحب آباد، هرات و مروست به ترتیب با ارقام ۱۳۵، ۱۳۳، ۱۲۵، ۱۰۰ و ۹۳ سانتی‌متر در سال بوده است.

امیربیکی ابراز کرد: بررسی‌ها نشان دهنده افزایش افت سطح آب زیرزمینی در سال آبی گذشته نسبت به افت متوسط سطح آب زیرزمینی طی دوره آماری، در اکثر آبخوان‌های استان است.

مدیر مطالعات پایه منابع آب این شرکت همچنین خاطرنشان کرد: با توجه به افت سطح آب زیرزمینی در اکثر آبخوان‌های استان در سال آبی گذشته، بدیهی است اکثر آبخوان‌ها در طول دوره یاد شده با کسری حجم مخزن آب زیرزمینی نیز مواجه بوده‌اند که بیشترین کسری حجم مخزن آب زیرزمینی در سال آبی یاد شده با توجه به میزان افت سطح آب، مساحت آبخوان‌ها و ضریب ذخیره آن‌ها، مربوط به آبخوان‌های یزد- اردکان، ابرکوه و مروست به ترتیب با ارقام ۱۲۰، ۷۵ و ۲۴ میلیون مترمکعب در سال بوده است.

وی با بیان این که مجموع کسری حجم مخزن آبخوان های استان در سال آبی گذشته حدود ۳۶۱ میلیون متر مکعب بوده است، گفت: این مقدار در مقایسه با متوسط کسری حجم مخزن آبخوان‌های استان در درازمدت (حدود ۲۴۴ میلیون مترمکعب در سال) حدود ۱۱۷ میلیون مترمکعب افزایش یافته است.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی آب منطقه‌ای یزد، امیربیکی در پایان ابراز کرد: وجود افت مستمر سطح آب و کسری فزاینده حجم مخزن آب زیرزمینی در اکثر آبخوان‌های استان گویای این مطلب است که همچنان در اکثر این آبخوان‌ها، برداشت از آب‌های زیرزمینی به صورت بی رویه و بیش از توان آنها صورت می‌گیرد و تنها راه علاج این بحران ادامه جدی‌تر سیاست‌های طرح احیاء و تعادل بخشی آب‌های زیرزمینی در راستای کاهش برداشت از آبخوان‌ها متناسب با میزان تغذیه و حجم آب ورودی به آنهاست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha