به گزارش ایسنا، «محمد انیس متی» معاون وزیر خارجه اندونزی در گفتوگو با شبکه خبری «الجزیره» اظهار کرد: اندونزی به تمامیت ارضی سوریه احترام میگذارد، زندگی تازه و آیندهای بهتر را برای ملت سوریه آرزو داریم.
معاون وزیر خارجه اندونزی گفت: توافق سیاسی ملی، انتقال دموکراتیک مسالمتآمیز سپس بازسازی اقتصاد و توسعه از اولویتهای سوریه در مرحله آتی است.
وزارت خارجه اندونزی نیز عصر یکشنبه با انتشار بیانیهای تاکید کرد: اندونزی تحولات سوریه را از نزدیک زیر نظر دارد و به شدت نگران تاثیر آن بر امنیت منطقهای و عواقب انسانی ناشی از آن است.
همچنین این وزارتخانه اعلام کرد: حل بحران در سوریه تنها با یک روند انتقالی فراگیر، دموکراتیک و مسالمتآمیز که اولویت را به منافع ملت سوریه و حفظ جان آنها داده و حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی سوریه را حفظ کند، ممکن است.
طبق این بیانیه، جاکارتا از تمامی طرفها خواست طبق قوانین بینالمللی به ویژه قوانین بینالمللی انسانی و قوانین بینالمللی حقوق بشر، جان غیرنظامیان را تضمین کنند.
اندونزی اعلام کرد که سفارتش در دمشق تمامی اقدامات لازم برای تضمین سلامت شهروندان خود را در پیش گرفته از جمله اینکه برای انتقال احتمالی آنها به مناطق امنتر در صورت وخامت شرایط امنیتی آماده است.
سوریه از جمله اولین کشورهایی است که استقلال اندونزی را به رسمیت شناخت و روابط میان ۲ کشور از سال ۱۹۵۰ برقرار است. مردم اندونزی حمایت دیپلماتیک و سیاسی سوریه از کشورشان در محافل بینالمللی در اواخر دهه چهل در مقابل اشغالگری هلند را تا زمانی که کشورشان به استقلال رسید، به یاد دارند.
اما روابط سیاسی میان ۲ کشور و روابط اقتصادی آنها از نظر مبادلات تجاری محدود باقی ماند و محمد سوهارتو، رئیس جمهور پیشین اندونزی تنها رئیس جمهور این کشور بود که در سال ۱۹۷۷ به سوریه سفر کرد و تنها در سالهای ۱۹۹۷ و ۲۰۰۹ نخست وزیران وقت سوریه به جاکارتا سفر کردند.
کارشناسان بر این باور هستند که اندونزی با مشارکت در پروژههای اقتصادی و سرمایهگذاریها در بخشهای تولیدی، توسعهای و آموزشی مختلف، فرصتهای بسیاری برای کمک به بازسازی سوریه پس از این تغییر سیاسی دارد.
انتهای پیام
نظرات