• سه‌شنبه / ۱۳ آذر ۱۴۰۳ / ۱۸:۰۶
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1403091309654
  • خبرنگار : 50672

آماده باش کامل گلستان برای مقابله با پشه آئدس

آماده باش کامل گلستان برای مقابله با پشه آئدس

ایسنا/گلستان معاون فنی مرکز بهداشت گلستان از به صدا درآمدن زنگ خطر وجود پشه آئدس خبر داد و گفت: استان گلستان آماده مقابله با پشه آئدس است.

دکتر سیدمهدی صداقت امروز (۱۳ آذر ماه) در گفت‌وگو با خبرنگاران با بیان اینکه هر سال ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون عفونت تب دانگ در جهان رخ می‌دهد، اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین پشه‌های ناقل بیماری در جهان «پشه آئدس مهاجم» است که می‌تواند وسیله انتقال بیماری‌های ویروسی مهمی باشد.

وی با اشاره به اینکه بیماری تب استخوان‌شکن (تب دانگ)، بیماری چیکونگونیا (تب زمین‌گیرکننده) و بیماری زیکا از جمله بیماری‌هایی هستند که توسط این پشه منتقل می‌شوند، ادامه داد: طول عمر این پشه‌ها یک تا چهار هفته است. پشه‌های بالغ هر یک تا دو ساعت یک خونخواری و به طور متوسط در طول عمر خود ۴۰ تا ۵۰ خونخواری انجام می‌دهند.

معاون فنی مرکز بهداشت استان با بیان اینکه میزان بروز بیماری دانگ در سال‌ها و دهه‌های اخیر به طور قابل توجهی افزایش یافته است، افزود: این افزایش به نحوی بوده است که موارد این بیماری ظرف ۵۰ سال گذشته، ۳۰ برابر شده است و اکنون هر سال ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون عفونت تب دانگ در جهان رخ می‌دهد.

صداقت با اشاره به اینکه تب دانگ یک بیماری ویروسی است و جزو بیماری‌های منتقله از پشه آئدس به حساب می‌آید، تصریح کرد: این بیماری در ۸۰ درصد موارد کم‌علامت است و در ۲۰ درصد موارد علائم شدیدی دارد که شامل علائم سرماخوردگی، تب ناگهانی، بدن‌درد و استخوان‌درد شدید است که به همین دلیل «تب استخوان‌شکن» نامیده می‌شود.

وی گلودرد و درد پشت حدقه چشم را از علائم مهم این بیماری برشمرد و گفت: این علائم کادر درمان را در مسیر تشخیص تب دانگ قرار می‌دهد.

معاون فنی مرکز بهداشت استان با بیان اینکه تورم و درد شدید مفاصل جزو علائم بیماری چیکونگونیا هستند، خاطرنشان کرد: این بیماری نیز جزو بیماری‌های منتقله از پشه آئدس به حساب می‌آید. اگرچه بیماری چیکونگونیا کشنده نیست اما بسیار ناتوان‌کننده است و بیمار تا ماه‌ها پس از ابتلا به بیماری، درد شدید را تجربه می‌کند.

صداقت با اشاره به اینکه داروی خاصی برای بیماری تب دانگ وجود ندارد و درمان این بیماری، درمان مراقبتی و حمایتی است، توضیح داد: اگر بیمار بدحال باشد باید تحت مراقبت‌های خاص قرار گیرد.

وی مهم‌ترین اقدام برای جلوگیری از شیوع پشه را بهسازی محیط برشمرد و اذعان کرد: در این مسیر، نظافت معابر عمومی، مدیریت فاضلاب و مدیریت دفع پسماند باید به بهترین شکل ممکن انجام شود. پشه آئدس می‌تواند در یک قوطی که مقداری آب در آن جمع شده باشد نیز تخم‌گذاری کند.

معاون فنی مرکز بهداشت استان با بیان اینکه برخی مناطق کشور از تایرهای مستعمل به عنوان حصار باغ یا خانه‌ها استفاده می‌کنند، ادامه داد: این در حالی است که پشه آئدس به دلیل رنگ و بوی خاص تایر به لاستیک علاقه دارد و همین موضوع می‌تواند محلی برای تخم‌گذاری پشه باشد.

صداقت با بیان اینکه پشه‌هایی که طی سنوات گذشته در بندر لنگه صید شده است در ظروفی که برای جمع‌آوری آب خروجی کولر گازی تهیه شده بود کشف شدند، افزود: تاکنون این پشه در آب زیر گلدان، بطری‌های رهاشده، آب جمع‌شده در قوطی کنسروهای رها شده و چاله آسانسور کشف شده‌اند.

وی با اشاره به اینکه همچنین برخی مردم از تانکر برای نگهداری آب استفاده می‌کنند، تصریح کرد: اطمینان خاطر از سالم بودن، شکسته نبودن و درب‌دار بودن این منابع مهم است، چرا که از تخم‌گذاری پشه آئدس جلوگیری می‌کند.

معاون فنی مرکز بهداشت استان با تأکید بر اینکه امکان تشخیص سریع بیماری تب دانگ به وسیله کیت‌های تشخیص سریع وجود دارد، ادامه داد: تست خون از فرد بیمار گرفته می‌شود و کمتر از ۲۰ دقیقه ابتلای وی به تب دانگ اعلام می‌شود.

صداقت با بیان اینکه در استان گلستان، با توجه به همجواری با استان گیلان و مازندران که پشه آئدس در آن‌ها صید شده، آموزش‌های لازم به تمام کارکنان بهداشتی جهت آموزش عموم صورت پذیرفته است، اظهار کرد: جلساتی با سایر ادارات برای تمهیدات لازم بعد از شناسایی پشه برگزار شده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر تمام شهرستان‌های استان گلستان در حال شناسایی مناطق خطرآفرین و صید لارو پشه هستند، افزود: در سال گذشته از ۱۳۰ زیستگاه پشه‌ها در سطح استان، ۳ هزار و ۸۶۲ مورد لارو و ۹۶۰ مورد پشه بالغ جمع‌آوری گردید که هیچ مورد آئدس نبوده است. در سال جاری نیز در ۳۶۴ زیستگاه، ۱۳ هزار و ۹۸۱ لارو صید شده که کلیه لاروهای صید شده از جنس کولکس و کولیسیتا بوده‌اند و تاکنون هیچ مورد آئدس در این استان شناسایی نشده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha