• جمعه / ۱۶ آذر ۱۴۰۳ / ۰۰:۰۸
  • دسته‌بندی: دولت
  • کد خبر: 1403091611066
  • خبرنگار : 71986

وزیر میراث‌فرهنگی: الحاق کشورها به «پرونده نوروز» همدلی با فرهنگ ایرانی است

وزیر میراث‌فرهنگی: الحاق کشورها به «پرونده نوروز» همدلی با فرهنگ ایرانی است

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، الحاق کشورهای مختلف به پرونده ثبت‌جهانی نوروز را همگرائی و همدلی با فرهنگ ایرانی دانست.

به گزارش ایسنا، سیدرضا صالحی‌امیری در پیامی به مناسبت الحاق مغولستان به پرونده آیین نوروز در یونسکو آورده است: پیوستن کشور مغولستان به میراث‌جهانی نوروز نشان دهنده ظرفیت تمدنی ایران بزرگ است. ثبت‌جهانی نوروز مقیاس فرهنگ نوروز را از سطح ملّی و منطقه‌ای به معیار جهانی تبدیل کرد. جایگاه جهانی نوروز هم برای کشور ایران و هم کشورهای همسایه ظرفیتی پایدار در جهت تقویت صلح و پایداری امروز جهان است. در حقیقت نوروز پیوند دهنده فرهنگ مشترک اقوام ایرانی درون کشور به عنوان وحدت ملّی، در مقیاس منطقه‌ای پیوند دهنده میراث معنوی مشترک ۱۳ کشور حوزه غرب آسیا و در مقیاس جهانی، ثبت سرمایه فرهنگی بی‌نظیر و تمدنی این منطقه مهم جهانی است.

در ادامه این پیام آمده است: به این دلائل ثبت جهانی نوروز و پیوستن کشور مغولستان به کشورهای حوزه جهانی نوروز اهمیت فراوان دارد. خاستگاه و بنیان نوروز سرزمین ایران است و در اهمیت آن همین بس که مجموعه‌ بی‌همتای تخت‌جمشید برای پاسداشت نوروز ساخته شده است. همین‌طور این جایگاه ممتاز نوروز و پیوند آن با ارزش‌ها و دانش مهندسی و معماری باعث خلق تخت‌جمشید با جایگاه والا و به عنوان میراث جهانی و باعث برجسته شدن ابعاد فرهنگی و گسترده شدن دامنه تمدن ایران شده است. الحاق کشورها به پرونده ثبت‌جهانی نوروز در حقیقت همگرائی با فرهنگ ایرانی است زیرا خاستگاه و منشاء فرهنگ نوروز سرزمین ایران است.

وزیر میراث‌فرهنگی افزود: نوروز بخش مهمی از ظرفیت فرهنگی کشور است و در بستر طبیعت بر مبنای نظام اعتقادی و گاه‌شماری شکل گرفته است و به مرور زمان به هویت و میراث‌فرهنگی تبدیل شده است. بر این اساس نوروز نماد آفرینش جهان یعنی آفرینش زمین، آسمان، آب، گیاهان، جانوران و انسان است. در حقیقت نوروز نماد آفرینش جهان است که پروردگار عالم آن را آفریده است و در بستر آن اندیشه‌های‌نو مردمان جهان در هر بهار در روند تحول و تکامل نظام‌های فرهنگی و اجتماعی همانند بهار طبیعت زنده و پویا می‌ماند. نوروز در تاریخ ایران همیشه جاودان است زیرا آنقدر در سنّت‌ها، تاریخ و حافظه فرهنگی ایرانیان نقش بسته که هویت ایرانی و نوروز طی زمان متقابلا به عنوان پشتوانه یکدیگر عمل می‌کردند که بعد از حضور اسلام نیز این جشن ملّی باستانی مشروعیت داده شد و آداب و رسوم اسلامی نیز با آن عجین و رنگ و بوی دیگری پیدا کرد. سرانجام در دهه‌های اخیر، با رویکرد علمی مبتنی بر توسعه پایدار هویت سرزمینی نوروز و آئین‌های وابسته به آن ثبت‌جهانی شد و امروز چنان گسترش یافته است که ۱۳ کشور غرب آسیا به صورت رسمی به نوروز ایرانی پیوسته‌اند.

در نشست اخیر یونسکو با پیوستن مغولستان به پرونده آیین نوروز، تعداد کشورهای عضو این پرونده از ۱۲ به ۱۳ کشور افزایش یافت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۹-۱۶ ۱۸:۳۴

وقتی بهار میشه برای همه بهار میشه ریشه جشن گرفتن عید نوروز ایران نیست