به گزارش ایسنا، وزیر جنگ اسبق رژیم صهیونیستی پیشتر در اظهاراتی اذعان کرده بود: ارتش اسرائیل در حال پاکسازی نژادی شمال نوار غزه است.
یعالون در این باره افزود: دیگر «بیت لاهیا» و «بیت حانون» وجود ندارد و ارتش در حال حاضر در حال فعالیت در «جبالیا» است و تلاش میکند این منطقه را از حضور اعراب خالی کند.
وزیر جنگ اسبق رژیم صهیونیستی در اظهاراتی در پاسخ به انتقادات از وی در پی این اظهارات نیز گفت: من آنچه را که گفتم، پس نمیگیرم؛ چراکه آنها (نیروهای ارتش) در شمال غزه جنایات جنگی انجام میدهند.
وی در این باره افزود: آنچه درباره پاکسازی نژادی در شمال نوار غزه گفتم، بر اساس اطلاعات دریافتی از افسران حاضر در جنگ است.
شبکه الجزیره در گزارشی در این باره نوشت: در بحبوحه انتقادات وارده به یعالون، این اظهارات در را برای بحث و جدل در جامعه اسرائیل در مورد آنچه سربازان اسرائیلی انجام میدهند، باز کرد.
این اظهارات منعکسکننده وسعت اختلافات و درگیریهای داخلی میان صهیونیستها در هر چیزی است که به هویت و آینده رژیم صهیونیستی مربوط میشود. در همین راستا، اپوزیسیون رژیم صهیونیستی نیز با یعالون همراه شد و اعلام کرد تلآویو در حال تبدیل شدن به «دولت دیکتاتور» است.
در همین راستا، «عومر شربیت» روزنامهنگار وبسایت «زمان اسرائیل» معتقد است که اظهارات یعالون به شواهد و فیلمهای مستند شده توسط سربازان ارتش رژیم صهیونیستی در جریان عملیات نظامی در نوار غزه اضافه میشود که میتواند شواهد قطعی در مجامع بینالمللی علیه این رژیم و سربازان و افسران ارتش آن باشد.
عومر شربیت میگوید: پیش از این اظهارات و اختلافات داخلی میان اسرائیلیها، ویدئوهایی نیز از سربازان و افسران ارتش در غزه در شبکههای اجتماعی پخش شده بود و بنابراین اسرائیلیها ممکن است با احکام احتمالی دستگیری در کشورهای خارجی مواجه شوند. در شرایطی که تهدید دادگاه لاهه بر سطح سیاسی و سربازان و افسران عالی رتبه ارتش متمرکز است، ممکن است سربازان رده پایینتر نیز در خارج با رویههای قضایی و محاکمه مواجه شوند.
در همین راستا، «مرون راپوپورت» سردبیر سایت عبری «سیحا مکمومیت» معتقد است که اظهارات یعالون درباره پاکسازی نژادی غزه را نمیتوان از سیاستهای داخلی و اختلافات و درگیریها در عرصه سیاسی رژیم صهیونیستی که تحت سلطه احزاب راست افراطی به رهبری نتانیاهو است، جدا کرد.
وی اضافه میکند: نتانیاهو و یعالون میدانند که اگر دموکراسی وجود نداشته باشد، پاکسازی نژادی حاکم خواهد شد. میتوان فرض کرد که یعالون متقاعد شده است پاکسازی نژادی که از آن صحبت میکند یک «بیعدالتی اخلاقی» است و بنابراین وزیر جنگ اسبق با توجه به چندپارگی داخلی و شکاف اجتماعی در اسرائیل که در پسزمینه کودتا علیه سیستم قضایی توسط کابینه نتانیاهو ایجاد شد، مخالف این پاکسازی نژادی است.
با این حال، «بن درور یمینی» نویسنده صهیونیست به شدت از یعالون انتقاد کرده و اظهارات وی و استفاده از واژه پاکسازی نژادی را «دروغ و شایعه» توصیف میکند و به عقیده وی این اظهارات در خدمت اهداف کسانی است که او آنها را «دشمنان اسرائیل در سراسر جهان» خوانده است.
این نویسنده صهیونیست اظهار میکند: اسرائیل درگیر جنگ دوگانه «نظامی و سیاسی» و همچنین نبرد آگاهی داخلی و خارجی است و زمانی که صدها هزار نفر در لندن، آمستردام و نیویورک علیه اسرائیل راهپیمایی میکنند، آنها به بازوی تبلیغاتی حزبالله تبدیل میشوند و ادعاهای یعالون به این تبلیغات در سطح جهانی سرعت میبخشد و این در شرایطی است که اسرائیل با کیفرخواست و حکم بازداشت از سوی دیوان کیفری بینالمللی مواجه است.
یمینی توضیح میدهد: اظهارات یعالون به طومار امضا شده توسط هزاران اسرائیلی اضافه شده است که خواستار اعمال تحریمها علیه اسرائیل شدهاند، اینجا در تلآویو، درست مانند منفوران اسرائیل در دانشگاههای سراسر جهان، کسانی هستند که اسرائیل را به پاکسازی نژادی و جنایات جنگی متهم میکنند و از این رو، باعث ایجاد تنفر از یهودیان و اسرائیل میشوند.
«یوانا گونن» نویسنده صهیونیست دیگر نیز در این باره میگوید: شبکههای تلویزیونی اسرائیل که بیش از یک سال است جنایات غزه را از بینندگان اسرائیلی مخفی میکردند، سرانجام این فرصت فراهم شد تا به صورت گسترده به آن بپردازند، اما دلیل آن اتفاقات غزه نبود بلکه اظهارات یعالون بود که در این باره گفت آنچه در حال وقوع است پاکسازی نژادی و جنایات جنگی است.
گونن معتقد است: اگر واکنشها به اظهارات وزیر جنگ و رئیس اسبق ستاد کل ارتش را بررسی کنیم، به این نتیجه میرسیم که در اسرائیل انجام پاکسازی نژادی جایز و حتی مطلوب بوده، اما استفاده از این اصطلاح توهینآمیز ممنوع است.
انتهای پیام
نظرات