• سه‌شنبه / ۱۳ آذر ۱۴۰۳ / ۱۵:۵۳
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1403091309556
  • خبرنگار : 50622

رئیس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران:

باید به کشاورزی بدون سم بازگشت

باید به کشاورزی بدون سم بازگشت

ایسنا/البرز رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران گفت: توسعه ناپایدار کشاورزی که با هدف افزایش تولید انجام شد؛ استفاده از سموم و کود بیشتر را در کشاورزی رواج داد.

به گزارش ایسنا، سید محمدعلی ابراهیم زاده موسوی در سومین همایش کشاورزی پایدار، روز جهانی بدون سم که روز سه‌شنبه ۱۳ آذر در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج برگزار شد، اظهار کرد: اگر اتفاق خوبی در حوزه کشاورزی پیشرفته رخ داده، به این علت است که دانشگاه، بهره‌بردار، سیاستگذاران و سرمایه‌گذاران کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند.

وی افزود: راه نجات امنیت غذایی کشور، کشاورزی از راه توسعه دانش بنیان است. بنابراین تا دانش وارد کشاورزی نشود، از شرایطی که داریم خارج نخواهیم شد.

ابراهیم زاده موسوی ادامه داد: در مورد موضوع کشاورزی بدون سم در ابتدا باید بررسی کرد که چرا سموم به کشاورزی وارد شد، چون در گذشته کشاورزی بدون سم بود. وقتی تحولات دوره کشاورزی را مرور می‌کنیم، می بینیم که جنگ جهانی دوم و محدودیت‌های غذایی که به وجود آمد کشورها را به سمت تولید به هر قیمتی سوق داد.

وی در ادامه گفت: شیمی و محصولات شیمیایی به ناحق به کمک کشاورزی آمد و از طرفی با تخریب منابع و توسعه ناپایدار کشاورزی که با هدف افزایش تولید انجام شد، استفاده از سموم و کود بیشتر را در کشاورزی رواج داد. از این طریق برخی از کشورها به تولید ثروت هم رسیدند و درآمد زیادی را نصیب شرکت‌های پتروشیمی و تولید مواد شیمیایی کرد.

وی با تاکید بر اینکه باید به کشاورزی بدون سم بازگشت، مطرح کرد: توسعه و بهره برداری از منابع کشاورزی باید به همان روش مدیریتی طبیعت بازگردد و معیشت مردم را اداره کرد. متاسفانه ما در پایداری عقب ماندگی داریم و در تاب آوری صفر هستیم و این وظیفه ما را در بخش توسعه کشاورزی و امنیت غذایی سنگین‌تر می‌کند.

رئیس دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران خاطر نشان کرد: در دانشکدگان با کمک استاندار و جهاد کشاورزی در حال راه‌انداری و فعال کردن دهکده نوآوری در استان هستیم تا مشکلات مربوط به پایداری و تاب آوری را در عرصه کشاورزی بهبود ببخشیم.

ابراهیم زاده موسوی افزود: کشاورزی در استان البرز با توجه به ظرفیت‌های بالای علمی و موسسات فناور و پژوهشی که دارد، نباید فقط به تولید مواد غذایی محدود شود، بلکه باید بر عوامل موثر بر تولید غذا هم کار کند. بنابراین استان البرز در مورد نهاده‌ها باید منبع تغذیه سایر استان‌ها و مرکزی برای پشتوانه امنیت غذایی کشور تبدیل شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha