به گزارش ایسنا، صبح امروز (یکشنبه) همایش زنان و توسعه پایدار به همت کانون زنان بازرگان و با حضور شینا انصاری، رئیس سازمان حفاظت محیطزیست در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار شد.
صمد حسنزاده- رئیس اتاق بازرگانی ایران- در ابتدای این همایش، با بیان اینکه زنان به چند نشانِ بزرگ معنوی، اسلامی، ایرانی و جهانی مزین و زنان ایرانی پرچمدار افتخار در قلههای رفیع پیشرفت برای کشور هستند، اظهار کرد: زنان بازرگان و کانون زنان بازرگان که در بیشتر استانهای کشور، فعالیت میکند، جایگاه رفیعی دارند؛ همه ما وظیفه داریم برای پیشرفت جایگاه کانون زنان بازرگان تلاش کنیم. تلاش ما در اتاق ایران این است که برای توسعه اقتصادی کشور گامهایی جدی برداریم و در این مسیر قطعاً از تجربه زنان بازرگان استفاده خواهیم کرد.
وی ضمن اشاره به جایگاه حضرت فاطمه (س) و حضورت خدیجه (س)، گفت: افتخار زنان این است که در دنیا در حوزههای انسانی، علمی، اجتماعی و اقتصادی فعال هستند. در فرهنگ اسلامی بر نقش زنان در مدیریت خانواده و تربیت فرزندان تأکید شده و این از نعمتهای بزرگ الهی است؛ اما این موجب کمتوجهی به نقش اجتماعی زنان و حضور ایشان در فعالیتهای اقتصادی نشده است.
دولت به پایدارسازی کسب و کار زنان باید توجه کند
رئیس اتاق ایران تصریح کرد: اهمیت پایدارسازی کسبوکار زنان بازرگان از جمله مواردی است که دولت باید به آن توجه کند. زنان در حوزه اقتصادی کارهای بزرگی انجام دادهاند. مسئولان نظام و رئیسجمهوری باید توجه بیشتری برای حفظ و پایداری این ارزشها داشته باشند. لازم است رئیس سازمان محیطزیست برای پایدار بودن کسبوکار بانوان قدمهای مؤثرتری بردارند.
حسنزاده افزود: سال ۲۰۲۴ در مالزی فدراسیون زنان مسلمان بازرگان تشکیل شد، زنان بازرگان بایستی بتوانند از ظرفیت فدراسیون برای پیشرفت کانون زنان ایرانی استفاده کنند. نتیجه این همکاریها، کسب موفقیت بیشتر برای زنان بازرگان است. زنان و مادران همیشه کارهای بزرگی از لحاظ اقتصادی برای کشور انجام دادهاند.
وی خاطرنشان کرد: کشور با مسئله ناترازی در حوزه انرژی، نقدینگی و... روبهرو است؛ زنان میتوانند با صرفهجویی در این مسیر، گامهای مهمی بردارند. یکی از اصولیترین برنامه اقتصادی کشور مصرف بهینه خانوارها و همراهی با برنامههای دولت و مسئله آموزش کودکان در حوزه مصرف بهینه است.
رئیس اتاق ایران گفت: توانمندسازی شرکتهای کوچک برای حضور در بازارهای جهانی بسیار مهم است. تقویت مهارت مدیریتی و استانداردسازی تولید بسیار مهم است باید این اصول از زمان شروع کسبوکارها مورد توجه قرار گیرد.
حسنزاده ضمن تاکید بر اینکه زنان، مربیان نسلهای آینده هستند، تصریح کرد: در ایران یکی از نیروهای ارزشمند که در تربیت نسل آینده مسئولیت بزرگی دارد، زنان هستند. در تمام برنامهها موفقیت زنان ایرانی را سراغ داریم. سهم زنان در عرصههای مختلف اجتماعی نشان از این پیشرفت دارد.
وی با بیان اینکه دولت چهاردهم بهتمامی اقشار جامعه بخصوص زنان توجه ویژهای دارد، گفت: حضور زنان بازرگان در این مراسم نشان از جایگاه آنها در ایران است. باید در شبکهسازی بینالمللی تلاش کنیم تا زنان از ابزارهای هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال بهره ببرند و روزبهروز حوزه کاری خود را توسعه دهند. خواسته ما از دولت چهاردهم همبستگی بیشتر با برنامه زنان کارآفرین و سایر تشکلهای حوزه زنان است.
نقش زنان در اقتصاد ملی، از معیارهای توسعه اقتصادی است
رئیس اتاق ایران تاکید کرد: گسترش تجارت الکترونیک فرصتی است که زنان میتوانند در تمام برنامه خود از این فرصت و ابزار جهانی بهره ببرند. امیدوارم در این زمینه برنامههای منسجمی تدوین شود و مسیر را برای بهرهبرداری هموار کند تا با ایجاد استارتاپهای و کسبوکارهای نوین مسیر پیشرفت برای کشور هموار شود.
رئیس اتاق بازرگانی ایران توجه به برندینگ کسبوکارهای زنان را بسیار مهم دانسته و گفت: باید در برنامه کانون زنان کارآفرین به برندینگ توجه شود. باید با توجه به برندینگ، سفیران زنان ایرانی در حوزه اقتصادی، علمی، تجاری و ...، توانمندیهای خود را در دنیا نشان دهند. حضور زنان در المپیادهای علمی و مسابقات ورزشی نشان از این توانمندسازی است. نقش زنان در اقتصاد ملی یکی از معیارهای توسعه اقتصادی است. کانون زنان ایرانی به این نکته توجه دارد و برای همین بر توانمندسازی زنان برای حضور در بازار جهانی تلاش و برنامهریزی میکنند.
در ادامه این نشست، سیده فاطمه مقیمی- رئیس کانون زنان بازرگان ایران- ضمن ارائه گزارشی از فعالیت ۱۷ ساله این کانون، اظهار کرد: کانون زنان کارآفرین در اتاق ایران به ثبت رسیده و امروز در ۲۲ استان شعبه دارد. این کانون بدون توجه به موضوع تفکیک جنسیتی، این هدف را دنبال میکند که سهم و نقش خود را در توسعه پایدار ایفا کند.
وی اثرگذاری در محیطزیست را بهعنوان یکی از شاخصهای توسعه پایدار از حوزههای فعالیت کانون زنان بازرگان دانسته و گفت: همه انسانها موظف هستند در حفظ محیطزیست، فعال باشند و این یک مأموریت عمومی است.
با تمرکز بر کسبوکارهای سبز، چالشهای زیستمحیطی را کاهش دهیم
در ادامه همایش زنان و توسعه پایدار، شینا انصاری-معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست- نیز ضمن اشاره به چالشهای مختلف محیطزیست، آلودگی هوا و تعطیلی مدارس، اظهار کرد: متأسفانه با چالشهای جدی زیستمحیطی در حوزههای مختلف مواجه هستیم. برای مقابله با این موضوعات به همراهی تمامی دستگاهها و مردم نیاز داریم. در این راستا جامعه زنان بازرگان میتوانند بسیار مؤثر عمل کنند.
وی با بیان اینکه موضوعات زیستمحیطی با مسائل زنانه ارتباط نزدیکی دارد، خاطرنشان کرد: در همه جوامع چنین شرایطی را شاهد هستیم؛ زنان میتوانند با حساسیت و دقت نظر بیشتر روی محیطزیست، مؤثرتر عمل کنند.
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست تصریح کرد: در قدم ابتدایی بایستی مدیریت پسماند و تبعات آنها بر محیطزیست را مورد توجه قرار دهیم و سپس به سراغ باز استفاده یا بازیافت برویم. بنابراین فعالان صنعتی باید روی مدیریت تولید پسماند با رویکرد اجتناب از تولید پسماند توجه داشته باشند.
انصاری در ادامه، حفاظت از جنگلها را خواستار شد و تاکید کرد: زنان در دنیا برای حفاظت و احیای جنگلها اقدامات جدی و گستردهای انجام دادند که بسیار ارزشمند است.
این معاون رئیس جمهور، کاهش ردپای کربن و سوختهای فسیلی، با توسعه کسبوکارهای سبز را به عنوان یک راهکار مطرح کرده و گفت: زنان بهعنوان مادران باید آموزههای لازم را به فرزندان خود منتقل و از همان کودکی دغدغههای زیستمحیطی را در نسلهای بعد روشن کنند.
برگزاری پنلهای تخصصی در حاشیه همایش زنان و توسعه
در بخش دوم همایش زنان و توسعه پایدار، پنل تخصصی حوزه محیطزیست برگزار شد.
در این پنل تخصصی، فتانه دانشمند (مجری دورههای آموزشی شهرداری تهران)، مهدیه پورشاد (مدرس برنامهریزی توسعه پایدار)، خاطره خانلرزاده (مؤسس مرکز تحقیقات، پایش و کنترل آلایندههای زیستمحیطی) و آرزو عسکری (مدرس برنامهریزی و مدیریت اجرایی) حضور داشتند.
در پنل تخصصی اقتصاد نیز فاطمه مقیمی (رئیس کانون زنان بازرگان تهران و ایران)، زهرا نژادبهرام (مدرس دانشگاه)، اطهره نژادی (مشاور عالی وزیر راه و شهرسازی) و مهوش طیرانی (رئیس هیات مدیره بنیاد کارآفرینی زنان و جوانان) به سخنرانی پرداختند.
در پنل تخصصی جامعه نیز، آمال موسوی (مدرس و پژوهشگر کارآفرینی و کسبوکار)، بهنوش صالحی (داروساز)، سامیه مهراب نیا (عضو کمیسیون توسعه پایدار و محیطزیست اتاق ایران)، نورالهدی پورعباس (عضو هیات مدیره انجمن سبز) و زهرا خاکی (عضو فدراسیون جهانی کوچینگ ICF) سخنرانی کردند.
انتهای پیام
نظرات