• دوشنبه / ۱۹ آذر ۱۴۰۳ / ۱۲:۰۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403091913662
  • خبرنگار : 50664

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی:

مدیریت زمستانه باغات میوه ضروری است

مدیریت زمستانه باغات میوه ضروری است

ایسنا/خراسان رضوی مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ضمن تاکید بر لزوم مدیریت زمستانه باغات میوه گفت: رعایت بهداشت از جمله هرس شاخه‌های خشک یا آلوده به آفات و سپس سوزاندن آن‌ها، انجام شخم زمستانه برای زیر خاک کردن بقایای گیاهی آلوده، تخریب محل استقرار آفات در داخل خاک و سپس یخ‌آب زمستانه و در مرحله آخر روغن‌پاشی پیش‌بهاره اولین و مهمترین این اقدامات است.

جواد اصغری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: برداشت محصول پایان کار نبوده بلکه شروع کار برای داشتن یک محصول خوب برای سال آینده است، لذا ضرورت دارد باغداران جهت کاهش انتقال عوامل خسارت‌زا به سال بعد و همچنین تقویت درختان در برابر آفات همت کرده و برخی اقدامات که اصول و پایه مدیریت باغات است را انجام دهند. 

وی افزود: رعایت بهداشت از جمله هرس شاخه‌های خشک یا آلوده به آفات و سپس سوزاندن آن‌ها، انجام شخم زمستانه برای زیر خاک کردن بقایای گیاهی آلوده، تخریب محل استقرار آفات در داخل خاک و سپس یخ‌آب زمستانه و در مرحله آخر روغن‌پاشی پیش‌بهاره اولین و مهمترین این اقدامات است. انجام این اقدامات به کاهش جدی جمعیت آفات، سلامت باغ و همچنین کاهش مقدار و دفعات سمپاشی برای سال آینده بسیار کمک می‌کند. 

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به اینکه سطح باغات استان ۲۷۰ هزار هکتار بوده و انواع متنوع محصولات باغی در این استان تولید می‌شود، تصریح کرد: پیشنهاد می‌شود باغداران با راهنمایی کارشناسان مجرب حفظ نباتات و یا کلینیک‌های گیاه‌پزشکی نسبت به انجام سمپاشی با استفاده از قارچکش‌های مناسب در حداقل دو مرحله یعنی پس از ریزش برگ‌ها در پاییز و قبل از باز شدن جوانه‌ها در اواخر زمستان اقدام کنند. این سمپاشی مخصوصا در باغ‌های درختان میوه هسته‌دار از جمله آلو، هلو، بادام و دانه‌دارها مانند سیب و گلابی تاثیر زیادی در کاهش انتقال عوامل خسارت‌زای قارچی به سال آینده داشته و در سلامت درختان و محصول تولیدی تاثیر زیادی دارند. باغداران توجه داشته باشند که به دلیل آلودگی شاخه‌های خشک یا هرس‌شده به آفات باید از استفاده آن‌ها به صورت پرچین و دیوار در حاشیه باغات خودداری شود.

اصغری با بیان اینکه برای کنترل یک آفت باید سه اصل را رعایت کرد، گفت: لزوم سمپاشی، موثرترین زمان سمپاشی و نوع سم باشد مشخص باشد اما متاسفانه بسیاری از کشاورزان این سه اصل را رعایت نمی‌کنند و بدون اخذ راهنمایی از کارشناسان مجرب، سمپاشی‌هایی انجام می‌دهند که نه تنها تاثیری در کنترل آفت ندارد بلکه باعث افزایش جمعیت آن‌ و حتی آلودگی محصول و محیط زیست می‌شود.

وی با اشاره به لزوم تولید محصول سالم خاطرنشان کرد: سطح بالایی از محصولات تولیدی در استان مطابق با استانداردهای سلامت هستند و برای حفظ امنیت و سلامت غذایی پایش‌های ممتد ادامه دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha