• شنبه / ۱۷ آذر ۱۴۰۳ / ۲۰:۲۷
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1403091712382
  • خبرنگار : 50161

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای زنجان:

سدهای استان زنجان به نسبت سال‌های قبل آورد کمی داشتند

سدهای استان زنجان به نسبت سال‌های قبل آورد کمی داشتند

ایسنا/زنجان مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای زنجان، میانگین سدسازی در زنجان را نسبت به دیگر استان‌های همجوار بسیار پایین دانست و گفت: در آینده استان به ‌شدت نیازمند تکمیل طرح‌های نیمه تمام آبی خواهد بود.

اکبر باقری امروز (شنبه ۱۷ آذر ماه) در دیدار با  نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه زنجان در خصوص بارندگی‌های استان آماری مبسوطی ارائه داد و گفت: مجموع بارندگی‌ها تا ۱۶ آذرماه سال آبی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴ حدود ۶۵ میلی‌متر است که این میزان بارش سال قبل حدود ۲۴ میلی‌متر بوده که میزان تغییرات نسبت به متوسط دوره آماری حدود ۶ درصد منفی و نسبت به دراز مدت حدود ۱۶۷ درصد مثبت را نشان می‌دهد.

باقری با اشاره به اینکه در استان ۴ سد تهم، تالوار، کینه‌ورس و گلابر در حال بهره‌برداری است، افزود: سد تهم تامین کننده آب شرب شهر زنجان است که حجم کل مخزن آن حدود ۸۴ میلیون مترمکعب بوده و هم اکنون میزان آب پشت این سد حدود ۱۶ میلیون مترمکعب است.

وی ادامه داد: سد گلابر نیز با حجم مخزن ۱۱۶ میلیون مترمکعبی در شهرستان ایجرود تأمین‌کننده آب صنعت و کشاورزی این شهرستان خواهد بود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای زنجان خاطرنشان کرد: با توجه به وضعیت بارش‌ها، سدهای استان به نسبت سال‌های قبل آورد کمی داشتند و سد کینه‌ورس نیز از این قاعده مستثنی نبوده به‌طوری‌که مخزن ۱۶ میلیون مترمکعبی سد کینه ورس هم اکنون حدود ۲.۵ میلیون مترمکعب آب دارد.

باقری عنوان کرد: سد تالوار نیز در مرز بین سه استان زنجان، کردستان و همدان احداث شده که حجم مخزن این سد ۵۰۰ میلیون مترمکعب است که هم اکنون در مخزن سد تالوار حدود ۹۱ میلیون مترمکعب آب ذخیره شده است.

وی در ادامه میانگین سدسازی در زنجان را نسبت به دیگر استان‌های همجوار بسیار پایین دانست و خاطرنشان کرد: در آینده استان به ‌شدت نیازمند تکمیل طرح‌های نیمه تمام آبی خواهد بود و سد مشمپا نیز از سدهای مهم و استراتژیک استان است که حدود ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و بایستی در اسرع وقت تکمیل شود و اهمیت این موضوع را هم دولت قبل و هم دولت کنونی درک کرده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان در ادامه به پیگیری استاندار سابق و کنونی استان و نمایندگان مردم زنجان در مجلس شورای اسلامی در جهت اتمام این پروژه اشاره و ابراز امیدواری کرد که با پیگیری‌های صورت گرفته و معرفی سرمایه‌گذار، در آینده نزدیک شاهد ادامه روند احداث و تکمیل این سد مهم باشیم.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر دو سد در حال احداث در استان داریم، یادآور شد: سد مراش با ۶۷ درصد پیشرفت فیزیکی در شهر دندی احداث می‌شود که ۴۰ میلیون مترمکعب حجم مخزن آن بوده و با تکمیل و بهره‌برداری از این سد، شهرهای ماهنشان و دندی و ۱۲۲ روستای مسیر از آب شرب بهره‌مند خواهند شد.

باقری با اشاره به اینکه احداث سد بلوبین نیز ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، بیان کرد: اگر این پروژه تکمیل شود دو شهر حلب و زرین‌آباد می‌توانند برای آب شرب از آن استفاده کنند و ۹۲ روستای این دو شهر نیز تحت پوشش شبکه قرار می‌گیرند.

وی به انتقال آب از سد تالوار به خدابنده نیز اشاره کرد و یادآور شد: طول مسیر انتقال از سد تالوار به شهرستان خدابنده حدود ۱۶۱ کیلومتر است و هدف از اجرای آن تامین آب شرب شهرهای گرماب، زرین رود، کرسف، سهرورد، ۵۰ درصد نیاز شهر قیدار و ۱۳۴ روستای مسیر است.

وی با تاکید بر وضعیت نگران‌کننده سفره‌های آب زیرزمینی استان، اظهار کرد: بیش از ۱۶ هزار حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق در استان فعال است که با تخلیه سالانه حدود ۸۷۵ میلیون مترمکعب آب در سال که می‌توان به وابستگی مصارف استان به سفره‌های آب زیرزمینی پی برد و اهمیت سدسازی در استان با این شرایط نمایان می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha