محمدنبی مالمیر روز چهارشنبه ۱۴ آذرماه در حاشیه بازدید از نمایشگاه صنایع دستی ویژه معلولان توانمند در گفتوگو با خبرنگار ایسنا به اقدامات انجام شده در راستای مناسبسازی فضاهای عمومی از جمله پارک کوهسار و پارک سیفیه، ادارات و بانکها و اصلاح رمپهای غیراستاندارد سطح شهر اشاره و اظهار کرد: در حال پیگیری هستیم تا پارک بانوان واقع در بلوار شهید تاجوک در هفته یک سانس در اختیار خانوادههای معلولان به ویژه معلولان ذهنی و اوتیسمی قرار گیرد تا با آرامش خاطر از این فضا استفاده کنند.
مالمیر همچنین از رایزنیهای انجام شده با اداره ورزش و جوانان برای در اختیار قرار دادن فضاهای ورزشی و برگزاری مسابقات ویژه معلولان خبر داد.
رئیس اداره بهزیستی ملایر به شش مرکز شبانهروزی نگهداری از بیماران روان، معلولان ذهنی و سالمندان در این شهرستان اشاره کرد و گفت: ملایر با وجود دو مرکز نگهداری از سالمندان، دو مرکز نگهداری از بیماران روان، یک مرکز نگهداری از معلولان ذهنی زیر ۱۴ سال و یک مرکز دخترانه نگهداری از معلولان ذهنی بالای ۱۴ سال، بیشترین مراکز شبانهروزی نگهداری از معلولان و سالمندان در سطح استان را دارد.
وی با بیان اینکه در حال پیگیری اخذ مجوز برای ایجاد یک مرکز پسرانه نگهداری از معلولان ذهنی بالای ۱۴ سال نیز هستیم، اظهار کرد: ۷۰۰۰ پرونده معلولیت در سطح شهرستان داریم که خدمات حمایتی، توانمندسازی، آموزشی و تسهیلات مسکن و اشتغال به آنان ارائه میشود.
مالمیر با بیان اینکه مستمری ماهانه بر اساس تعداد خانوار از یک نفره تا پنج نفره و بیشتر پرداخت میشود، افزود: در مجموع ماهیانه ۱۰ میلیارد تومان به عنوان مستمری برای معلولین و زنان سرپرست خانوار در سطح شهرستان واریز میشود.
وی ادامه داد: از ابتدای آبان ماه خدمت ویژهای با عنوان «کمک هزینه معیشت» را برای معلولان شدید و خیلی شدید پیگیری کردیم تا علاوه بر خدمات مستمری، مبلغی به عنوان کمک هزینه معیشت دریافت کنند.
مالمیر به ارائه خدمات حق پرستاری برای معلولان ضایعه نخاعی، معلولان شدید و خیلی شدید با دهکهای اقتصادی پایین اشاره و تصریح کرد: در حال حاضر حدود ۶۰۰ معلول از این خدمات در سطح شهرستان استفاده میکنند.
وی همچنین به خدمات خوداشتغالی در حوزه توانمندسازی معلولان اشاره و مطرح کرد: در سال جاری به هر معلول مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات با بازپرداخت هفت ساله و بر اساس مدرک فنی حرفهای یا جواز کسب پرداخت میشود که اولویت پرداخت این تسهیلات خوداشتغالی، کارفرماست.
رئیس اداره بهزیستی ملایر تاکید کرد: علاوه بر این به کارفرمایانی که معلولان را بکارگیری کنند، بیمه کارفرمایی پرداخت میشود یعنی ۲۳ درصد از ۳۰ درصدی که باید بعنوان حق بیمه پرداخت شود، به کارفرما داده میشود و بر اساس نوع و شدت معلولیت، مبلغی نیز به عنوان جبران کارآیی به کارفرما پرداخت خواهد شد.
مالمیر با بیان اینکه شهرستان ملایر در حوزه بیمه معلولان از دیگر شهرهای استان جلوتر است، گفت: در حال حاضر چاپخانه پارسیان و مطب برخی پزشکان، در کنار دیگر نیروهایشان نیروهای معلول بکارگیری کردند.
مالمیر از پرداخت تسهیلات احداث یا خرید مسکن برای معلولان تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان خبر داد و گفت: سال گذشته طبق تفاهمنامه اداره بهزیستی با بنیاد مسکن ملایر، ۳۵ منزل مسکونی ساخته و تحویل داده شد.
وی به ارائه خدمات توانپزشکی در زمینه خدمات کلینیکی، کاردرمانی، گفتاردرمانی، فیزیوتراپی و وسایل ارتوپدی اشاره و بیان کرد: در حال حاضر بدلیل محدودیتهای موجود، بیشترین خدمات سمعک به دانش آموزان و دانشجویان ارائه میشود و گروههای سنی در این رابطه بالاتر مبلغی بعنوان کمک هزینه دریافت میکنند.
مالمیر خواستار کمک خیرین در این زمینه شد و گفت: در حال حاضر ۳۸ دانشجوی معلول در سطح شهرستان داریم که تحصیل آنان در مقطع کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی رایگان است و در مقاطع بالاتر نیز بر اساس نیاز خانواده کبلغی بعنوان کمک هزینه پرداخت میشود.
وی از برگزاری آزمون استخدامی ویژه معلولان برای نخستین بار در سطح کشور خبر داد و افزود: در شهرستان ملایر ۵۱ نفر ثبت نام کردند که ۲۴ نفر آنان بکارگیری خواهند شد.
رئیس اداره بهزیستی ملایر در ادامه هدف از برگزاری چنین نمایشگاههایی را نشان دادن توانمندی معلولان دانست و خواستار رعایت قوانین مرتبط با حمایت از جامعه معلولان توسط ارگانهای دولتی شد.
مالمیر به برپایی ۵۰ غرفه در این نمایشگاه اشاره و خاطرنشان کرد: در این نمایشگاه حدود ۲۰ معلول که در مرکز حرفه آموزی وصال مهر ملایر آموزش دیدند، به مدت یک هفته محصولات خود را در زمینههای میناکاری، سفال، سرامیک، سنگ مصنوعی و شمع در معرض دید علاقمندان قرار خواهند داد.
موسس و صاحب امتیاز مرکز حرفه آموزی وصال مهر ملایر نیز در ادامه اظهار کرد: این مرکز از سال ۱۳۹۷ با هدف آموزش مهارتهای پایه، مهارتهای اجتماعی و آموزش عادات کاری، ایجاد امکانات توانبخشی، ایجاد شغل و آموزش مهارتهای کسب و کار برای به حداکثر رساندن تواناییهای بالقوه معلولان و کسب آمادگیهای لازم برای حضور در مراکز شغلی، کارگاههای حمایتی و مراکز پشتیبانی شغلی راهاندازی شد.
زهرا نجاتی با بیان اینکه در حال حاضر ۳۵ پسر معلول بالای ۱۴ سال با مشکلات جسمی حرکتی، اوتیسمی و یا سندروم داون در این مرکز مشغول آموزش هستند، افزود: خدمات این مرکز شامل آموزش بخش حرفه آموزی، آموزش بخش پیش حرفهای، اجرای توانبخشی و کاردرمانی، اجرای مشاوره و روانشناسی، اجرای هنر درمانی، موسیقی درمانی و نمایش درمانی است.
نجاتی با اشاره به اینکه این مرکز حرفه آموزی چند ماهی است به مرکز جامع پیش مهارتی و پیش حرفهای تبدیل شده است، گفت: با تبدیل این مرکز به مرکز جامع پیش مهارتی، می توانیم یک کارگاه نیز در مرکز راهاندازی و خط تولید یک محصول را ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه خدمات پیش حرفهای و پیش مهارتی در یک بخش و کارگاه در بخش دیگر مرکز مستقر می شود، ادامه داد: توانخواهان اوتیسمی و سندروم داون که توانایی شناختی پایینتری دارند، آموزشهای پیش مهارتی ۱ و ۲ را میبینند، توانخواهانی که سطح بالاتری دارند در کلاسهای پیش حرفهای شرکت میکنند و معلولان توانمندتر پس از گذراندن یک دوره آموزشی وارد کارگاه شده و تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار میگیرند و بصورت ماهانه حقوق خواهند داشت.
نجاتی تصریح کرد: در حال پیگیری برای اخذ مجوزهای لازم و راهاندازی کارگاه و یک خط تولید برای مرکز هستیم و ضروری است در این مسیر اخذ مجوزهای لازم را تسهیل کرده و برای راهاندازی خط تولید یک محصول به ما تسهیلات بدهند.
وی با بیان اینکه چند نفر از توانخواهان مرکز متاهل هستند، گفت: یادگیری یک مهارت و داشتن شغل یکی از ضروریات یک معلول است تا در جامعه مستقل شده و به بهرهوری برسد.
موسس و صاحب امتیاز مرکز حرفه آموزی وصال مهر ملایر با اشاره به اینکه ساختمان مرکز استیجاری است، خاطرنشان کرد: اگر سازمان اوقاف زمینی در اختیار ما بگذارد میتوانیم ساختمان را آنجا بسازیم.
انتهای پیام
نظرات