• جمعه / ۱۶ آذر ۱۴۰۳ / ۱۴:۳۴
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1403091611300
  • خبرنگار : 71654

ماموریت سفر به ماه ناسا باز هم به تعویق افتاد

ماموریت سفر به ماه ناسا باز هم به تعویق افتاد

ماموریت آرتمیس ۲ ناسا که طی آن قرار بود اولین ماموریت سرنشین‌دار به مدار ماه از سال ۱۹۷۲ تاکنون در ماه سپتامبر ۲۰۲۵ انجام شود، باز هم به تعویق افتاد.

به گزارش ایسنا، ناسا به تازگی اعلام کرده که پرتاب برنامه‌ریزی شده ماموریت آرتمیس ۲ را به تعویق می‌اندازد. در این پرواز قرار بود چهار نفر به سفری به دور ماه رفته و برگردند. این ماموریت از ماه سپتامبر سال ۲۰۲۵ به ماه آوریل ۲۰۲۶ موکول شده است و ماموریت آرتمیس ۳ که طی آن انسان‌ها روی ماه فرود می‌آیند و قرار بود اواخر سال ۲۰۲۶ انجام شود، اکنون به اواسط سال ۲۰۲۷ موکول شده است. به گفته مقامات ناسا، در درجه اول برای تکمیل آماده‌سازی کپسول اوریون برای اولین پرواز سرنشین‌دار، زمان بیشتری لازم است.

به نقل از اسپیس، بیل نلسون، مدیر ناسا در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: ما، صنعت و شرکای بین‌المللی‌مان، به زمان نیاز داریم تا مطمئن شویم که کپسول اوریون آماده است تا فضانوردان‌مان را با خیال راحت به اعماق فضا برساند و به زمین بازگرداند.

اوریون تا به امروز دو پرواز داشته است. یک سفر کوتاه به مدار زمین در سال ۲۰۱۴ و یک سفر ۲۵ روزه موسوم به آرتمیس ۱، بدون سرنشین که به مدار ماه ارسال شد و در اواخر سال ۲۰۲۲ به زمین بازگشت.

به نظر می‌رسید که همه چیز در آرتمیس ۱ به خوبی پیش می‌رود. با این حال، تجزیه و تحلیل‌های پس از پرواز نشان داد که سپر حرارتی اوریون در طول ورود مجددش به جو زمین، بیش از آنچه مهندسان پیش‌بینی کرده بودند، از بین می‌رود. دمای داخل اوریون نزدیک به دمای اتاق باقی می‌ماند، به این معنی که اگر فضانوردان در هواپیما بودند، ایمن بودند. اما مقامات ناسا در کنفرانس مطبوعاتی امروز اعلام کردند که مهندسان باید بفهمند چه اتفاقی افتاده است و اکنون به نتایجی نیز رسیده‌اند.

مطالعات بیشتر نشان داده است که سپر حرارتی اوریون قادر خواهد بود از فضانوردان در آرتمیس ۲ طی سفر ۱۰ روزه محافظت کند. نیازی به ساخت یک نسخه جدید برای ماموریت سرنشین‌دار آینده نیست اما برنامه‌ریزان مسیر ورود مجدد را تغییر می‌دهند تا مشکلات تجربه شده در آرتمیس ۱ را به حداقل برسانند.

این مسیر اصلاح شده همچنین آرتمیس ۲ را در اقیانوس آرام به سن دیگو نزدیک‌تر از آنچه قبلا برنامه‌ریزی شده بود می‌رساند، به این معنی که در صورت بروز مشکل در هنگام ورود مجدد، کمک گرفتن از چهار فضانورد مأموریت آسان‌تر خواهد بود.

به گفته مقامات ناسا، اگر نیاز به تعویض سپر حرارتی بود، احتمالا آرتمیس ۲ یک سال یا بیشتر تا اواخر سال ۲۰۲۶ به تعویق می‌افتاد. اما تیم ماموریت هنوز به زمان بیشتری نیاز دارند و این تعویق تقریبا شش ماهه را توضیح می‌دهد.

جدول زمانی آرتمیس ۳ نیز توسط عوامل متعددی مشخص شده است که شاید بیشتر آنها، باعث افزایش پیچیدگی ماموریت شود.

به عنوان مثال، طرح کنونی خواستار مشارکت موشک بزرگ استارشیپ اسپیس ایکس است که فضاپیمای مرحله بالایی آن به عنوان فرودگر ماه آرتمیس ۳ عمل خواهد کرد. استارشیپ هنوز در حال توسعه است و تنها شش پرواز آزمایشی دارد، هر چند که چند مورد از این ماموریت‌های اخیر بسیار خوب پیش رفته‌اند.

جدول زمانی آرتمیس ۳ که به تازگی اصلاح شده است، همچنان ایالات متحده را از چین جلوتر نگه می‌دارد، چین گفته است قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ فضانوردان را روی ماه فرود آورد.

نلسون به تکرار گفته است که ایالات متحده باید پیش از همه پای خود را روی ماه بگذارد، تا چین نتواند هنجارها و شیوه‌هایی را در ماه ایجاد کند که می‌تواند شامل ممنوعیت حضور سایر کشورها در مناطق خاصی از ماه باشد. و رئیس ناسا به تازگی گفته است که فکر می‌کند ایالات متحده در وضعیت خوبی برای رهبری ماه قرار دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha