• دوشنبه / ۱۹ آذر ۱۴۰۳ / ۱۱:۴۵
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1403091913630
  • خبرنگار : 71038

دبیرکل اکو: نشست سران اکو در جولای ۲۰۲۵ برگزار می‌شود

دبیرکل اکو: نشست سران اکو در جولای  ۲۰۲۵ برگزار می‌شود

دبیرکل سازمان همکاری اقتصادی اکو گفت: در بیست و هشتمین نشست وزرای امور خارجه کشورهای عضو اکو در مشهد بر انجام اصلاحات جامع در اکو تاکید شد تا اثربخشی این سازمان در منطقه و کشورهای منطقه بیشتر شود.

به گزارش ایسنا، «اسد مجیدخان» در یک کنفرانس مطبوعاتی در تهران در مورد نتایج بیست و هشتمین نشست وزرای امور خارجه کشورهای عضو اکو در ایران گفت: در این نشست پیشنهاد شد که نشست سران اکو در جولای  ۲۰۲۵ برگزار شود.

وی افزود: همچنین این وظیفه به دبیرخانه اکو موکول شد که یک نقشه راهی اجرایی در راستای اهداف جدید اکو برای ۵ الی ۱۰ سال آینده تهیه کند.

اسد مجیدخان با بیان این که یکی از موضوعات مورد توجه در نشست مشهد موضوع گردشگری و توسعه آن در بین کشورهای عضو اکو بود، اظهار کرد: در همین راستا در اجلاس مشهد سایت گردشگری و همچنین کانال اختصاصی یوتیوب گردشگری افتتاح شد.

دبیرکل سازمان همکاری اقتصادی اکو در بخشی  دیگر از سخنان خود گفت: برای جذب توجه منطقه‌ای و بین‌المللی ما باید به یک قطب گردشگری تبدیل شویم و این پیش درآمدی برای گسترش همکاری‌های اقتصادی و  تبدیل شدن به قطب اقتصادی است.

اسد مجیدخان در همین ارتباط با بیان این که برای توسعه گردشگری بین کشورهای عضو به لغو روادید توجه داریم، گفت: برخی از  کشورهای اکو نیز به صورت  دوجانبه در حال رایزنی هستند که اقداماتی را برای تسهیل صدور روادید بین یکدیگر برای توسعه گردشگری انجام دهند .

وی همچنین با بیان این که یکی از موضوعات مورد توجه در اکو حمایت از مردم افغانستان است، چنانکه برنامه ویژه‌ای در اکو به عنوان حمایت از افغانستان وجود دارد، گفت : در جلسه مشهد، وزرای خارجه بر اثرگیری این برنامه و اهمیت تحقق توسعه پایدار در افغانستان و اطمینان از اینکه کمک‌های بشردوستانه به مردم افغانستان به اهداف مورد نظر برسد، تاکید شد.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که چرا از افغانستان برای حضور در این نشست دعوت نشده بود، گفت: می‌خواهیم که رویکرد ما در مورد عضویت افغانستان در اکو در راستای رویکرد جامعه بین‌المللی باشد.

وی با بیان این که افغانستان به دلیل ویژگی‌هایی که دارد  به عنوان مرکز فعالیت‌های ما باقی خواهند ماند، گفت: در جلسه وزرا بر ضرورت اتخاذ رویکرد متحدالشکل در خصوص افغانستان  و این که ادامه همکاری با افغانستان چگونه باشد صحبت شد؛ رویکردی که  همراستا با رویکردهای بین‌المللی باشد.

اسد مجید خان ادامه داد: در نشست  مشهد همچنین بر ضرورت تحقق آتش‌بس در غزه و عضویت فلسطین در سازمان ملل تاکید شد.

وی تصریح کرد:  در این جلسه تحریم‌های یک جانبه آمریکا علیه برخی از کشورهای عضو رد شد و بر این موضوع تاکید شد که از این گونه اقدامات قهری یک جانبه، به عنوان نقض اصول بین‌الملل یاد شود.

اسد مجید خان در بخشی دیگر از صحبت های خود در این نشست گفت: یکی از چالش‌هایی که ما در اکو با آن مواجه هستیم عدم توانایی ما برای برقراری گفتمان بین وزرای اقتصاد و دارایی کشورهای عضو است. از تأییدات مهم در جلسه وزرا تأکید دوباره بر  ایجاد گفتمانی بین وزرای اقتصاد و دارایی کشورهای عضو است که از کسب و کارها حمایت کرده و پرداخت‌ها و تراکنش‌های مالی را انجام دهیم بدون اینکه آنها را در ریسک مسدود شدن به خاطر تحریم‌ها قرار دهیم. وزرا بر این مسئله تأکید کردند و قرار شد در حاشیه اجلاس‌هایی چون بانک توسعه اسلامی به آن پرداخته شود و گفتمان‌ها شکل بگیرد.

دبیرکل اکو در بخشی دیگر از صحبت های خود گفت: در حال نهایی سازی موافقتنامه تجارت اکو هستیم و بنا به دلایلی نتوانستیم به اهداف خود دست یابیم. به دلیل اینکه فرصت‌ها کافی نبود و عدم زیرساختی کشورهای عضو هم مانعی در این خصوص بود. برخی عضو سازمان تجارت جهانی نیستند و یکسری تحریم‌ها امکان پرداخت‌های بدون ریسک را با مشکل مواجه کرده است.

اسد مجید خان گفت: در شورای وزیران صحبت کردیم که چگونه می‌توانیم یک روند اصلاحی را برای اکوتا (قانون موافقتنامه تجاری اکو) رقم بزنیم. چون بلوک‌های همکاری در دنیا بودند که از ما متنوع تر بودند، ولی توانستند به این اهداف دست یابند و این از طریق حرکت روان افراد و کالا و تسهیلات روادیدی انجام می‌شود.

اسد مجید خان در جریان این نشست در پاسخ به پرسشی درباره اینکه اکو اقتصاد محور است ولی در ۶۰ سال اخیر تصمیمات را شورای وزیران خارجه می‌گرفتند و آیا بهتر نیست تغییری رخ دهد؟ گفت: این سؤال درستی است. من به همین خاطر گفتم باید تمرکز بر گفتمان وزرای اقتصاد و دارایی داشته باشیم. درست است که سازمان ما رویکرد اقتصادی دارد، ولی اقتصاد در منطقه ما از سیاست جدا نیست.

وی همچنین بر اهمیت یکپارچگی تجاری بین کشورهای عضو و برقراری ارتباطات مواصلاتی و ترانزیتی بین کشورهای عضو اکو تاکید کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha