• چهارشنبه / ۱۴ آذر ۱۴۰۳ / ۱۲:۲۰
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1403091410176
  • منبع : نمایندگی آذربایجان شرقی

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان:

محصولات صادراتی آذربایجان شرقی از ساده‌ترین شاخص‌ها برخوردار است

محصولات صادراتی آذربایجان شرقی از ساده‌ترین شاخص‌ها برخوردار است

ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان شرقی گفت: صادرات استان بر اساس شاخص PC که دارای ۵ مولفه است، از ساده‌ترین شاخص‌ها برخوردار است که این امر به هیچ عنوان مطلوب نیست.

حیدر فتح‌زاده، در نشست بررسی چالش‌های بخش صنعت و معدن   با اشاره به ظرفیت‌های معدنی استان، اظهار داشت: این استان دارای ۶۴۲ واحد معدنی است که تمامی آن‌ها بر روی نقشه‌های GIS مشخص شده‌اند. این اقدام به ما این امکان را می‌دهد که هر زمان که اطلاعات این واحدها نیاز باشد، همکاری لازم را داشته باشیم. همچنین، تمامی نقشه‌های شهری و روستایی در سازمان ما موجود است و ما با آمارگیری‌های خود در تلاشیم تا ارتباط موثری با بخش خصوصی برقرار کنیم و داده‌ها را به آن‌ها منتقل کنیم.

وی افزود: تاکنون سعی کرده‌ایم در زمینه متناسب‌سازی آمایش سرزمین، همراه بخش خصوصی باشیم. انسجام بین دستگاه‌های دولتی و بخش خصوصی ضروری است و ما برای حل این مسئله پیش‌قدم خواهیم بود. زنجیره تأمین ارزش در استان ما خالی است و باید مانند نمایشگاه‌های بین‌المللی، این اتفاق نیز در استان ما بیفتد.

فتح‌زاده به چالش‌های صادرات اشاره کرد و گفت: صادرات استان بر اساس شاخص PC که دارای ۵ مولفه است، از ساده‌ترین شاخص‌ها برخوردار است که این امر به هیچ عنوان مطلوب نیست. باید به دنبال پیچیده‌تر شدن محصولات صادراتی خود باشیم و مواد اولیه و واسطه را به محصول نهایی تبدیل کنیم. همچنین، سازمان برنامه و بودجه استان‌های دیگر مانند کرمان، فارس و مشهد مایل به همکاری با اتاق‌های بازرگانی ما هستند و باید با ایجاد پل ارتباطی بین آن‌ها، برای ارتقای استان تلاش کنیم.

وی در ادامه به ظرفیت‌های منطقه آزاد تجاری ارس اشاره کرد و گفت: ما باید میزبان استان‌های دیگر در این منطقه باشیم تا دفاتر تجاری برای آن‌ها تأسیس شود و موجب رونق منطقه آزاد تجاری ارس شود. مرز نوردوز تا جلفا یکی از مسیرهای تجاری قوی در سال‌های آتی خواهد بود که باید از این ظرفیت نهایت استفاده را کرد.

رئیس کمیسیون معادن و فلزات اتاق بازرگانی تبریز در این جلسه گفت: استان ما که در سال‌های گذشته جزو ۵ استان برتر کشور بود، امروز به رتبه بیست و هفتم تنزل یافته است.

امید اسمعیل ظفر تصریح کرد: استان کرمان و یزد به ترتیب با ۹ و ۸,۵ درصد بیشترین استفاده از صندوق توسعه ملی را داشته‌اند، در حالی که استان ما تنها ۰.۲ درصد را به خود اختصاص داده است.

وی افزود: دولت باید تفاوت مالیات پرداختی بخش فولاد با دیگر بخش ها را مشخص کند، سپس براساس آن، بالا بودن میزان مصرف انرژی بخش فولاد بررسی شود.

ظفر در پایان تأکید کرد: مدیران استانی باید با تجربه باشند تا بتوانند برای استان تأمین مالی داشته باشند و همچنین باید شفاف‌سازی شود که چند درصد تسهیلات برای شرکت‌های واسطه و چند درصد برای بخش خصوصی اختصاص پیدا می‌کند.

یونس اکبرپور پایدار، رئیس کمیسیون صنایع و انرژی اتاق تبریز، در این جلسه گفت: یکی از مشکلات اساسی بخش خصوصی، عدم ارتباط تنگاتنگ با مسئولین است. در بحث مصرف انرژی شاخص‌گذاری نداریم و باید در این زمینه اقداماتی صورت گیرد تا واحدهای تولیدی بهینه‌تر عمل کنند. تعداد پست‌های برق استان‌های دیگر بیشتر از استان ما است، ما نیز به دنبال افزایش تعداد پست‌ها هستیم.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان شرقی، وی ادامه داد: مشکل دیگر ما، بحث آب است که باید هر چه زودتر مسیرهای انتقال آب از ارس و زرین رود ارتقا پیدا کند و آب مصرفی کشاورزان نیز به صورت کنترل شده باشد. همچنین، مشکل گاز نیز وجود دارد و استان ما به دلیل قرار گرفتن در انتهای خط لوله دچار افت فشار است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha