• چهارشنبه / ۱۴ آذر ۱۴۰۳ / ۱۹:۰۵
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1403091410591
  • خبرنگار : 71498

عدم بازگشت خاموشی‌ها مشروط به تامین سوخت است 

عدم بازگشت خاموشی‌ها مشروط به تامین سوخت است 

وزیر نیرو گفت: عدم بازگشت خاموشی‌ها مشروط به تامین سوخت است و برای این موضوع نیز با وزارت نفت مذاکراتی صورت گرفته است.

به گزارش ایسنا، عباس علی‌آبادی امروز در حاشیه جلسه با وزرای نفت، صمت و معاون رئیس جمهور در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوال ایسنا در خصوص احتمال بازگشت خاموشی‌ها، گفت: این مساله به تامین سوخت مشروط است، خبر خوب این است که نیروگاه‌ها آماده تولید برق هستند، از این جهت کمبود مولد حرارتی نداریم، می‌توانیم هرچقدر نیاز باشد تواید کنیم، حتی نیاز برخی کشورهای همسایه را می‌توانیم تامین کنیم اما لازم است سوخت لازم  تامین شود.

وی بیان اینکه برای تامین سوخت در گذشته اقداماتی انجام شده اما کافی نبوده و این ناکافی بودن اقدامات موجب شده که امروز ناترازی سوخت داشته باشیم، گفت: تمرکز دولت اکنون رفع این ناترازی است، دولت برای این مساله اول به خودش تکلیف کرد که مصرف را به حداقل برساند ‌اکنون در ادارات کمتری مصرف صورت می‌گیرد، برای فردا و پس‌فردا نیز رئیس جمهوری دستور داده‌اند که وسائل گرمایشی خاموش شودو ممکن است در هفته‌های آینده تداوم داشته باشد و این موجب بهبود وضعیت خواهد شد.

وزیر نیرو با بیان اینکه تلاش بسیار زیادی در دولت برای رفع ناترازی‌ها در حال انجام است، آنچه که ما در وزارت نیرو روی آن متمرکز هستیم تولید مولدهای انرژی است، امروز کشور از این حیث در وضعیت بسیار خوبی قرار دارد به نحوی که می‌توانیم تا حدود ۵۹ هزار مگاوات برق تولید کنیم اما بازم است سوخت آن تامین شود.

علی‌آبادی افزود: برای سال آینده تلاش ما این است که بتوانیم از پنل‌های خورشیدی بیشتر استفاده کنیم تا نیاز کمتری به سوخت داشته باشیم، برنامه‌ریزی‌های سابق به نتیجه رسیده و برای آینده برنامه‌های بیشتری داریم.

وی با بیان اینکه حدود ۳۰ هزار مگاوات را هدف قرار داده‌ایم و پیش‌بینی می‌شود که در زمستان سال آینده مشکلی از این حیث وجود نداشته باشد و مشکل سوخت را از طریق تامین انرژی به واسطه انرژی‌های خورشیدی برطرف کنی، گفت: در تابستان این موضوع بستگی به میزان مصرف و تامین سوخت دارد، پیش‌بینی می‌شو که از نظر سوخت مشکلی به‌وجود نیاید و باید نیروگاه‌ها را برای تولید بیشتر آماده کنیم.

وزیر نیرو با بیان اینکه تا حدود ۹۰۰۰ مگاوات می‌توانیم برق بیشتری تولید کنیم و همین مساله وضعیت را بسیار بهتر خواهد کرد اما این مساله به شدت تابع وضعیت مصرف مردم است، اظهار کرد: امیدوارم مردم بیشتر رعایت کنند و مصرف را به حد قابل قبولی در مقیاس جهانی برسانند.

وی در خصوص سوخت‌رسانی گاز مایع به نیروگاه‌ها، اظهار کرد: در زمستان یک عدد قابل توجهی سوخت مصرف می‌کنیم این سوخت از چند محل تامین می‌شود، بخشی از این سوخت گاز است که همانطور که اعلام شد تولید آن افزایش پیدا کرده ‌باید دید در آینده چطور تحویل داده می‌شود.

علی‌آبادی با بیان اینکه بخشی دیگر سوخت مایع است که شامل گازوئیل و مازوت می‌شود،گفت: برای سوخت مازوت محدودیت مصرف وجود دارد، در مناطق شهری استفاده نمی‌کنیم و اگر استفاده کنیم از سوخت‌های مخصوصی استفاده می‌کنیم که حداقل زیان را برای مردم داشته باشند و در شهرهایی که مستقیما تحت تاثیر قرار می‌گیرند تا کنون استفاده نکرده‌ایم.

وی افزود: سوخت گازوئیل، سوخت جایگزین برای نیروگاه‌ها است در تلاش هستیم میزان مصرف را به حداکثر برسانیم، نسبت به گذشته طی روزهای اخیر وضعیت بسیار بهبود یافته اما به تناسب میزان تقاضا نیز افزایش یافته چرا که سرما زودرس است و این مساله می‌تواند به ناترازی دامن بزند.

وزیر نیرو با بیان اینکه این جلسه برای پیشگیری از وقوع حوادث ناهنجار است تا وارد شرایط بدتر از این نشویم، گفت: دما در حال کاهش است و باید خودمان را آماده کنیم و دولت هوشمندانه تلاش می‌کند تا کاری کند تا کمترین‌ فشار به مردم وارد شود، گفت: تا این لحظه خاموشی نداشتیم، امیدواریم از طریق تمهیداتی که دیده شده بتوانیم زمستان را به خوبی پشت سر بگذاریم.

علی‌آبادی با بیان اینکه مصرف مازوت نسبت به سال گذشته هنوز دو نیروگاه که قبلا هم استفاده نمی‌کردند و پلمپ آن‌ها باز نشده است، مابقی نیروگاه‌ها که می‌توانند این سوخت را بسوزانند و حدود ۴۰ سال پیش احداث شدند، وقتی وارد زمستان می‌شویم به ناچار باید از سوخت مایع استفاده کنیم، با تمهیداتی که اندیشیده شده تست سوختی را به ما خواهد داد که سولفور کمتری خواهد داشت و در نتیجه شرایط را به وضعیتی میرساند که می‌توانیم برق مشترکان را تامین کنیم. 

به گفته وی کسری برق برای مردم اهمیت زیادی دارد و در تلاش هستیم که به این نقطه نرسیم.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha