• پنجشنبه / ۱۵ آذر ۱۴۰۳ / ۱۱:۱۶
  • دسته‌بندی: دانشگاه‌های بین‌الملل
  • کد خبر: 1403091510807
  • خبرنگار : 71603

ازبکستان، کشوری که روی آموزش عالی سرمایه‌گذاری می‌کند

ازبکستان، کشوری که روی آموزش عالی سرمایه‌گذاری می‌کند

جمعیت جوان و شرایط موجود در ازبکستان منجر به این شده که این کشور میزان قابل توجهی از دانشجویان خود را برای تحصیل به خارج از کشور اعزام کند.

به گزارش ایسنا به نقل از یونیورسیتی نیوز، طبق گزارش یونسکو، ازبکستان پس از چین و هند، به عنوان سومین کشور اعزام کننده دانشجو بین المللی انتخاب شده است. 

زیرا این جمهوری واقع در آسیای مرکزی، آموزش عالی را در مرکز تحول اقتصادی خود قرار داده است.

ازبکستان با افزایش جمعیت از ۲۱ میلیون نفر در زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ میلادی، به بیش از ۳۷ میلیون نفر تا به امروز رسیده است. این کشور جمعیت بسیار جوانی دارد و تقاضا برای مراکز دانشگاهی از عرضه بیشتر است.

این شرایط نه تنها موجب افزایش چشمگیر ثبت نام در آموزش عالی از ۵۷۱هزار و ۵۱۲ نفر در سال ۲۰۲۱ به ۱ میلیون و ۱۶۷هزار و ۸۶۸ نفر در سال ۲۰۲۳ میلادی بوده است، بلکه افزایش چشمگیری در تعداد جوانانی است که برای تحصیلات عالی به خارج از کشور می روند، به ویژه به کشورهای مجاور. 

داده‌های موسسه آمار یونسکو (UIS) نشان می‌دهد که بیش از ۱۵۰هزار دانشجو ازبکستانی در سال ۲۰۲۲ میلادی تحصیلات خود را در خارج از کشور گذرانده‌اند. این رقم نسبت به ۱۳۰ هزار نفر در سال قبل و افزایش چشمگیر نسبت به ۳۵هزار دانشجوی ازبکستانی در سال ۲۰۱۷ میلادی، قابل توجه است. 

چین در سال ۲۰۲۲ میلادی، دارای ۱میلیون و ۵۲ هزار دانشجو در خارج از کشور بود که نسبت به سال قبل از آن کمی افزایش داشت. بر اساس گزارش یونسکو، در هند در سال ۲۰۲۲ میلادی، ۶۲۱هزار و ۶۲۳ نفر در خارج از کشور تحصیل می کردند که نسبت به ۵۱۵هزار و ۸۲ دانشجو ثبت شده در سال ۲۰۲۱ میلادی به شدت افزایش یافته است.

تقاضای فزاینده برای آموزش عالی در پرجمعیت ترین کشور آسیای مرکزی هم از سوی بخش خصوصی در ازبکستان و هم از سوی ارائه دهندگان آموزش فراملی خارج از کشور (TNE) از جمله دانشگاه های بریتانیا بی توجه نمانده است.

یکی از ارائه دهندگان که بسیار فراتر از این بازی بود، اولین دانشگاه بین المللی را در ازبکستان تأسیس کرد که تحصیلات منتهی به مدرک تحصیلی بریتانیا را در سال ۲۰۰۲ ارائه می کرد. این اقدام در نتیجه همکاری بین دانشگاه وست مینستر در لندن و بنیاد رئیس جمهور ازبکستان بود.

تا به امروز، دانشگاه بین المللی وست مینستر در تاشکند (WIUT) ​​دارای ۵هزار و ۲۰۰ دانشجو است و طیف وسیعی از مدارک کارشناسی مدیریت و بازرگانی و طیف وسیع تری از دوره های تحصیلات تکمیلی، از جمله علوم بهداشت عمومی و حقوق بازرگانی بین المللی را ارائه می دهد.

این برنامه ها توسط دانشگاه وست مینستر تایید می شوند، اما WIUT یک ارائه دهنده مستقل آموزش عالی در تاشکند است، نه یک پردیس شعبه دانشگاه بریتانیا. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha