دانشجو به عنوان یکی از تاثیرگذارترین اقشار جامعه و شهروند فعال در ساخت آینده کشور شناخته میشود. زندگی در این ایام همواره مملو از دوران تلخ و شیرین است، اما موضوعی که میتواند شیرینی را در این زمان به ارمغان بیاورد، غلبه بر تک تک دغدغههای شخصی، سیاسی و مالی است.
توجه و پرداختن به این دغدغهها باعث میشود که جامعه و مسئولان از مشکلات این قشر آگاه شوند و برای حل آن قدمی بردارند و رسانه نیز به عنوان رکن چهارم دموکراسی و به منظور جذب مخاطب موظف است به این قشر مهم توجه لازم را داشته باشد .
استاندار خراسان جنوبی به عنوان نماینده دولت در استان، به دغدغهها و چالشهای دانشجویان توجه ویژه دارد و به همین سبب نشست صمیمانهای همراه با تعامل سازنده دانشجویان و مسئولان استانی در دانشگاه بیرجند، شب گذشته ۱۷ آذر ماه برگزار شد.
استفاده از توان دانشجویان انقلابی
مرضیه نوخواه دانشجو و مسئول بسیج دانشجویی واحد خواهران دانشگاه بیرجند با بیان اینکه استاندار خراسان جنوبی باید این دیدارهای دانشجویی خود را به صورت پیوسته در سالهای خدمت خود در این استان داشته باشد، گفت: استان ما جوان انقلابی، متخصص و توانمند بومی کم ندارد، لذا درخواست میشود به عنوان یک مسئول در جهت جذب این دانشجویان و بکاریگیری آنان در جهت احقاق افق بهتر برای استان، تلاشهای لازم به کار گرفته شود.
این دانشجوی فعال ادامه داد: با توجه به کثرت دانشجویان غیر بومی در دانشگاه بیرجند، این موضوع نیازمند تامین شرایط رفت و آمد آنها به دیگر استانها است که متاسفانه هنوز مسئله ساخت خط ریلی در خراسان جنوبی ادامهدار و ناتمام بوده و نیازمند توجه ویژه شما جهت تکمیل و رفع این کمبود در استان است.
نوخواه با اشاره به اینکه وجود نواقص در زمینه خطوط هوایی و نبود مسیر ریلی در خراسان جنوبی، موجب گریز دانشجویان برای تحصیل در دانشگاه بیرجند که سرآمد علمی و نگین آموزش عالی شرق کشور شناخته میشود، اظهار کرد: در چند سال اخیر به دلیل عدم وجود امکانات نقلیه بجای جذب دانشجو برای خراسان جنوبی، ما شاهد دفع دانشجو بودهایم و همچنین به دلیل کمبود وسایل نقلیه و اتوبوسهای داخل شهری، علاوه بر هزینههای هنگفتی که وجود دارد، موجب سختی در رفت و آمد هم شده است.
دانشجویان از کمبود وسایل حمل ونقل عمومی درون شهری میگویند
امیر حسین عرب جعفری دانشجوی علوم مهندسی و رفتاری، در خصوص کمبودهای دانشکده علوم مهندسی و رفتاری گفت: در سال جاری وضعیت آزمایشگاهها و تجهیزات آن بسیار قدیمی است و از استاندار درخواست میکنیم که توجه لازم جهت تجهیز آزمایشگاه دانشگاه بیرجند را داشته باشد.
وی ادامه داد: برای ورزش زورخانه ما در دانشگاه مربی و تجهیزات را داریم اما متاسفانه مکانی که در آن به تمرین بپردازیم وجود ندارد و درخواست داریم که به این موضوع رسیدگی شود.
عرب جعفری افزود: تعداد اتوبوسهای حمل و نقلی درون شهری که برای دانشجویان دانشگاه بیرجند اختصاص داده شده نسبت به سال گذشته روند کاهشی داشته و تمایل داریم با توجه به افزایش ورودیهای جدید امسال در دانشگاه بیرجند، کمبود وسیله نقلیه عمومی به نوعی رفع شود.
کمبود کارگاههای آموزشی و تجهیزات در دانشگاه ملی مهارت خراسان جنوبی
حانیه خسروی نماینده دانشگاه ملی مهارت خراسان جنوبی نیز با بیان اینکه دانشگاه ملی مهارت به عنوان یک دانشگاه کارآفرین، مهارت محور و ماموریتگرا بوده که دانشجویان این دانشگاه بدون هیچگونه استخدامی میتوانند با توجه به مهارتی که کسب میکنند، کارآفرینان آینده جامعه ایران باشند.
نماینده دانشگاه ملی مهارت خراسان جنوبی اظهار کرد: دانشگاه ملی مهارت به عنوان یک مرکز کارآفرین و مهارتمحور، با ۴۵۰۰ دانشجو و ۲۲ استاد هیئت علمی، با تربیت کارآفرینان خودکفا، موجب کاهش نیاز به استخدام نیرو در استان کمک میکند؛ با این حال، این دانشگاه با مشکلاتی نظیر کمبود کارگاههای آموزشی و تجهیزات مواجه است.
خسروی با اشاره به مشکلات حمل و نقل دانشجویان، کمبود نیروی انسانی در بخش خدمات و نیازمندی دانشجویان این دانشگاه به فضاهای مناسب برای نماز و استراحت، گفت: از دیگر نیازهای ضروری دانشگاه ملی مهارت میتوان به ایجاد پیادهرو، امکانات تفریحی و ورزشی، و بهبود تنوع غذایی بوده و همچنین مشکلاتی مانند کمبود اتوبوس و شرایط نامناسب خوابگاهها به شدت دانشجویان این دانشگاه را برای ادامه تحصیل رنج میدهد.
دانشجو به عنوان فردی تاثیرگذار در جامعه امروز است
احمد لامعی -رئیس دانشگاه بیرجند- نیز با اشاره به نقش دانشجو و دانشگاه به عنوان موتور پیشران در جامعه است، بیان کرد: دانشجو با حمایت در جهت آگاهیبخشی و روشنگری برای تولید، میتواند گفتمانسازی سازنده را ایجاد کند که بیش از هر زمان دیگر دانشگاههای خراسان جنوبی نیازمند حضور دانشجویان انقلابی ولایتمدار و طالب در کسب علم و دانایی، همگام با اطاعت از رهبر انقلاب و تکیه بر اندیشههای معرفتی به دور از هرگونه سیاستزدگی به عنوان منادیان دفاع از حریم پاسداشت حرمت خون شهیدان، میداندار اصلی مبارزه با استکبار جهانی و توطئههای خزنده داخلی و خارجی باشند.
وی افزود: ۱۶ آذر روز عقلانیت و تبلور ایدئولوژی اسلامی است که دانشجویان با بهرهگیری از سرمایههای علمی و جهادی، جریانهای فکری و فرهنگی سازنده را در مسیر تعالی ایران و دفاع از ارزشهای دینی هدایت شده و نام دانشجو را به عنوان سرآمد مبارزه در خط مقدم ماندگار میکنند و حاصل اراده امروز دانشجویان برگرفته از تفکر بسیجیای موجب پویایی جامعه بوده است.
دانشجو نماد مقاومت و پایداری در کشور است
سید محمدرضا هاشمی استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اهمیت جایگاه دانشجویان و نقش آنان در توسعه استان خراسان جنوبی، بیان کرد: بسیار خوشحالم که در میان جمع دانشجویان دغدغهمند این دانشگاه حضور پیدا کردهام و روز دانشجو نماد مقاومت و پایداری دانشجویان در تمامی برههها و رویدادهای کنونی و تاریخی کشور است.
استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر استفاده از ظرفیتهای دانشجویان و دانشگاهیان برای پیشرفت استان، اظهار کرد: نقش دانشگاه و دانشجویان برای مدیریت و توسعه استان و کشور بسیار مهم و ضروری است که برخی از واحدهای صنعتی به دلیل سوء مدیریت و عدم استفاده از مشاورههای علمی با مشکلاتی مواجه هستند.
هاشمی ادامه داد: جذب سرمایهگذاران جهت بهبود زیرساختها، به ویژه در حوزه حمل و نقل و فرودگاه از برنامههای راهبردی استان بوده که برای توسعه استان باید به مسائل زیرساختی توجه ویژهای شود.
وی با اشاره به اهمیت همکاری و همدلی میان دانشگاهیان و مسئولان در حل مشکلات استان، خاطرنشان کرد: من به تمامی صحبتهای دلسوزانه شما جهت بهبود کیفیت تحصیلی گوش دادم و در آینده با همکاریهای لازم جهت رفع این مشکلات گامهای موثری بر خواهیم داشت.
انتهای پیام
نظرات