• شنبه / ۱۷ آذر ۱۴۰۳ / ۰۸:۵۳
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 1403091711558
  • خبرنگار : 71970

یادداشت

نقش‌آفرینی دانشجویان در میدان مقاومت و پیشرفت

نقش‌آفرینی دانشجویان در میدان مقاومت و  پیشرفت

۱۶ آذر سال ۱۳۳۲ و حوادث دانشگاه تهران، از نقاط کانونی و عطف در جنبش دانشجویی و مقاومت مردم ایران بود. روزی که رژیم پهلوی برای خوشامد استکبار و سلطه، به سمت دانشگاه هجوم برد و در نتیجه آن، سه نفر از دانشجویان را به شهادت رساند و سال‌های سیاهی را پس از آن برای مردم ایران رقم زد.

به گزارش ایسنا، علیرضا کلانتر مهرجردی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی به مناسبت فرارسیدن روز دانشجو یادداشتی در اختیار ایسنا قرار داد که به شرح زیر است:

 ۱۶ آذر سال ۱۳۳۲ و حوادث دانشگاه تهران، از نقاط کانونی و عطف در جنبش دانشجویی و مقاومت مردم ایران بود. روزی که رژیم پهلوی برای خوشامد استکبار و سلطه، به سمت دانشگاه هجوم برد و در نتیجه آن، سه نفر از دانشجویان  را به شهادت رساند و سال‌های سیاهی را پس از آن برای مردم ایران رقم زد. هرچند جریان منبعث از این رخداد طی چند سال بعد دچار خفقان شد، اما نهضت بیداری و مقاومت ملت ایران با رویکردی اسلامی در دهه ۴۰ شمسی جانی تازه گرفت و حوادث سال ۱۳۴۲ مقطع نوینی در مبارزه با استبداد و استکبار بوجود آورد و امام خمینی طلایه دار این حرکت شد. اثربخشی دانشجویان را می توان در چند نما تا امروز رهگیری کرد:

۱-  نقش افرینی دانشجویان در جریان نهضت اسلامی و پیروزی انقلاب اسلامی ایران؛ دانشجویان در دهه چهل و پنجاه، با فهم میدان متنوع و متعارض فکری و البته عرصه و حکمرانی ناشایست سیاسی، هم پیوندی خود را با جریان تحول و تغییر به رهبری حضرت امام (ره) نشان داد و مسولیت اجتماعی خود را به دوش کشید تا جایی که کمتر اعتراض فراگیری می توان نام برد که به محوریت و حضور آنان نبوده باشد و این، زمانی قابل فهم است که از فضای فکری سیاسی و جریان های مغایر و مخالف در فضای دانشگاهی آن زمان خوب تحلیل داشت.

۲-  نقش و عملکرد دانشجویان بیدار و انقلابی در انقلاب دوم؛ کنشگری و اقدام دانشجویان در تسخیر لانه جاسوسی امریکا  در ۱۳ آبان ۱۳۵۸ که به نظر نشات گرفته از همان منطق سال ۱۳۴۲ و تقویت شده به شعله انقلاب اسلامی و پیروی تام از مواضع رهبر عظیم الشان انقلاب بود نمای دیگری از نقش افرینی  این عنصر شد.

۳- نقش آفرینی دانشجویان در انقلاب فرهنگی؛  آرمان های انقلاب اسلامی  و وضعیت دانشگاهها، پرداختن به این نهاد را اجتناب ناپذیر می ساخت. کاراندیشی امام (ره) در تشکیل ستاد انقلاب فرهنگی و در ادامه تاسیس شجره طیبه جهاد دانشگاهی در این جهت بود. نهادی که به همت جمعی از دانشجویان شکفت و این شکفتن فراگیر شد و خلا مدیریت در نهاد مهم دانشگاه را بعد از انقلاب، به خوبی جبران کرد و امروز علی رغم برخی بی مهری ها، همچنان بر حفظ  رسالت انقلابی، فرهنگی و علمی خود اصرار داشته و می ورزد.

۴-  نقش افرینی در جنگ و دفاع مقدس؛ ورود دانشجویان متخصص و متعهد در جنگ تحمیل شده از سوی جبهه کفر، به آغازیدن مسیری منجر شد که به دفاع خود بنیاد و دانش پایه ایرانی، شهرت یافت همتی که امروز، عرصه های عینی و محقق شده  آن در حوزه دفاعی و نظامی برای نظام سلطه  قابل هضم نیست و این خط و صراط مقاومت در پی چهار دهه، پیشرفت را تا مرز قدرت بازدارندگی ترجمان کرده است.

۵-  نقش آفرینی در دهه پنجم انقلاب اسلامی؛امروز هم دانشجویان در گام دوم انفلاب اسلامی، با سرمایه هفت دهه تجربه زیسته و چراغ راه قرار دادن رهنمودهای رهبران انقلاب اسلامی با قلم متعهدانه، زبان عالمانه و هنر و خلق مسولانه نقش خود را در حراست از جامعه و دانشگاه به شایستگی نشان می دهند و باید دقت داشت با توجه به مجموعه ویژگی‌های این نسل، بیراه نیست اگر در نتیجه کاستی و ضعفی، سخنی و اظهاری نشان دهد که شاید ما را خوش نیاید باید مفروض داشت که روحیه انتقادی، بزرگترین سرمایه این جوانان و دانشجویان جهت سازندگی و پیشرفت است و آن را پاس داشت. همانگونه که همین روحیه انتقادی به سلطه و مقابله با ظالم، پای خیل عظیمی از آنان را به فراتر از مرزهای ملی به فلسطین، لبنان و سوریه کشاند و شهادت درسی بود که در این صراط هم تکرار شد و می شود.

امید که امروز این سرمایه کمیت و کیفیت یافته، با صیانت از خود و خلق ابتکارات و دستیابی به دانش و فن روز در تداوم این رسالت تاریخی، به خوبی و شایستگی سربلند باشد.
روز دانشجو؛ یاد شهیدان مقاومت و پیشرفت و طنین مرگ بر آمریکا مبارک و گرامی باد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha