مهدی جمالینژاد، استاندار اصفهان عصر یکشنبه ۱۸ آذر در جمع تشکلهای دانشجویی دانشگاهها و مراکز آموزشی عالی استان اصفهان به مناسبت روز دانشجو که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد برگزار شد، به سوالات و مطالبههای دانشجویان پاسخ داد. استاندار اصفهان ضمن تبریک روز دانشجو، دانشجو را یک جامعه پیشرو و مسئولیتپذیر و مطالبهگر عنوان کرد و به گپوگفت با دانشجویان پرداخت.
مائده قیصری از دانشگاه آزاد نجفآباد با اشاره به وضعیت خشکسالی اصفهان و بیرونقی کشاورزی و مشکلات آلودگی هوا و فرونشست از استاندار اصفهان در رابطه با آینده پیش روی اصفهان سوال کرد.
محمدمهدی خزان از دانشگاه فنی مهندسی مهاجر در این مراسم گفت: سرانه دانشگاه فنی مهندسی یک چهارم دانشگاه اصفهان است و اختلاف طبقاتی فاحشی بین ما و دانشگاه اصفهان وجود دارد. ما برای انجام هر کاری به در بسته میخوریم و وقتی درخواستی داریم ما را به تهران ارجاع میدهند و نبود بودجه را بهانه میآورند. با وجود درامدزایی دانشگاه این درامدها برای تهران ارسال میشود و برای دانشگاه و دانشجوهای دانشگاه صرف نمیشود، بنابراین از استاندار تقاضای ورود به این موضوع را داریم و همچنین شفافیت مالی صرف هزینههای دانشگاه عنوان شود.
مرادیان از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به موضوع افزایش برخی رفتارهای خود آسیبرسان دانشجویان رزیدنتها و دانشجویان علوم پزشکی اشاره کرد و خواستار توجه مسئولان به این موضوع شد، همچنین از ظرفیتهای بدون تدبیر دانشگاههای علوم پزشکی انتقاد کرد و گفت: افزایش این ظرفیت برکیفیت آموزش دانشجویان اثر خواهد گذاشت.
وی با اشاره به این موضوع که فضای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و اصفهان مشترک است، گفت: اکثر پرسنل حفاظت فیزیکی و مباحث اینچنینی برعهده دانشگاه اصفهان است و با دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مثل مهمان برخورد میشود و خواستار توجه استاندار به این موضوع هستیم.
نرجس آقایی از دانشگاه آزاد خوراسگان خطاب به استاندار اصفهان گفت: آیا پروژه انتقال آب به ثمر خواهد رسید؟ پروژه بر زمین مانده جوانی جمعیت و طرح اهدای زمین به فرزند سوم پیگیری میشود؟ آیا حقیقت دارد مازوتسوزی از سر گرفته شده است؟ آیا با توجه به تراکم بالای ساختمان سازی در اصفهان به فرونشست زمین فکر کردهاید؟ آیا پروژه متروی بر جای مانده از مدیران گذشته در دوره شما به بهرهبرداری خواهد رسید؟
وی ادامه داد: آقای استاندار، اصفهان در عرصه جهانی هم خواهرخوانده تاریخی دارد و هم اقتصادی، اما آنچه که ما از اصفهان میبینیم شبیه هیچکدام از خواهر خواندههای خود نیست نه سامانه گردشگری منظمی دارد و نه از بسترهای فرهنگی اصفهان استفاده درست میشود، در عرصه اقتصادی هم به قوت کامل نرسیده است. مگر نه اینکه برخی از این فرمانداران و مدیران شخصیتهای کارآمد برای استان بودند و بر اساس شایستگیشان به این مسند رسیده بودند، آیا در دوره شما قرار است مهمترین فاکتور انتصاب یعنی شایستهسالاری زیر پا گذاشته شود؟ مگر نه این که شعار دولت، وفاق ملی و جوانگرایی است، پس چرا برخی سیاستهای اتخاذ شده بوی نفاق میدهد؟
هزینههای گزاف درمانی، کمبود امکانات و کمبود بیمارستان کودکان از مهمترین مشکلات عرصه پزشکی استان است. ازدواج و به تبع آن وام ازدواج و طرحهای مربوط به ازدواج به سختی اجرایی میشود آینده این مملکت در گرو دو چیز است: جمعیت و اقتصاد. اقتصاد، جراحیهای زیادی نیاز دارد، اما مسئله جمعیت هنوز به مرحله بحران نرسیده است اگر کاری نکنید پیری جمعیت کشور را از نفس خواهد انداخت. در اتاق فکر استانداری جای نخبگان دانشجویی خالیست. راه حل از نگاه ما دانشجویان، نوگرایی است و نوگرایی یعنی ایده، یعنی اراده، یعنی نوسازی روشها، نوگرایی یعنی نقد شرایط پیچیده و اصلاح ساختارهای ناکارامد.
محمد حیاتیپور از دانشگاه اصفهان نیز گفت: استاندار محترم اصفهان! شما بهعنوان نماینده دولت در این استان باید بدانید دوران آزمون و خطا به پایان رسیده است، اصفهان نه چهار سال و نه حتی یک سال دیگر تاب و تحمل این بحرانها را ندارد. فضای استان برای فعالان اجتماعی و منتقدان چنان محدود شده که دیگر رمقی برای مشارکت سازنده باقی نمانده است. شما میدانید که این شرایط به جای حل مسائل به انباشت خشم و انزجار عمومی دامن میزند که از گفتمان ریاست جمهوری فرسنگها فاصله دارد، شما باید این فضای بسته را بشکنید و بستر نقد و گفتوگو را فراهم کنید، اگر این نقدها نادیده گرفته شود، به فریاد بدل خواهند شد.
لایحه حجاب که مجلس آن را تصویب کرده است یکی دیگر از مسائل این روزهاست. این لایحه هیچ شباهتی به قانون ندارد و جامعه را در مسیر تنش و تفرقه قرار خواهد داد. آیا شما نمیتوانید شجاعانه موضع خود را در این باره بیان کنید؟ استفاده از افراد تندرو در جایگاههای حساس بهویژه در حوزههایی همچون امور بانوان نه تنها از خواست عمومی فاصله دارد، بلکه نشان دهنده بیاعتنایی به صدای مردم است. این افراد توانایی ایجاد وفاق ندارند.
وی افزود: آیا به پیام واضح مردم که در انتخابات گذشته از جریانهای تندرو فاصله گرفتن توجه نکردهاید؟ در کنار این، برخی تصمیمات، نه تنها کرامت انسانی را نفی میکند، بلکه خیانتی آشکار به منافع و منابع ملی است، همچنین سیاستهای محدود کننده که بیشتر در اصفهان حاکم است از جمله ممانعت از برگزاری کنسرتها و حضور زنان در ورزشگاهها دیگر قابل پذیرش نیست. دانشگاهها باید استقلال خود را حفظ کنند و آزادانه تصمیم بگیرند و انتظار میرود استانداری حامی این استقلال باشد. مردم چه آنها که در انتخابات حضور یافتند چه آنها که حضور نیافتند پیامی روشن ارسال کردند: تغییر تغییر تغییر. اگر همان سیاستهای غلط ادامه یابد، این دولت نیز حمایتهای مردم را از دست خواهد داد و این شکاف به ضرر آن خواهد بود.
پورجم از دانشگاه علمی کاربردی علویجه نیز گفت: بارگزاری بیش از حد صنعت در شهر اصفهان باعث آلودگی و همچنین مهاجرت از روستا به شهر شده است. پیشنهاد میکنم اتاق فکر دانشجویی در کنار استانداری تشکیل شود که این اتاق فکر در رسیدن به راه حلها کمک بزرگی خواهد کرد.
وی به گسترش بی رویه معادن در استان نیز اشاره کرد و اظهار کرد: این موضوع در آینده تبدیل به یک معضل خواهد شد.
علی داوری از دانشگاه پیامنور در این مراسم به لزوم دخالت دادن و اهمیت به نظر دانشجویان در اموری همچون فیلترینگ اشاره کرد و گفت: لازم است نظر دانشجویان در تمام وقایع کشور مهم شمرده شود نه فقط در مناسبتهای خاص.
وی با اشاره به این موضوع که بنده یک ایده و راهکار برای بحران بنزین دارم، اما نمیدانم با چه کسی در میان بگذارم گفت: راه ارتباطی بین دانشجو و دولت وجود ندارد.
مهدی جمالینژاد، استانداراصفهان پس از پایان صحبتهای دانشجویان با اشاره به سوابق تحصیلی خود در دانشگاههای اصفهان، صنعتی اصفهان و شهید بهشتی و سوابق کاری خود در شهرداریهای شهرهای مختلف استان، معاونت عمرانی وزارت کشور، ریاست سازمان شهرداریها و دهیاریها و سمت داشتن در سه دولت، اظهار کرد: در بسیاری از پروژههای حال حاضر استان دست داشتم و پیگیر بودم و با پروژهها آشنایی دارم و این پروژهها را رها نکردم. بنده یک ماه و اندی است که استاندار اصفهان شدهام و نباید زود قضاوت کرد، پروژهها نیز با سرعت انجام خواهد شد.
وی افزود: پروژه جوانی جمعیت متوقف نشده است و جلسات مدام در حال برگزاری است. پروژههای مترو و امور شهری در حال انجام است. در بحثهای گردشگری، میز گردشگری تشکیل شده و قرار است اصفهان را بهعنوان هاب گردشگری کشور و منطقه تبدیل کنیم. جوانان نیز قرار نیست حذف شوند. اتفاقا در مورد بحث شایستهسالاری به دلیل وفاق ملی و استفاده از افراد از جناحهای سیاسی مختلف بدون توجه به موضع سیاسی خود در اوج خود هستیم.
استانداراصفهان ادامه داد: راهبردی که در پیش گرفته شده است، راهبرد حاکمیت است، با توجه به آرایش نظامی اطراف، فضای منطقه، مسائل بینالملل و شرایط سخت در داخل کشور نیاز به همدلی و وفاق و رفاقت است و رئیس جمهور مصداق بارز این موضوع است و در تیم انتخابی خود با اینکه خود اصلاحطلب است، فقط دو نفر اصلاحطلب حضور دارند.
جمالینژاد اضافه کرد: شایسته سالاری در حاکمیت و دولت به دلیل بیشتر بودن سبد انتصابات بیشتر شده است در نتیجه تقاضا دارم به این راهبرد و شعار و نگاه زیبا احترام بگذارید.
وی با اشاره به اینکه دولت به تازگی آغاز به کار کرده گفت: مشکلاتی هم اگر وجود دارد، مربوط به چند دهه است و مربوط به دولت تازه و استانداری که چند روز از شروع کارش میگذرد نیست. دولت به کار اجرایی و زیربنایی بسیار اهتمام دارد به نحوی که سبقه مدیران ارشد خود را سیاسی انتخاب نکرده و اجرایی است. مشکلات وجود دارد انکار نمیکنیم و تا پای جان پیگیری خواهیم کرد، اما کم کاری، بیغیرتی و بیتعصبی نیست.
استاندار اصفهان اظهار کرد: دولت را تخریب و تضعیف نکنید، چرا که در این شرایط سخت نیاز به پشتیبانی دارد. اگر با هم همراه و همدل نباشیم سرمایه اجتماعی و وفاق کم میشود و امنیت اجتماعی و ملی نابود خواهد شد.
جمالینژاد ادامه داد: نمیگویم مدیران قبلی توجه نداشتند، اما مشکلات بهوجود آمده در برهههای مختلف تلمبار شده و انباشتی از مشکلات را داریم. سعی کردیم موضوع محور وارد معضلات و مشکلات شویم و در حال پیگیری هستیم تا در بازههای زمانی کم حل شوند. به طور مثال فرونشست یک موضوع چند صدساله است شاید خیلی راحت نشود آن را حل کرد، اما باید از پیشرفت آن جلوگیری کنیم.
وی با اشاره به صحبت یکی از دانشجویان پیرامون مهاجرت دانشجویان گفت: چرا مهاجرت کنید زمانی که کشوری با ۱۴۰۰ موزه بدون سقف، با میزان زیادی امکانات، پتانسیل و ظرفیت داریم.
استاندار اصفهان بیان کرد: پمپاژ ناامیدی کاری را درست نمیکند. بنده در خارج از کشور کار کردم و امکان اینکه داخل کشور و استان خودمان اتفاقات خوبی برای اشتغال جوانان و نخبگان رقم بزنیم وجود دارد و بستر باز است به همین دلیل تقاضا دارم خودمان باعث یاس نشویم. بنده چندین سال مالزی بودم و تمام دانشجویان میخواستند به کشور برگردند و آنجا نیز مشکلات زیادی وجود داشت.
جمالینژاد گفت: همیشه نگران آلودگی هوا در شهر و کشور بودم و هستم، اما بسیاری از موارد نیز به شهروندان مربوط میشود که چگونه از وسایل حملونقل عمومی بیشتر استفاده کنیم، زیرساختهای حملونقل ریلی را قویتر کنیم و استانداری نیز پیگیر این مسائل است.
وی ادامه داد: طی بازدیدی که انجام دادم مشکلات دانشگاه مهاجر بهحق است و شرایط موجود در شان دانشجویان نبود و برای مرتفع شدن این مشکلات قول دادیم.
جمالینژاد در رابطه با بحث رفتارهای خود آسیبرسان دانشجویان علوم پزشکی، اضافه کرد: وقتی خودمان را تضعیف و مایوس میکنیم نتیجه آن نیز ناامیدی و مسائلی همچون خودکشی میشود. بسیاری از کشورهای دنیا محاسن ایران از جمله همچون خیران و تیمهای جهادی ندارند، اما هم ظرفیتها زیاد است، هم امکانات خوب است و هم من آینده را روشن میبینم، اما باید امید ایجاد شود. در رابطه با افزایش ظرفیتهای بیرویه علوم پزشکی موافق هستم و باید کیفیت بر کمیت اولویت پیدا کند، زیرا در کشور پزشکان نخبه زیادی داریم و در حوزه گردشگری درمانی جزو کشورهای پیشرفته هستیم. شهرک سلامت اصفهان بینظیر است و روی منطقه آزاد سلامت در حال کار هستیم که اصلا در منطقه چنین منطقهای وجود ندارد.
استاندار اصفهان ادامه داد: تشکیل اتاق فکر شامل دانشجویانی از هر دانشگاه را در اولین فرصت انجام میدهیم، همچنین سهم استانداری این است که بخش خصوصی را ترغیب کند تا نخبگان و دانشگاهیان مشغول به کار شوند.
خبرنگار: لیلا قیصری
انتهای پیام
نظرات