روز دانشجو ذهن هر شنونده ای را به روزهای تاریخی و حرکت حماسی دانشجویان در ۱۶ آذر ماه ۱۳۳۲ گره میزند و به تأسی از همان روزها، دانشجویان هر ساله در این روز و به همین مناسبت این قشر فعال و جوان، مسائل و معضلات را خطاب به دولتمردان بیان کرده و برای بهبود شرایط کشور نقشآفرینی میکنند.
با توجه به شرایط اقتصادی کشور، یکی از مهمترین دغدغههای دانشجویان ایجاد شغل و کاربردی شدن هر چه بیشتر آموزشها در دانشگاه است تا با آمادگی کامل وارد بازار کار شوند.
از طرفی معتقدند برای اینکه دانشجو بتواند با فراغ بال و ذهنی باز، انتقادات و پیشنهادات خود درباره مسائل مختلف جامعه را بیان کند، باید آزادی بیان داشته و دانشگاه محیط امنی برایش باشد.
یکی از دانشجویان دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی گفت: دانشگاه باید محل امنی برای دانشجو باشد تا نظر و عقیده خود را بدون دغدغه بگوید و آزادی بیان داشته باشد.
فاطمه غلامعلیان در گفتوگو با خبرنگار ایسنا دانشجو را محرک خوبی برای جامعه دانست و اظهار کرد: دانشجو قشر جوان جامعه است و بدلیل فعالیت در گروه های مختلف آموزشی یا شبکههای اجتماعی، نسبت به افراد دیگر جامعه که شاغل بوده و شاید دچار روزمرگی شده باشند، آگاهتر و پویاتر است و ایده و نظراتی عموماً اصلاحی و انتقادی دارد.
غلامعلیان با تأکید بر اینکه جامعه باید پذیرای نظرات و پیشنهادات این قشر باشد تا اتصال بدنه جوان کشور، قطع و ناامید نشود، افزود: عدم مشارکت جوانان در مباحث کلان کشور، آسیب بیشتری نسبت به ناامیدی دیگر افراد به آینده جامعه وارد میکند چرا که آینده کشور بدست همین جوانان ساخته خواهد شد.
وی با بیان اینکه در اکثر کشورهای جهان با اقتصاد فعال و پویا، دانشجویان پس از اخذ مدرک کارشناسی وارد بازار کار می شوند، گفت: در اینصورت فرد زودتر مستقل می شود، ازدواج میکند، خانواده تشکیل می دهد و از سوی دیگر برای جامعه مولد اقتصادی خواهد بود و سرانه GDP (تولید ناخالص داخلی) آن جامعه را افزایش خواهد داد.
این دانشجوی دکتری رشته مهندسی مکانیک ادامه داد: اگر دانشجو آنچه در دوره کارشناسی برای ورود به بازار کار کافی باشد را بیاموزد، هم به نفع فرد و هم به نفع جامعه است پس ضروری است که روند ادامه تحصیل دانشجو تا مقاطع تحصیلات تکمیلی بدلیل نداشتن شغل مناسب، اصلاح شود.
دانشجویان افق روشنی برای بکارگیری پژوهش هایشان در حل مسائل کشور ندارند
غلامعلیان با اشاره به اینکه اگر فردی قصد ادامه تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی را داشت، در مرحله اول باید یک مسئله واقعی کشور را حل کند، گفت: در حال حاضر دانشجویان مقطع دکتری در بهترین دانشگاه های کشور، افقی برای به کارگیری موضوعات پژوهش هایشان در حل مسائل کشور و اجرای آن در جامعه ندارند و فقط می توانند از پژوهش های خود، مقالات بین المللی منتشر یا مرزهای علم و دانش را جابجا کنند و با این واقعیت کنار آمدند که این پژوهش ها در نهایت منجر به اخذ یک مدرک و چاپ چند مقاله علمی خواهد شد.
این دانشجو تأکید کرد: ابتدا باید مسائل واقعی کشور شناسایی و حل آن به دانشگاه ها سپرده شود و در ازای کار، به دانشجو پول پرداخت شود اما در حال حاضر چون دانشگاه هیچ مزیت مالی برای دانشجو ندارد و از طرفی او نیاز دارد که مستقل شود، در کنار تحصیل شاغل میشود و نه میتواند تمرکز کافی روی شغل خود داشته باشد و نه روی تحصیلش و به همین دلیل اخذ مدرک تحصیلی او بیش از چهار سال طول میکشد.
وی با بیان اینکه موضوع پژوهش دانشجویان دکتری در کشورهای اروپایی، چین و آمریکا قبل از ورود دانشجو به دانشگاه مشخص می شود، افزود: در کشورهایی که اقتصاد قوی دارند، دانشجوی دکتری کارمند تمام وقت دانشگاه محسوب می شود و با حقوقی که از دانشگاه دریافت می کند، می تواند ضروریات زندگی اش را تامین کند.
دانشجو پس از فارغ التحصیلی، آمادگی لازم برای ورود به بازار کار را ندارد
غلامعلیان با تاکید بر اینکه آموزش های دانشگاه ها کاربردی نیست و دانشجو پس از فارغ التحصیلی، آمادگی لازم برای ورود به بازار کار را ندارد، گفت: به غیر از دانشجویان رشته های علوم پزشکی، دانشجویان دیگر رشته های هیچ آمادگی برای ورود به بازار کار ندارند و هیچ ارتباطی بین درس های تئوری دانشگاه با مسائل صنعتی وجود ندارد.
وی در ادامه به ضرورت توجه به جسم و روان و فکر دانشجو در دوران تحصیل به ویژه دانشجویان دوره کارشناسی اشاره و خاطرنشان کرد: زندگی خوابگاهی در کنار تجربه های خوبی که برای دانشجو فراهم می کند، تنش های زیادی دارد و با توجه به دوری دانشجو از خانواده و دیگر فشارها، چالش هایی برای او ایجاد می کند بنابراین ضروری است که در محیط خوابگاهی هر دانشجو یک فضای مخصوص به خود داشته باشد.
دانشجو میتواند یک ملت را آگاه و تصمیم آنها را تغییر دهد
یک دانشجوی رشته بیوتکنولوژی دانشگاه ملایر نیز در ادامه روز دانشجو را یکی از مهم ترین روز های تاریخ دانست که نشان دهنده استکبار ستیزی ایرانیان و عدم سکوت جوانان این ملت در برابر ظلم است.
محمد کلاته در گفت وگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه دانشجو موذن جامعه است و میتواند یک ملت را آگاه کرده و تصمیم آن ها را تغییر دهد، افزود: دانشجو میتواند جز هیچ جناحی نباشد و حرفش را از روی عدالت بیان کند.
کلاته به مطالبات دانشجویان در حوزه صنفی اشاره و مطرح کرد: کیفیت غذای سلف دانشگاه و سرویس حمل و نقل رضایت بخش نیست.
وی با تاکید بر اینکه برخی مشکلات جامعه را مدیران و دولت مردان نمی توانند بیان کنند، گفت: بیان صریح مشکلات جامعه و انتقاد سازنده از بخش های مختلف جامعه از جمله اقتصاد و فرهنگ فقط می تواند توسط دانشجویان انجام شود.
فرصت های شغلی برای دانشجو ایجاد شود
یکی دیگر از دانشجویان دانشگاه ملایر نیز در ادامه به نقش دانشجو در مسائل مختلف روز کشور با توجه به تخصص و دغدغه مندی اش اشاره و بیان کرد: دانشجو می تواند در سطح دانشگاه و در مجامع ملی و بینالمللی اظهار نظر کرده و انتقاد و پیشنهاد دهد.
محمدمهدی وارسته نسب با اشاره به نقش دانشجو در تغییر سیاست ها و جهت گیری های دانشگاه چه در حوزه مسائل رفاهی و از طریق شورای صنفی دانشگاه و چه در حوزه انتصاب رئیس و معاونان بخش های مختلف دانشگاه گفت: دانشجو خارج از فضای دانشگاه نیز باید راجع به جهتگیریهای مدیران شهری، استانی یا کشوری نظر، پیشنهاد و انتقاد داشته باشد.
وارسته نسب با تاکید بر اینکه باید به دانشجو بها داده و فرصت های شغلی برای او ایجاد شود، افزود: یکی از مطالبات دانشجویان کاهش هزینه های خدمات دولتی برای آنان است و از سوی دیگر فرصتی برای اشتغال دانشجو فراهم شود تا بتواند در کنار درس، یک شغل داشته باشد.
باید از ظرفیت جوانان بومی در استان استفاده شود
دبیر جامعه اسلامی دانشگاه ملایر نیز در ادامه با اشاره به اینکه «دانشجو رسالتش این است که در برابر دردهای جامعه برای همیشه حساس بماند» گفت: بنابراین دانشجو در قبال دردهای جامعه بی تفاوت نمی نشیند.
مهدی جعفری با تاکید بر اینکه عملکرد دولت در تعاملات و انتصابات بیانگر تعاریف خاصی از وفاق است، ادامه داد: انتصاب برخی افراد با قصد و غرض سیاسی بدون شایستهسالاری اسمش هر چه باشد، وفاق نیست و وفاق باید ذیل قانون و حول ولایت شکل گیرد.
وی با بیان اینکه انتصابات شهرستانی و استانی در دولت نیز باید ذیل قانون شکل گیرد، افزود: باید از ظرفیت جوانان بومی در استان استفاده شود و تا وقتی یک نیروی متخصص بومی وجود دارد، نیازی به وارد کردن مدیر غیربومی نیست.
جعفری با بیان اینکه ثمره خون شهدای دانشجو هرگز از بین نرفته و جبهه مقاومت بهطور قطع شکست نخواهد خورد، گفت: بیش از ۱۰۰ روز از فعالیت دولت چهاردهم میگذرد و شعارها و وعدههای انتخاباتی در مناظرات هنوز از ذهن مردم فراموش نشده و اصلیترین و پرتکرارترین عبارت بیان شده در این مدت «وفاق ملی» است که باید تعریف صحیحی از آن ارائه شود.
دبیر جامعه اسلامی دانشگاه ملایر با تأکید بر اینکه مناصب دولتی استان باید با بکارگیری جوانان بومی مدیریت شود، ادامه داد: مساله مهم دیگر پیری جمعیت است که مختص به استان و شهرستان خاصی نیست و در استان همدان با یک بحران مواجه هستیم و باید برنامههای ویژهای برای رشد جمعیت در استان داشته باشند.
وی یکی از عوامل موثر در جوانی جمعیت را تسهیلگری در امر ازدواج دانست و تأکید کرد: دولت باید تسهیلگر باشد و برای جوانی جمعیت و تسهیل ازدواج جوانان برنامههای ویژهای ارائه شود.
دانشجو با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می کند
احمدرضا پاسالاری دانشجوی مهندسی برق دانشگاه ملایر است که در گفت و گو با ایسنا نقش دانشجو در مسائل سیاسی را به شدت مهم و تاثیرگذار دانست و تصریح کرد: دانشجو قدرتی دارد که می تواند حتی در بالاترین ردههای اجرایی کشور انتصاب انجام دهد.
پاسالاری با بیان اینکه دانشجو باید مطالبه سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی داشته باشد، تاکید کرد: در حال حاضر دانشجویان با مشکلات اقتصادی بسیاری دست و پنجه نرم می کنند بنابراین باید از ظرفیت دانشجو برای ایجاد شغل استفاده کرد.
وی به هزینههای مالی، دوری از خانواده و زمانی که صرف تحصیل یک دانشجو می شود، اشاره و خاطرنشان کرد: دانشجو باید طوری در بدنه اجرایی کشور وارد شود که زمان فارغ التحصیلی هیچ دغدغه ای برای شغل نداشته باشد و در زمان دانشجویی شرایط اشتغال برایش فراهم شود.
این دانشجو گرانی بنزین را یکی از مسائل روز اجتماعی دانست که به یکی از دغدغههای اصلی مردم تبدیل شده است و گفت: یکی از وظایف دانشجویان تبیین مشکلات و تبعات گرانی بنزین است تا دولت و مردمی که با این تصمیم موافق هستند، به این نتیجه برسند که افزایش قیمت بنزین در حال حاضر و با توجه به شرایط جامعه کار درستی نیست.
انتهای پیام
نظرات