حمیدرضا مشهدی در گفتوگو با ایسنا به مناسبت روز دانشجو، اظهار کرد: رویکرد ورود دانشجویان به دانشگاهها با فضاهایی که نسلهای قبل تجربه کردهاند بسیار متفاوت است و این موضوع را کاملاً میتوانید در انتخاب رشته دانشجویان برای ورود به دانشگاه ببینید، چراکه نسل امروز کاربردیتر و عملیتر به موضوعات نگاه میکنند.
وی افزود: مسئلهای که وجود دارد، بحث آمایش رشتههاست، متأسفانه شاهد هستیم گاه نفرات زیادی از دانشجویان در رشتههایی تحصیل میکنند که کشور و استان کشش این میزان فارغالتحصیل آن رشته را ندارد و جایگاهی نیز برای آن تعریف نشده که این مورد دغدغه بزرگ دانشجویان است.
مشهدی بیان کرد: متأسفانه شرایط طوری است که دانشگاهها فقط دانشجو جذب میکنند و پس از آن نیز فقط مراحل فارغالتحصیلی بر عهده دانشگاه است و در این میان نیز شرایط شغلی دانشجو نامعلوم است و بدین ترتیب دانشجو احساس میکند که چهار سال از عمرش را در فضایی گذرانده که اصلاً برای آینده او مؤثر نبوده است.
وی تصریح کرد: شرایط شغلی دانشجویان دانشگاه فرهنگیان مشخص شده و معلوم است، ای کاش برای دانشجویان دانشگاههای دیگر نیز چنین فضایی فراهم شود، تا نسل امروز ناامید از آینده نباشند و بتوانند به خوبی نقش آفرینی کنند.
رئیس دانشگاه فرهنگیان استان قزوین گفت: آمایش رشتهها امری ضروری برای بهبود وضعیت علمی در جامعه کنونی است چراکه برخی از رشتهها مربوط به دهههای گذشته است و امروز کاربردی ندارد و باید به جای آن رشتههایی تدریس شود که نیاز جامعه است.
وی خاطرنشان کرد: سرفصلهای رشتهها نیز باید پالایش شود و درسهایی که امروز دیگر نیاز نداریم، حذف شود تا با تدریس دروس لازم آیندهپژوهی و برآوردی از سالهای روبه رو صورت گیرد، چراکه دانشجو برای زمان حال تربیت نمیشود، بلکه دانشجویان امروز برای ۳۰ سال آینده تربیت میشوند.
مشهدی در پایان گفت: ارتباط دانشگاهها با فضای صنعتی و فضای واقعی جامعه از دیگر مسائل مهم است که متأسفانه علیرغم شعارهای بسیاری که در طول این سالها شاهد آن بودیم، در عمل گامهای مؤثری برداشته نشده است و لازم است به این حوزه بیش از پیش توجه شود.
انتهای پیام
نظرات