به گزارش ایسنا به نقل از لیپر، ساختمان هایی که در ساخت آن ها از بلوک های سبک سیمانی استفاده می شود، معمولا از استحکام بالاتری برخوردار هستند.
انواع بلوک سبک دیواری چیست؟
بلوکهای سبک دیواری به دلیل وزن کم، عایقبندی و سرعت اجرای بالا، به یکی از پرکاربردترین مصالح ساختمانی در صنعت ساختمانسازی تبدیل شدهاند. این بلوکها انواع مختلفی دارند که هر کدام از آنها ویژگیها و کاربردهای خاص خود را دارند. اگر قصد خرید بلوک سیمانی را دارید حتما به استاندارهایی که در این مطلب گردآوری کردیم توجه نمایید تا بهترین نتیجه را در پروژهای ساختمانی خود داشته باشید.
در ادامه به معرفی 4 نوع اصلی بلوک سبک دیواری می پردازیم:
۱- بلوک سبک لیپر
- مواد اولیه: دانه های صنعتی پرلیت، دانه معدنی پومیس و اسکوریا، الیاف یا رشته های پلی پروپیلن، سیمان و آب
- ویژگیها: وزن کم، عایق حرارتی و صوتی عالی، مقاومت بالا دربرابر آتش، مقاوم در برابر رطوبت
- کاربردها: دیوارهای داخلی و خارجی، پارتیشنبندی
۲- بلوک پوکهای معدنی
- مواد اولیه: پوکه معدنی، سیمان و آب
- ویژگیها: وزن کم، عایق حرارتی و صوتی کم، قیمت مناسب
کاربردها: دیوارهای داخلی، پارتیشنبندی
۳- بلوک با دانه لیکا
- مواد اولیه: دانههای لیکا، سیمان و آب
- ویژگیها: عایق حرارتی و صوتی، مقاومت در برابر آتش، مقاومت در برابر رطوبت
- کاربردها: دیوارهای خارجی، سقف کاذب، کفسازی، دیوار داخلی
۴- بلوک بتن گازی اتوکلاو شده
- مواد اولیه: سیمان، سیلیس، آهک، آب و پودر آلومینیوم
- ویژگیها: وزن کم، عایق حرارتی و صوتی متوسط، دقت ابعادی بالا، مقاومت فشاری کم، ابعاد بزرگ
- کاربردها: دیوارهای داخلی و خارجی، پارتیشنبندی، سقف کاذب
بلوک سبک استاندارد چه ویژگی هایی دارد؟
بلوک سبک استاندارد، مصالح ساختمانی است که با توجه به استانداردهای ملی ایران مانند استاندارد ملی ۷۷۸۲ تولید شده و دارای گواهینامه فنی از مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی باشد. این ویژگیها باعث میشود که بلوک سبک به یک انتخاب مناسب برای بسیاری از پروژههای ساختمانی تبدیل شود. در ادامه به برخی از مهمترین ویژگیها و مزایا بلوک سبک استاندارد اشاره میکنیم:
ابعاد و اندازه بلوک سبک دیواری
بلوکهای سبک معمولاً دارای ابعاد استانداردی هستند تا اجرای دیوارچینی به صورت منظم و سریع انجام شود. این ابعاد بسته به نوع بلوک و کاربرد آن ممکن است متفاوت باشد که بهتر است برای بلوک های دوجداره طول ۴۰ سانت در نظر گرفته شود.
بلوکهای استاندارد دارای ابعاد دقیق و یکنواختی هستند که باعث کاهش میزان ضایعات در هنگام اجرا میشود و طبق استاندارد ملی ۷۷۸۲ حداکثر انحراف از تخت بودن دیواره جانبی بلوک های سیمانی غیرباربر به استثنا بلوک های دارای نقش های تزئینی باید ۳+ و ۳– میلیمتر باشد.
وزن بلوک سبک دیواری
یکی از مهمترین ویژگیهای بلوک سبک، وزن کم آن است. این ویژگی باعث کاهش بار مرده ساختمان و در نتیجه افزایش مقاومت ساختمان در برابر زلزله میشود.
چگالی استاندارد: چگالی بلوک سبک استاندارد بسته به نوع بلوک و مواد تشکیلدهنده آن متفاوت است و باید در نظر داشته باشید میانگین چگالی سه بلوک سیمانی غیرباربر که بر اساس استاندارد ASTM C140 اندازگیری می شود باید مطابق با الزامات جدول ۲ استاندارد ملی ۷۷۸۲ باشد یعنی بین ۹۰۰ تا ۱۷۰۰ کیلوگرم بر مترمکعب.
مقاومت بلوک سبک دیواری
- مقاومت فشاری: بلوکهای سبک استاندارد باید مقاومت فشاری کافی برای تحمل بارهای وارده بر دیوار را داشته باشند که این مقاومت براساس رده مقاومت فشاری مطابق الزامات ارائه شده در جدول ۱ استاندارد ملی ایران به شماره ۷۷۸۲ می باشد.
- مقاومت در برابر ضربه: بلوکهای سبک باید مقاومت مناسبی در برابر ضربه و سایش داشته باشند.
- مقاومت در برابر رطوبت: بلوک ها باید دارای جذب آب استاندارد باشند.
- مقاومت در برابر یخ زدن: بلوک هایی که پس از تولید در کوره بخار عمل آوری نمی شوند معمولا در فصل سرما دچار یخ زدگی می شوند که باعث خرد شدن بلوک و ترک بعد از دیوارچینی می شود.
عایقبندی صوت و حرارت بلوک دیواری
بلوکهایی که در ساختارشان از مواد عایق مثل دانه پرلیت و … استفاده می شود، عایق حرارتی بسیار خوبی هستند و باعث کاهش مصرف انرژی برای گرمایش و سرمایش ساختمان میشوند. از جمله این بلوک ها، بلوک سبک لیپر می باشد.
بلوکهای سبک همچنین عایق صوتی خوبی هستند و از انتقال صدا از یک فضا به فضای دیگر جلوگیری میکنند. در هنگام انتخاب بلوک به نتایج آزمایش افت صوتی بلوک که در مرکز تحقیقات مسکن راه و شهرسازی انجام شده حتما دقت کنید و آن را از تولیدکننده بخواهید.
مقاومت در برابر آتش بلوک دیواری
برخی از انواع بلوک سبک که پرلیت در ساختارشان دارند مقاومت خوبی در برابر آتش دارند و تولیدکنندگان بلوک سبک هنگام فروش باید گواهینامه آتش را که از مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی دریافت کردند را ارائه دهند.
سهولت در برش و تراش بلوک سبک
بلوکهای سبک که الیاف دارند به راحتی برش خورده و تراشیده میشوند مانند بلوک لیپر که در فرمولاسیون بلوک از الیاف پلی پروپیلن استفاده شده است.
چسبندگی خوب با ملات
بلوکهای سبک باید چسبندگی خوبی با ملات داشته باشند تا دیوارچینی با استحکام بالا انجام شود پس همگن بودن جنس ملات و مواد تشکیل دهنده بلوک دارای اهمیت می باشد.
تاییدیه ها و آزمایش های بلوک سبک استاندارد چیست؟
۱- تاییدیه ها و گواهینامه ها از مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی
۲- استاندارد ملی از اداره استاندارد ایران
۳- تاییدیه آتش برای ارائه به سازمان آتش نشانی
۴- آزمایش عایق صوت برای دیوارهای خارجی و دیوارهای بین واحد و دیوارهای دور آسانسور
۵- آزمایش عایق حرارت برای دیوارهای پیرامونی و چک کردن مقاومت حرارتی کل مطابق استاندارد
۶- بررسی مقاومت فشاری بلوک ها بر طبق جداول استاندارد
۷- بررسی آزمایش جمع شدگی خطی ناشی از خشک شدن برای جلوگیری از ترک خوردگی دیوارها
۸- بررسی میزان جذب آب بلوک
جمع بندی
با توجه به مزایای فراوان استفاده از بلوک سبک عایق در ساختمانسازی به شدت توصیه میشود. برای انتخاب بلوک سبک برای دیوارچینی ساختمان ها از بلوک های تاییدیه دار، استاندارد و دارای گواهینامه های فنی مثل بلوک لیپر استفاده فرمایید تا بهترین نتیجه کار را داشته باشید.
برچسب ها : ,,انتهای رپرتاژ آگهی
نظرات