رئیس اداره حفاظت محیط زیست اقلید امروز، ۱۷ آذرماه در حاشیه برنامه سرشماری حیاتوحش منطقه شکار ممنوع بصیران اقلید گفت: در این سرشماری گونههای شاخص پستانداران مانند کل و بز، قوچ و میش با برنامهریزیهای منظم و حضور کارشناسان، محیطبانان و انجمن های محیط زیستی شهرستان برای رشد یا کاهش جمعیت حیات وحش و بررسی کیفیت زیستگاه ها تحت ارزیابی قرار گرفتند.
علی بخش نجاتی افزود: بنا به آمار و اطلاعات به دست آمده در پایان سرشماری، حیات وحش منطقه بصیران رشد صعودی داشت که این موضوع بیانگر امنیت زیستگاه و فراهم شدن شرایط زاد و ولد و تکثیر گونههای حیات وحش است.
رئیس اداره محیط زیست شهرستان اقلید همچنین بیان کرد: در سالهای اخیر با پیگیریهای اداره محیط زیست شهرستان و سمنهای محیط زیستی شهرستان این منطقه از طرف ادارهکل حفاظت محیط زیست فارس جهت ارتقا به منطقه حفاظت شده به سازمان مرکزی پیشنهاد شده و کارهای اداری آن هم انجام گرفته است.
نجاتی اضافه کرد: ارتقای منطقه شکار ممنوع بصیران به منطقه حفاظت شده کمترین پاداش به دوستداران حیات وحش و تلاش چندین ساله محیطبانان این مرز و بوم است که باید در دستور کار مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست قرار گیرد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست اقلید ادامه داد: اداره حفاظت محیط زیست شهرستان اقلید و سمنهای محیط زیستی شهرستان در سالهای اخیر با فرهنگسازی و مراجعه به بُنه عشایر و آموزش چهره به چهره بهرهبرداران منطقه را با فنون پیشگیری از حریق و اطفاء آن و همچنین در راستای حمایت از حیات وحش پیامهای فرهنگ سازی به عشایر و بهرهبرداران منتقل کرده است که نتیجه آن افزایش تعداد حیات وحش بوده است.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی محیط زیست فارس، منطقه شکار ممنوع بصیران با ۹۲ هزار هکتار وسعت، در چهار کیلومتری شرق شهر اقلید قرار گرفته است. بهدلیل وجود گونههای نادر گیاهی و جانوری، بصیران از مناطق شکار ممنوعِ پر اهمیت و از ارزشمندترین زیستگاههای حیاتوحش به شمار میرود
این منطقه یکی از جاذبههای گردشگری اقلید محسوب میشود. از جمله گونههای گیاهی در منطقه بصیران میتوان به درمنه، انواع گون، خار شتر، کما، علف مار، گلرنگ، تاتوره، میخک، فرفیون، لاله واژگون، شاه تره، کلاغک، پنیرک، لاله، بنفشه و اسپند اشاره کرد.
برخی از گونههای جانوری زیستمند در بصیران نیز شامل کل وبز، قوچ و میش، روباه، آهو، پلنگ، گرگ، خرگوش، تشی، کفتار، شغال و پرندگانی مانند کبک، تیهو، دلیجه، سارگپه معمولی، بحری، بلدرچین، طرقه، چکاوک، دم جنبانک ابلق، سنقر گندمزار است.
انتهای پیام
نظرات