به گزارش ایسنا، مراسم روز دانشجو با حضور کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه، آیت الله محسن قمی، معاون امور بینالملل دفتر مقام معظم رهبری، هادی گودرزی، رایزن علمی سفارت کشورمان و جمعی از دانشجویان ایرانی مقیم این کشور و به همت انجمن اسلامی دانشجویان مسکو در بیت الزهرا (س) برگزار شد.
«کاظم جلالی» در این ابتدای این مراسم ضمن تبریک روز دانشجو گفت: در طی قرون اخیر استبداد در داخل با استعمار در خارج از کشور گره خورده بود، اساسأ حکومتهای دیکتاتوری چون متکی بر آرای مردم خود نیستند، نمیتوانند روی پای خود بایستند.
وی با واکاوی زمینههای شهادت سه دانشجوی ایرانی در ۱۶ آذر ۱۳۳۲، اظهار داشت: روز دانشجو در ایران در تعارض با این ۲ بدبختی کشور است، دانشجویان پیش از آن روز هم با نیکسون و هم با دیکتاتور داخلی مواجه بودند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه برگزاری انتخابات به طور مستمر را از نشانههای دور بودن یک حکومت از استبداد عنوان کرد و یادآور شد: از دوران قاجاریه و پس از آن در دوره پهلوی، همه دولتها باید به یک جایی وصل میبودند.
سفیر جمهور اسلامی ایران در روسیه در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تعارضات و تناقضات سیاست خارجی آمریکا، تصریح کرد: یکی از تعارضات سیاست خارجی آمریکا این است که آمریکا مدعی دموکراسی در داخل کشور خودش است و میگوید دنیا باید بر اساس دموکراسی در کشورها اداره شود، اما وقتی نوبت خودش میرسد، در بحث اداره بینالملل و ساختار بینالملل میگوید چون قدرت من از همه بیشتر است، من باید جلودار باشم.
وی با بیان اینکه آمریکا مدعی اداره جهان به تنهایی است، خاطرنشان کرد: آمریکا اساسا قائل به دیکتاتوری و حاکمیت ارزشهای لیبرال دموکراسی بر سراسر دنیاست و اراده سایر کشورها را برای دخیل بودن در عرصه و اداره بینالملل برنمیتابد. در قضیه فلسطین ما میبینیم که به اراده یک ملت برای اداره خودشان نیز ارزش قائل نیست.
جلالی دفاع از بدترین حکومتهای استبدادی جهان را از دیگر تناقضات سیاست خارجی آمریکا عنوان کرد و گفت: آمریکاییها از بدترین و زشتترین دیکتاتورهای جهان دفاع میکنند. به تعبیری از کشورهایی دفاع میکند، که هیچ کسی به یاد ندارد، حتی یکبار در آن کشورها انتخاباتی برگزار شده باشد.
وی با اشاره بیانات رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه ما سمت درست تاریخ ایستادهایم، گفت: ما از سیاست حمایت از مظلومین و مستضعفین خجالتزده نمیشویم.
جلالی با اشاره به ماندگاری نام امام حسین (ع) و بدنامی یزید در تاریخ اظهار داشت: جبهه حق هرگز با شهادت به پایان نمیرسد، همچنان که در غزه شاهد بودیم، هر انسانی که در غزه به خاک میافتد، برادران و فرزندانش سلاح به دست میگیرند. با این روحیه مقاومت است که رژیم صهیونیستی چند لشگر فرستاد اما نتوانست بر اراده مردم غزه فائق بیاید.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در ادامه توضیحاتی را در خصوص پرونده تایید دانشگاه سیچینوا در وزارت بهداشت ارائه داد.
وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره سربازی برای دانشجویان ایرانی مقیم روسیه، نیز گفت: در موضوع سربازی طرحی در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است.
در ادامه جمعی از دانشجویان از جمله فاطمه اسماعیلی نماینده دانشجویان ایرانی دانشگاه لمونوسوف، امیر رضاخانی، نماینده دانشجویان دانشگاه سیچینوا، علی نادری، دانشجوی داروسازی، سینامیراسی، دانشجوی دانشگاه رودنک پرسشها، انتقادات و پیشنهاداتی را درباره مسائل دانشجویی عنوان کردند که پاسخهای لازم از طرف سفیر جمهوری اسلامی ایران و رایزن علمی سفارت کشورمان ارایه شد.
انتهای پیام
نظرات