به گزارش ایسنا به نقل از بی بی سی، دکتر اِوا ناموسوک طی ۱۵ ماه گذشته علاوه بر ارتباط با کتابداران، متصدیان و بایگانیهای دانشگاه کمبریج، فروشگاههای این دانشگاه را نیز جستجو کرد تا این موارد را کشف کند. او با بیان اینکه معمولا موزههای بزرگ و شناخته شده کمتر مجموعههایشان را به نمایش میگذارند، گفت: هنوز دیدن این مقیاس و تنوع آثار تاریخی از کل قاره آفریقا، برایم شگفتآور است.
این پروژه جدیدترین کار در دانشگاه کمبریج است که به پرسشهایی درباره رابطه موزههای این دانشگاه با استعمار و بردگی میپردازد. این تحقیق و آثار یافت شده نشان داد که اکثر آثار باستانی در طول استعمار بریتانیا به دست آمدهاند. دکتر ناموسوک که متصدی ارشد موزه فیتزویلیام است، میگوید که اکثر مصنوعات تاریخی مربوط به آفریقا هنوز به نمایش گذاشته نشدهاند و او امیدوار است که با این تحقیق، نمایش عمومی این آثار بیشتر شود.
این آثار در فروشگاهها و آرشیوهای هشت موزه و باغ گیاهشناسی که با هم موزههای دانشگاه کمبریج را تشکیل میدهند و همچنین کتابخانه دانشگاه یافت شدند.
اکثر این آثار باستانی در طول استعمار بریتانیا به دست آمده است، در حالی که برخی از آنها از قبایل آفریقایی خریداری شده، اما بسیاری به سرقت رفته، مصادره و یا غارت شده اند. مهمترین یافتههای تحقیق دکتر ناموسوک به این شرح است:
* مصر با دهها هزار اثر باستانشناسی و نسخه خطی، بهترین کشور آفریقایی در مجموعههای این دانشگاه است.
* موزه باستانشناسی و مردم شناسی دانشگاه کمبریج حدود ۱۳۷ هزار اثر دارد، اما کمتر از ۱٪ آن به نمایش گذاشته شده است.
* بیش از ۲۹۰۰۰ عکس، از جمله تصاویر اولیه مردم آفریقا از دهه ۱۸۶۰ در این مجموعه نگهداری میشود.
* حدود ۱۰۰ هزار نمونه آفریقایی در موزه جانورشناسی نگهداری میشود؛ در حالی که هرباریوم (حاوی گیاهان حفظ شده) کمترین مجموعه تحقیقاتی را دارد.
* آزمایشگاه داکورث از حدود ۴۸۰۰ بقایای انسان باستانی از مصر و ۱۲۰۰ بقایا از سودان مراقبت می کند، اما اسناد کمی در مورد چگونگی جمع آوری ۷۵۰ بقایای دیگر آفریقایی وجود دارد.
انتهای پیام
نظرات