• دوشنبه / ۱۹ آذر ۱۴۰۳ / ۰۹:۰۷
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1403091913406
  • خبرنگار : 50622

راه‌اندازی نخستین شتابدهنده هوشمندسازی صنعتی کشور در دانشگاه خوارزمی

راه‌اندازی نخستین شتابدهنده هوشمندسازی صنعتی کشور در دانشگاه خوارزمی

ایسنا/البرز نخستین شتابدهنده هوشمندسازی صنعتی کشور با هدف استفاده از هوش مصنوعی در صنایع تولیدی کشور در مرکز رشد دانشگاه خوارزمی رونمایی خواهد شد.

محمد میرزایی، موسس و مدیر نخستین شتابدهنده هوشمندسازی صنعتی در گفت و گو با ایسنا گفت: هوش مصنوعی به جریانی در تمام ارکان اجرائی و تصمیم‌گیری کشور تبدیل و رویدادهای زیادی هم در رابطه با آن برگزار شده است. اما مشابه تجربه جریان دانش بنیان‌ها، تمام حمایت‌ و تمرکزها در این بخش به سمت شرکت‌های تولید ابزار معطوف شده و این رویکرد، می‌تواند باعث شکست آن در بسیاری از زمینه‌ها شود.

 وی با بیان اینکه امروزه صنعت به دنبال حل مسئله و پاسخ نهایی است، افزود: در حالی که حمایت‌ها به سمت تولید کنندگان ابزار است، اما صنعت ترکیبی از تمام موارد را در قالب راهکار فنی مهندسی نیاز دارد. به عبارت دیگر هر چقدر در قالب شرکت‌های تولید کننده ابزار تامین بودجه شود، مشکل صنعت حل نمی‌شود.

میرزایی ادامه داد: بخشی از این موضوع هم به دلیل ناآگاهی از جریان هوش مصنوعی و کاربردهای آن در بخش صنعت است. بخشی دیگر هم به این موضوع بر می‌گردد که از هیچ شرکت فنی و مهندسی که بخواهد زنجیره تامین را کامل کند، حمایت نمی‌شود.

وی ادامه داد: بر اساس این نیازها و ظرفیت‌های هوش مصنوعی توجه‌مان را بر روی صنعت، تولید و چگونگی حل مشکلات آن با بهره‌گیری از هوش مصنوعی متمرکز کردیم و در این مسیر تجربه‌های زیادی را هم در قالب کار با شرکت‌های خارجی و استقرار هوش مصنوعی به دست آورده‌ایم.

وی در مورد راه‌اندازی نخستین شتابدهنده هوشمندسازی صنعتی کشور بیان کرد: پیاده کردن این طرح در کشور باید با تغییراتی انجام می‌شد، چرا که بعضا شرکت‌هایی در کشور در حوزه معدن که جثه مالی بزرگتری دارد، اینکار را انجام داده‌ بودند، اما در مورد شرکت‌هایی با اقتصاد متوسط با شکست مواجه شدند. این شکست به این دلیل بود که هزینه‌های زیادی را برای تامین تجهیزات لازم داشتند و یکسال بعد هم نتیجه طرح مشخص می‌شد. بنابراین شرکت‌ها طرح را باور نمی‌کردند.

وی گفت: بر این اساس دریافتیم که یک نهاد تحقیقاتی و صنعتی نیاز است تا داده را از صنعت دریافت کرده و در مدت زمان کوتاهی مدل نیمه صنعتی تولید کند و با استفاده از هوش مصنوعی روند بهبود تولید را به منظور اعتماد سازی به صنعت نشان دهد. با این اقدام حلقه ناقص اعتماد را بازسازی و مشکلات اولیه را برطرف کردیم.

 مدیر نخستین شتابدهنده هوشمندسازی صنعتی یاد آور شد: این مرکز در حوزه هوش مصنوعی یک اتفاق بی بدیل است چون تقریبا بیشتر آزمایشگاه‌های سطح کشور مدعی ساخت هوش مصنوعی، راهی به صنعت ندارند و یا رویکردشان ساخت ابزار بوده و یا اینکه روش ارتباط با صنعت را نمی‌دانند. در حالی که ما از دل صنعت آمده‌ایم.

میرزایی در ادامه اظهار کرد: در گذشته مشکل صنعت بهره وری بود، اما امروزه یکی از دغدغه‌های آن انرژی است. مجموع این موارد قیمت تمام شده را افزایش می‌دهد، در حالی که صادرات از دست رفته و بازار داخل هم برای بخش صنعت کوچک شده است. همه این موارد صنعت را در تنگنا قرار داده است. در این میان به یک راهکار و ناجی نیاز داریم که به صنعت کمک کرده و این قول را بدهد که داده‌های آن را به نتیجه مطلوب می‌رساند.

وی افزود: وقتی در مورد صنعت صحبت می‌کنیم باید بدانیم با چه کسانی، چه سطح سواد، با چه ساختار حکمرانی و با چه انگیزه‌ و مشوقی سرکار داریم. اگر نتوانیم این زنجیره تامین را بین تولید کنندگان ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی و صنعت برقرار کنیم، یقین بدانید مجموعه‌ای از شرکت‌های موفق نشده و ناکام مانده را خواهیم داشت.

میرزایی درباره ایجاد این شتابدهنده هوشمندسازی صنعتی در مرکز رشد دانشگاه خوارزمی ادامه داد: دانشگاه خوارزمی ظرفیت‌های بی‌بدیل علمی داشته و سال‌ها در این زمینه کار کرده است. از طرفی دانشگاه خوارزمی در نقطه کانونی در ناحیه صنعتی غرب کرج قرار دارد که در جوار آن شهرک‌های صنعتی استان هستند. بنابراین ظرفیت‌ها این مرکز را کاملا به سمت صنعت پایه گذاری کردیم.

وی گفت: بر این اساس با دو پروژه شروع کردیم که در حوزه داده‌های تست آزمایشگاهی بوده و یکی از آزمایشگاه‌های بزرگ معتمد محیط زیست، داده‌های ۱۵ ساله خود را در اختیار ما قرار داده است. آزمایشگاه دیگر هم در حوزه آنالیز روغن‌های صنعتی است.

 موسس نخستین شتابدهنده هوشمندسازی صنعتی یاد آور افزود: در مراسم افتتاحیه این شتابدهنده به تشریح چگونگی عملکرد و نقش آن در حل مشکلات صنعت خواهیم پرداخت و در مورد اینکه داده‌های آنها به سرقت نخواهد رفت، اعتماد سازی می‌کنیم. البته معتقدیم ما موفق شده‌ایم با زیرساخت‌های فنی که خود اعتماد ساز هستند، این اطمینان را ایجاد کرده و کار را شروع کنیم.

میرزایی در ادامه گفت: استان البرز ظرفیت‌های زیادی دارد که مغفول مانده است و این موضوع را زمانی متوجه می‌شویم که سمت انجمن‌های تخصصی می‌رویم. در استان شرکت‌هایی در حوزه نساجی و مواد غذایی داریم که در گذشته به کشورهای بزرگ دنیا صادرات داشتند. اگرچه استان البرز صنایع فولاد و پتروشیمی ندارد، اما در صنایع دارویی و غذایی صاحب نام است. بنابراین تمرکز اصلی‌مان را بر این دو صنعت قرار داده‌ایم و چرا که بسیار داده محور، حساس و سلامت محور هستند.

وی افزود: در رتبه بندی میزان فعالیت‌هایی که در بخش صنعت کشور انجام می‌شود، اصفهان رتبه اول، کرمان و یزد در رتبه‌های بعدی قرار دارند. از این قطب صنعتی که فاصله بگیریم تقریبا هیچ خبری نیست. استان تهران هم در صنایع داده محور غیر تولیدی مثل بیمه، بانکداری و مراقبت‌های درمانی و حوزه سلامت متمرکز بوده و بقیه فعالیتی ندارند.

وی ادامه داد: در این میان استان البرز در فاصله کمی از کانون مرکزی کشور قد علم کرده و می‌گوید نه تنها به سمت صنعت حرکت کرده که صنعت متوسط را هم مورد توجه قرار داده است. موضوعی که هیچ یک از استان‌های دارای رتبه صنعتی به سمت آن حرکت نکرده‌اند. عمده اتفاقاتی که در کانون مرکزی ایران رخ داده این است که به سمت صنایع بسیار بزرگ رفته، ولی دست صنعت متوسط خالی است.

میرزایی مطرح کرد: چون در ایجاد این شتابدهنده صنایع متوسط مد نظر قرار گرفته، این طرح نسبت به سایر طرح‌ها متمایز است. یعنی راهکار متفاوتی را برای وارد کردن تکنولوژی و حل مسئله در صنایع متوسط مد نظر قرار گرفته که در جایی از کشور تجربه مشابهی ندارد و کسی این راهکار را تاکنون اجرائی نکرده است.

میرزایی اظهار کرد: شرکت‌های تولید کننده غذایی هستند که به طرح علاقه‌مند بودند اما نگرانی را داشتند که داده آنها چه خواهد شد. بنابراین می‌خواهیم از طریق آیین رونمایی این نگرانی را از بین ببریم و نشان دهیم که بستر عملیاتی شده و شروع به کار کرده است. زیر ساخت بیاوریم و از طرف دیگر هم تحریک تقاضا کرده و شرکت‌های دیگر را به بازدید از آن ترغیب کنیم. البته اصرار نمی کنیم و فقط می‌خواهیم که از این زیر ساخت بازدید کنند چرا که این امکان در مجاورت آنها قرار دارد و این اتفاقات خوبی را برای استان رقم خواهد زد.

وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از اقدامات زیرساختی که در قالب این شتابدهنده در حال پیگیری آن هستیم، ایجاد فارم کوچک مقیاس GPU  است که نقش بسیار مهمی در کاهش هزینه‌های عملیاتی برای ارائه خدمات به شرکت‌های متوسط خواهد داشت. در همین راستا گفتگوهای مثبتی با سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان البرز و کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی البرز انجام شده است که امیدواریم به زودی اخبار خوب آن منتشر شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha