• شنبه / ۱۷ آذر ۱۴۰۳ / ۱۹:۴۹
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1403091712207
  • خبرنگار : 71654

بسته اخبار علم و فناوری

تماشای سیاره مشتری را از دست ندهید/ ربات انسان‌نمای باورنکردنی، قابل سفارش شد

تماشای سیاره مشتری را از دست ندهید/ ربات انسان‌نمای باورنکردنی، قابل سفارش شد

در نخستین روز از هفته، در سرویس علم و فناوری ایسنا میزبان اخبار جالب توجهی از داخل و خارج کشور در حوزه‌های گوناگونی همچون فضا، دانش‌بنیان، فناوری، هوش مصنوعی و نانو بوده‌ایم که در اینجا قصد داریم مروری بر آنها داشته باشیم.

به گزارش ایسنا، امروز از فناوری‌های رباتیک و هوش مصنوعی جدید دیگری با خبر شدیم و در مورد بخش فضایی داخل ایران به موارد قابل توجهی پرداختیم که در ادامه قصد داریم نگاهی به خلاصه‌ای از اخبار منتشر شده در روز شنبه ۱۷ آذر بیندازیم. برای مطالعه نسخه کامل هر یک از خبرها کافی است بر روی تیتر آبی‌رنگ خبر کلیک کنید.

ربات انسان‌نمای باورنکردنی، قابل سفارش شد

ربات انسان‌نمای آلفا(Alpha) محصول شرکت کلون روبوتیکس(Clone Robotics) که اندام‌ها و ماهیچه‌های مصنوعی آن با آب کار می‌کند، رونمایی شد.

ساخت نمونه‌ کامل‌تر بلوک انتقال‌ مداری سامان در دستور کار سازمان فضایی/تزریق محموله ۳۰۰ کیلویی در مدار پایین

رئیس سازمان فضایی ایران از ساخت نمونه‌های دیگر و کامل‌تر بلوک انتقال مداری سامان-۱ خبر داد و گفت: این اقدام یک گام عملیاتی مهم برای رسیدن به مدارهای بالا و تزریق‌های چندگانه ماهواره در نقاط مختلف است.

سیاره «مشتری» را امشب با چشم غیرمسلح تماشا کنید

سیاره مشتری امروز در بزرگترین و درخشان‌ترین حالت خود خواهد بود و این بهترین زمان برای مشاهده این سیاره بدون نیاز به تجهیزات است.

هوش مصنوعی جدید «متا» معرفی شد

شرکت «متا» همزمان با اعلام دستیابی به ۶۰۰ میلیون کاربر ماهیانه، جدیدترین مدل هوش مصنوعی خود موسوم به Llama ۳.۳ را منتشر کرد.

ساخت دایناسور نانویی با کاربرد در صنعت

با کمک اوریگامی DNA، محققان نانوساختارهایی به اشکال مختلف ساختند که کاربردهای جالبی در صنعت دارد.

ویروس عامل کووید-۱۹ هیچ ارتباطی با آزمایشگاه ووهان نداشت

شی ژنگلی(Shi Zhengli)، ویروس‌شناس در مرکز نظریه نشت آزمایشگاهی کووید، توالی‌های ویروس کرونا را در مؤسسه ووهان آشکار کرده و بیان داشته که هیچ یک از ویروس‌های ذخیره شده جزء جدیدترین اجداد سارس-کوو-۲ نیستند.

گفتگو با هوش مصنوعی «گروک» رایگان شد

ربات گفتگوگر گروک که هوش مصنوعی اختصاصی شبکه اجتماعی ایکس(توییتر سابق) است از حالا به صورت رایگان در دسترس همه کاربران قرار گرفته است.

هر منطقه‌ای که زلزله‌ای را تجربه کرده باشد، پتانسیل تجربه دوباره آن را در آینده دارد

محقق سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور با اشاره به برخی گفته‌های غیر علمی در خصوص زلزله‌های استان خوزستان، گفت: بر پایه علم روز، هر مکانی که حتی یکبار در گذشته تجربه‌گر زمینلرزه‌ای بزرگ بوده باشد، امروز نیز پتانسیل تجربه‌ دوباره آن را خواهد داشت.

برنامه معاونت علمی ریاست‌جمهوری برای حمایت از پژوهش‌های مدیریت شناختی

ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی ریاست‌جمهوری برای حمایت از طرح پژوهشی مدیریت شناختی فراخوان منتشر کرد.

ثبت نام قطعی نمایشگاه ایران هلث آغاز شد

ثبت نام قطعی بیست و ششمین دوره نمایشگاه ایران هلث از امروز، ۱۷ آذر ماه آغاز شد.

ربات پرنده‌ای که مانند کلاغ راه می‌رود را تماشا کنید

در حالی که ربات‌های پرنده مستقل کاربردهای بالقوه جالبی دارند، اما اگر نتوانند پس از فرود روی زمین‌های ناهموار دوباره حرکت کنند، کاربرد آنها محدود می‌شود. اکنون یک ربات آزمایشی جدید با الهام از طبیعت می‌تواند این کار را با تقلید از راه رفتن کلاغ انجام دهد.

سکوی شناور اسپیس‌ایکس به نقطه عطف مهمی دست یافت

بخش مهمی از ماموریت‌های فالکون ۹ شامل فضاپیماهای بدون سرنشینی می‌شود که روی سکوهای شناور در اقیانوس فرود می‌آیند. این سکوهای شناور به عنوان یک سکوی فرود برای پیشران‌های مرحله اول فالکون ۹ عمل می‌کنند، زمانی که مشخصات ماموریت می‌گوید موشک به جای بازگشت به محل پرتاب، باید در دریا فرود آید.

انتقال پایتخت از دیدگاه خطرپذیری لرزه‌ای؛ با شرایط کنونی انتقال پایتخت دور از ذهن می‌نماید

به گفته محقق سازمان زمین‌شناسی مقایسه‌ مساحت شهری و جمعیت متمرکز و پراکنده امروزه تهران با شرایط قدیم خود گویای خطرپذیرتر شدن لجام‌گسیخته آن است و اگر یکی از دلایل پیشنهاد تغییر پایتخت در ایران امروز همین مورد برشمرده شود، با توجه به شرایط اقتصادی دشوار کنونی در کشور و روی زمین ماندن بسیاری از پروژه‌های عمرانی، انجام عملی انتقال پایتخت بسیار دور از ذهن می‌نماید.

هوش مصنوعی با «MRI» کل بدن، عوامل دخیل در مرگ را پیش‌بینی می‌کند

در مطالعه جدید که در مجله eBioMedicine منتشر شده است، محققان آلمان و ایالات متحده یک چارچوب یادگیری عمیق را برای تجزیه و تحلیل ترکیب حجمی خودکار بدن با استفاده از تصویربرداری تشدید مغناطیسی کل بدن(MRI) ایجاد کردند.

استان خوزستان ۱۵ بار لرزید/ ثبت سه زمین‌لرزه در سمنان

در هفته گذشته ۱۵ زلزله در شهرهای جایزان، هفتگل، مسجد سلیمان، قلعه تل و ایذه استان خوزستان به ثبت رسید که بزرگترین آن ۵.۶ بوده است.

صرفه‌جویی ۱۰۰ هزار یورویی با تولید داروی پیشگیری از عفونت حین شیمی‌درمانی

یک شرکت دانش‌بنیان با تولید داروی پیشگیری از عفونت‌های بعد از پیوند بافت و یا حین شیمی‌درمانی از خروج ۱۰۰ هزار یورویی از کشور جلوگیری کرد.

انجام تست‌ زیر سیستم‌های سامان-۱ بعد از گذشت یک شبانه‌روز در مدار

رئیس سازمان فضایی ایران از انجام تست‌های زیر سیستم بلوک انتقال مداری سامان -۱ خبر داد و گفت: تست‌های موتور این سامانه باقی مانده که اجرای آن در دستور کار است.

مریخ‌نورد استقامت تصویری از قله «تورکینو» ارسال کرد

مریخ‌نورد «استقامت» ناسا پس از یک صعود سخت به لبه دهانه جیزرو(Jezero) مریخ، به گشت و گذار پرداخته است.

هدف گرفتن پروتئین‌هایی که سلول‌های سرطانی پشت آنها پنهان می‌شوند

محققان کمپلکس‌های زیستی ساختند که می‌تواند برای درمان‌های هدفمند سرطان مورد استفاده قرار گیرد. این کمپلکس‌ها، پروتئین‌هایی را هدف قرار می‌دهند که سلول‌های سرطانی برای پنهان شدن از آنها استفاده می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۹-۱۷ ۲۱:۵۲

این برنامه خیلی خوب است ممنونم من تا امروز که نده بود واقعا برای من خیلی خوب بود ممنونم ازهمه زحمت کشان این برنامه