سیدعلیاکبر دانیالی لردگانی امروز ۱۷ آذرماه در نشست خبری با اصحاب رسانه چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه قشر دارای معلولیت با مشکلات عدیده دست و پنجه نرم میکنند، اظهار کرد: مشکلات جسمی طبعاً دربردارنده مشکلات روحی نیز خواهد شد، لذا در معاونت توانبخشی سازمان بهزیستی نگاه ویژهای به این قشر وجود دارد و باوجود محدودیتها در امکانات و اعتبارات، تلاش شده است که برنامههای فرهنگی و هنری برای جامعه هدف بهزیستی برگزار شود که جشنواره تئاتر معلولان هر ساله با این نگاه برگزار میشود.
وی با بیان اینکه ۱۰ درصد جمعیت چهارمحال و بختیاری تحت پوشش بهزیستی قرار دارد، افزود: برپایی این جشنوارهها و رویدادهای بزرگ در کنار پرداختن به وظایف سنگین روتین و معمول این مجموعه وسیع و گسترده، مستلزم همت والای متولیان مجموعه بهزیستی است که جای قدردانی دارد.
دبیر اجرایی جشنواره تأکید کرد: دبیرخانه هفتمین جشنواره منطقهای تئاتر افراد دارای معلولیت پذیرای بیش از ۱۱۰ متن نمایشی بود که آمار قابل توجهی است، بیش از ۵۷ متن از جمله ۱۲ نمایش از استان ما انتخاب و وارد پروسه تمرین و آمادگی شدند که از اواخر شهریورماه، گروه داوری این جشنواره در استانها حضور یافته و آثار را به تماشا نشستند و ارزیابی کردند.
دانیالی به مشکلات موجود در مسیر برگزاری جشنواره تئاتر افراد دارای معلولیت اشاره و بیان کرد: زیرساختهای تئاتر قشر معلول در استان معیوب است، سالنهای تئاتر سالهاست که بهروزرسانی و امکاناتی به آنها اضافه نشده است، ضمن اینکه اکنون در برهه سرد سال میزبان این رویداد هستیم و توجه مسئولان به این موضوع نیز مورد انتظار است.
وی با تأکید بر اینکه پشتیبانی این رویدادهای بزرگ از عهده یک سازمان خارج بوده و همکاری همه دستگاهها را میطلبد، توضیح داد: اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در تأمین زیرساختهای تئاتر دست تنهاست و سالنها و فرهنگسراهای متعدد این مجموعه نیازمند سرویسدهی و نگهداری هستند.
این هنرمند عرصه تئاتر با تأکید بر اینکه دیده شدن معلولان و تغییر نگاه مردم به تواناییهای این قشر از اهداف برگزاری این رویداد است، توضیح داد: برای ما بسیار مهم است که تواناییهای این افراد دیده شود زیرا هم هنر و هم ذهن آدمی بیانتهاست و یک محدودیت جسمی نباید باعث محدود شدن فعالیتهای این قشر شود.
وی برگزاری این نوع رویدادها را در ارتقای نشاط و شادابی افراد دارای معلولیت مهم ارزیابی کرد و افزود: حضور در این رویدادها باعث تقویت روحیه و بهبود نگاه به زندگی در افراد دارای معلولیت میشود و امیدواری آنها را تقویت خواهد کرد.
دانیالی با تأکید بر اینکه دو سالن از سه سالن میزبان جشنواره منطقهای تئاتر افراد دارای معلولیت توسط بهزیستی مناسبسازی شده و سالهاست مورد استفاده افراد دارای معلولیت نیز بوده است، بیان کرد: زیرساختهای برگزاری این جشنواره خاص و ویژه برای ما یک چالش بزرگ بوده تا بتوانیم شرایطی فراهم کنیم که توانخواهان دچار مشکل جدی نشوند و بتوانند از این جشنواره و نمایشهای آن در طی این چند روز استفاده کنند.
دبیر اجرایی جشنواره با تأکید بر اینکه هر یک از هنرمندان در سطح خودشان و باتوجه به نوع معلولیت با هم رقابت میکنند، گفت: ۱۶ نمایش از ۶ استان طی سه روز از ساعت ۹ تا ۲۰ در تماشاخانه مهر شهرکرد و سالن امیرکبیر و سالن کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به روی صحنه میروند.
دانیالی با تأکید بر اینکه تماشای آثار نمایشی این جشنواره برای عموم آزاد و رایگان است، تصریح کرد: شهرام زرگر از اساتید و بزرگان تئاتر کشور، شهرام مشیر، رئیس دفتر تخصصی تئاتر خیابانی مرکز هنرهای نمایشی کشور و مجید امرایی از اساتید دراماتراپ کشور به داوری آثار نمایشی هفتمین جشنواره منطقهای تئاتر افراد دارای معلولیت در شهرکرد خواهند پرداخت.
در ادامه مهشید سلیمانی، مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری بیان کرد: سازمان بهزیستی برخی فرایندها را برای دسترسی جامعه هدف به خدمات فرهنگی و هنری در نظر گرفته است، زیرا هر چه این کارها را برای قشر معلول بیشتر کنیم، بهتر میتوانیم به اهداف خود در توانمندسازی، خودباوری و بهویژه درمان این قشر خاص دست یابیم.
سلیمانی افزود: در این راستا، پرداختن به مباحثی همچون هنردرمانی، موسیقی درمانی، تئاتردرمانی و ... موضوعیت دارد و برپایی جشنواره منطقهای تئاتر در چهارمحال و بختیاری به همراه استانهایی که ذیل منطقه «آفتاب» تعریف شده و شامل استانهای بزرگی همچون تهران، اصفهان، مرکزی، البرز و قم میشود، گویای توانمندی استان ما در عرصه هنری خاصه هنرهای نمایشی حرف برای گفتن دارد.
وی خاطرنشان کرد: چهارمحال و بختیاری ظرفیت بسیار خوب و بازیگران توانمندی از قشر معلولان دارد که حتی در رقابت با افراد غیرمعلول در جشنوارههای کشوری حائز رتبههای برتر شدند، لذا استان ما به عنوان سرگروه در این رویداد هنری انتخاب شد.
انتهای پیام
نظرات