حیدر آسیابی امروز در دومین نشست تخصصی فریاد خاموش که با هدف بررسی پیامدها و آسیبهای اجتماعی کودکآزاری برگزار شد با تأکید بر این که کودکان و نوجوانان، آینده سازان کشور و بیشتر از سایر اقشار جامعه در معرض خطر هستند، اظهار کرد: قوانین حمایتی خوبی در حمایت از کودکان و نوجوانان وضع شده و در قالب این همایش علمی - تخصصی بدنبال راهکارهای اجرای این قوانین و کاهش آسیبهای ناشی از کودکآزاری هستیم.
وی افزود: آسیبشناسی کودکآزاری و آثاری که بر آینده کودک دارد در این محفل علمی بررسی و راهکارهای لازم ارائه میشود.
آسیابی اظهار کرد: دادگستری استان در قالب مجتمع شوق زندگی، دستگاههای متولی و نهادهای مدنی و تشکلها را به منظور استفاده بهینه از ظرفیتهای آنان برای کاهش آسیبهای کودکان هماهنگ میکند.
وی گفت: مجتمع شوق زندگی پل ارتباطی مردم با دستگاه قضایی برای شناسایی موارد کودکآزاری و آسیبشناسی است و مردم میتوانند با مراجعه به این مجتمع در خیابان علیمحمدی گرگان علاوه بر گزارش این موارد، برای ارائه خدمات حمایتی و اجتماعی مشارکت کنند.
رئیس کل دادگستری گلستان افزود: علاوه بر اورژانس اجتناعی، شماره پیامکی ۰۹۱۱۱۷۵۶۱۱۴ هم آماده دریافت گزارشهای کودکآزاری برای اقدام فوری قضایی است.
دادستان مرکز استان گلستان: گزارشهای کودکآزاری را ولو به صورت ناشناس دریافت کنیم با حساسیت پیگیری میکنیم
دادستان مرکز استان نیز در همایش بررسی کودکآزاری و پیامدهای آن با اشاره به راهاندازی مجتمع شوق زندگی گفت: در حوزه دادستانی بر حمایت از کودکان آسیب دیده متمرکز شدهایم و راهاندازی این مجتمع هم تلاش برای پیگیری و ورود تخصصی به این حوزه است.
محمود اسپانلو افزود: گزارشهایی که حتی به صورت ناشناس درباره کودکآزاری دریافت کنیم با حساسیت پیگیری میکنیم.
وی با بیان این که کودکآزاری عموماً در بستر خانواده رخ میدهد، افزود: به همین دلیل دسترسی دقیق به آمار کودکآزاری امکانپذیر نیست.
اسپانلو ادامه داد: از طرفی تصور اجتماع از رابطه والدین و کودک، یک رابطه محبتآمیز هست و به همین دلیل، جامعه دخالت را نمیپذیرد و این هم کار را برای کشف کودکآزاری سختتر میکند.
وی ادامه داد: موضوع وابستگی شدید کودکان و نوجوان به پشتیبانی والدین هم سبب شده، کودک حس میکند اگر والدین نباشند بیپناه است و عموماً حتی در زمانی که احتمال کودکآزاری مطرح باشد، کودک همکاری نمیکند و با پنهانکاری مانع از کشف این جرم میشود.
وی افرود: به سبب همین پنهانکاری، درصد کشف جرم کودکآزاری بسیار پایین و نزدیک به یک درصد است که به علت همین عدم شفافیت، مخفی کاری و همبستگی است.
دادستان مرکز استان گلستان گفت: متأسفانه بعضا والدین هم مهارتهای رفتاری در ارتباط با کودکان و نوجوانان را نمیدانند و رفتار خوبی با نوجوان صورت نمیگیرد.
نیلوفر حکیمی، معاون دادستان مرکز استان و سرپرست مجتمع شوق زندگی گرگان نیز گفت: رویداد طرح حامی فریاد خاموش در حوزه حفظ و حمایت از کودکان و نوجوانان است تا صدای کودکانی که قربانی آزارهای و آسیب هستند به گوش همه برسانند.
حکیمی افزود: تلاش ما این است تا محافل مختلف علمی و اجرایی را به حساسیت موضوع جلب و ظرفیتهای آنها را برای کمک به این کودک پای کار بیاوریم.
وی گفت: راهاندازی مرکز برای نگهداری کودکان بینابینی، تأمین نیرو و اعتبار در بهزیستی برای حمایت مالی از کودکان آسیب دیده و افزایش ظرفیت کمپهای ترک اعتیاد تا والد یا والدین کودکان را پوشش داد، از جمله نیازها برای کمک به کودکان در استان است.
وی به اجرای طرح حامی ناظر هم اشاره کرد و افزود: شهروندانی که علاقمند به مشارکت در این طرح برای حمایت از کودکان و نوجوانان هستند میتوانند به شوق زندگی مراجعه کنند تا از ظرفیت نذر اجتماعی آنها بهره ببریم.
انتهای پیام
رئیس کل دادگستری گلستان تاکید کرد
لزوم برخورد دادگستری برای کودک آزاری
ایسنا/گلستان رئیس کل دادگستری گلستان از مردم استان خواست تا موارد مربوط به کودکآزاری را به دستگاه قضایی گزارش دهند.
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات