• یکشنبه / ۱۸ آذر ۱۴۰۳ / ۱۳:۴۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403091812933
  • خبرنگار : 50355

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی:

باید با استفاده از ایستگاه‌های رادار آلودگی هوا را پیش‌بینی‌ و برنامه‌ریزی داشته باشیم

باید با استفاده از ایستگاه‌های رادار آلودگی هوا را پیش‌بینی‌ و برنامه‌ریزی داشته باشیم

ایسنا/خراسان رضوی مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: باید با استفاده از ایستگاه‌های سنجش و رادار، برای آلودگی‌ هوا آمادگی لازم، پیش‌بینی‌ و برنامه ریزی داشته باشیم.

سعید محمودی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه استفاده از مازوت در تمام دنیا بحث مردودی است و حتی انتقال آن  در دنیا ممنوع است، افزود: مازوت سوخت سنگین بسیار آلاینده‌ای است و سولفور عملاً یک سم است که وارد چرخه تنفس افراد شده و سلامت افراد و به خصوص کودکان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

وی یادآور شد: اخیرا استفاده از این سوخت در نیروگاه‌های بزرگ کشور ممنوع شده است و در مشهد نیز بلافاصله بعد از دستوری که برای توقف این سوخت در بعضی نیروگاه‌های بزرگ کشور صادر شد، پیگیری‌ها و مکاتباتی برای توقف این سوخت انجام داده‌ایم.

باید با استفاده از ایستگاه‌های رادار آلودگی هوا را پیش‌بینی‌ و برنامه‌ریزی داشته باشیم

 وی با بیان اینکه در این زمینه نیاز به احساس مسئولیت و حمایت سایر دستگاه‌ها نیز هست، گفت: این سوخت  به هیچ وجه چیزی نیست که مورد تایید کسی باشد و  هر کسی که حداقل تعصبی به سلامت مردم داشته باشد، حتماً به هر شکلی با سوخت مازوت مخالف است.

وی تصریح کرد: در زمینه توقف مازوت‌سوزی در مشهد، ما تلاشمان را می‌کنیم، منتها تصمیم‌گیری در سطوح بالاتر از استان انجام می‌شود، اما سعی می‌کنیم که  تصمیم‌گیرندگان را به این امر راغب کنیم.

 در زمینه آلودگی هوا نباید غافلگیر شویم

 مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی در رابطه با مهمترین چالش‌های استان در زمینه محیط زیست نیز توضیح داد: بیشتر مسائل استان مربوط به مسائل طبیعی است و شاید موضوعاتی از جمله مناطق حفاظت شده، پناهگاه حیات وحش  و ...  در حوزه مسائل طبیعی  پررنگ‌تر باشد.

وی افزود: یکی از مهمترین چالش‌ها در مشهد به عنوان دومین کلانشهر کشور، آلودگی‌های شهری است که جدیدا در مشهد سناریو گرد و غباری  هم به آن اضافه شده است. سعی ما بر این است که با همکاری و تعامل دستگاه‌های مربوطه در حوزه کنترل آلودگی‌های شهری، قدم‌های مثبتی برداریم.

باید با استفاده از ایستگاه‌های رادار آلودگی هوا را پیش‌بینی‌ و برنامه‌ریزی داشته باشیم

وی ادامه داد: در حوزه کنترل آلودگی‌های گرد و غباری که با توجه به آمار  ۲ سال است که رو به افزایش است، در منطقه‌های شمالی استان چشمه‌های گرد و غبار داخلی داریم، قسمت‌هایی هم  چشمه‌های گردو غبار خارجی در حوزه آرال  و در قسمتی از ترکمنستان داریم که باید با دیپلماسی فرامرزی بتوانیم آنها را کنترل کنیم.

محمودی اظهار کرد: گرد و غبار محلی تابعی از شرایط بارندگی است و  امیدوارم که یکی دو سال آینده بارندگی بهتر باشد؛ چراکه اگر وضعیت بارندگی بهتر شود گردو غبار داخلی نخواهیم داشت اما باید در این زمینه برنامه‌ریزی هم داشته باشیم.

وی در ادامه با اشاره به برنامه‌های کلی برای بهبود وضعیت محیط زیست استان افزود: باید با استفاده از ایستگاه‌های سنجش و ایستگاه‌های رادار، در زمینه کنترل آلودگی‌ها، آمادگی لازم را داشته و پیش‌بینی‌های لازم در این زمینه انجام شود که غافلگیر نشویم، یعنی از قبل بدانیم که چه اتفاقی قرار است بیفتد و بر اساس پیش‌بینی‌ها برای کنترل آلودگی‌ها برنامه‌ریزی کنیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: در حوزه محیط طبیعی، امکانات ما نسبت به دیگر استان‌های بزرگ کشور، خیلی ضعیف است، باید سعی کنیم ناوگان خودرویی‌مان را  که خیلی فرسوده و قدیمی است، به روز کنیم. همچنین باید بتوانیم ضریب حفاظتی مناطق حفاظت شده  را  بالاتر برده و امنیت بیشتری در زیستگاه‌ها ایجاد کنیم.

محمودی خاطرنشان کرد: خراسان رضوی زیستگاه گونه‌های با ارزشی مثل پلنگ ایرانی و قوچ و میش اوریال است که منحصر به این استان بوده  و برای کشور انحصاری هستند، ذخایر بسیار بسیار ارزشمند زیستی که در واقع میراث طبیعی کشورمان هستند در این استان داریم و این مهم، می‌طلبد که همه با هم برای حفاظت از آن بیشتر تلاش کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha