• سه‌شنبه / ۱۳ آذر ۱۴۰۳ / ۱۱:۱۱
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1403091309144
  • خبرنگار : 71480

رئیس اندیشگاه بیانیه گام دوم:

کسانی که دغدغه انقلاب و ایران دارند برای فهم بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی تلاش کنند

کسانی که دغدغه انقلاب و ایران دارند برای فهم بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی تلاش کنند

رئیس اندیشگاه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی گفت: همه کسانی که دغدغه انقلاب و ایران را دارند باید تلاش کنند بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی در ذهن آحاد جامعه رسوب کند.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین علی ذوعلم در نشست خبری با بیان اینکه بیاینه گام دوم انقلاب اسلامی دارای متن عمیق و اندیشه ورزانه است و باید با راهکاری علمی و اندیشه ورزانه محقق شود، اظهار کرد: مفاهیم این متن باید درک شود. این بیانیه فرمان حکومتی نیست بلکه متن فکورانه و نظریه حکمرانی برای آینده در چارچوب ارزش های اسلامی است. دانشگاه ها، مراکز علمی و حوزه ها و همه کسانی که دغدغه انقلاب و ایران را دارند باید تلاش کنند این بیانیه در ذهن آحاد جامعه رسوب کند. در بیانیه گام دوم مفاهیم عمیق علمی و فلسفی وجود دارد و باید درباره این سرمایه فکر کرده و مباحث علمی جدی درباره آن داشته باشیم.

وی ادامه داد: کارهای زیادی در این شش سال از سوی اساتید، دانشجویان و طلاب در این زمینه انجام شده است. مجمع تشکل های مردمی بیاینه گام دوم ایجاد شده تا با هم همفکری کنند.

ذوعلم خاطرنشان کرد: حلقه‌های میانی که ایده پیش برنده در حکمرانی توسط رهبری مطرح شدند، چه خصوصیاتی دارند و در بستر نظام و بوروکراسی ما باید چه جایگاهی داشته باشند؟ بوروکراسی یکی از مشکلات کشور ماست ولی باید راهی برای حل آن مشکل داشته باشیم. نظام دیوانی باید داشته باشیم ولی باید این نظام در خدمت مردم باشد نه مانعی برای پیشرفت باشد. باید به سمت تحقق نظام انقلابی حرکت کنیم نه اینکه نظام ما انقلابی نباشد بلکه در سازوکارها، ساختارها و فرایندها باید تحول انقلابی انجام شود. دولت و مجلس باید عزم راسخ برای دستیابی به نظام انقلابی داشته باشند، در غیر این صورت مشکل حل نخواهد شد. در حال حاضر جوانانی که در قالب حلقه های میانی اقدام می کنند با موانع بوروکراسی مواجه می شوند. باید سازگاری بین حلقه های میانی و نظام بوروکراسی ایجاد شود.

وی با اشاره به برگزاری همایش حلقه های میانی، پیشران جامعه پردازی در نظام انقلابی در روز ۲۳ بهمن سال جاری ، گفت: تا روز ۱۰ دی فرصت ارسال چکیده ایده ها و تا ۳۰ دی مهلت ارسال ایده ها است. از همه صاحب نظران و جوانان برای شرکت در این همایش  دعوت می کنیم تا ایده های نو را دریافت کرده و تجربه های موجود و موانع و چالش ها را بررسی کنیم.

رئیس اندیشگاه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی اظهار کرد: حلقه میانی باید واسطه‌ای بین نظام و مردم باشد تا در کشور حرکت عمومی ایجاد کند تا تحولی در جامعه و پیشرفت ایجاد شود. از تجارب دیگر جوامع باید استفاده کنیم ولی نباید الگوی دیگران را داشته باشیم بلکه خود صاحب الگو باشیم. الگوهای بومی خود را باید بروزرسانی کنیم. دانشگاه ها باید به این موضوع ورود کنند. نظام حکمرانی برای آینده به تحول نیاز دارد و برای این تحول به ایده نیاز داریم. رئیس جمهور دغدغه های مهمی را مطرح کردند که روسای جمهور قبلی هم آنها را مطرح کرده بوند. اما چگونه باید این دغدغه ها حل می شود؟ یک راه حل استفاده از مسیر  بوروکراتیک و القایی از دیگران است که نمی تواند مشکل ما را به گونه‌ای حل کند که هویت و استقلال ما را حفظ کند، بلکه منجر به وابستگی می شود. راه حل دیگر استفاده از نظریه‌های انقلابی و تجارب بومی و بهره‌گیری از کمک مردم  است.



ذوعلم ادامه داد: در این خصوص پژوهشگران، اندیشمندان و نخبگان مقالات و ایده های خود را به آدرس hamayesh.gaame۲.irhamayesh.gaame۲.ir  ارسال کنند.

وی خاطرنشان کرد: تبیین مفهوم حلقه‌های میانی و عناصر و مولفه‌های آن، بررسی رسالت مراکز علمی و دانشگاهی در زمینه جریان‌های حلقه‌های میانی، تبیین مفهوم کارکردهای حلقه‌های میانی در جامعه پردازی، بازتعریف نسبت و مناسبات مجموعه های تخصصی و حلقه‌های میانی، ایده‌های ناظر به نقش حلقه‌های میانی در بازسازی انقلابی نظام‌های تربیتی، آموزشی، اداری، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی، بررسی نقش حلقه‌های میانی در جهت‌دهی به کارگزاران و هم‌افزایی با مجموعه‌های رسمی، راهکارهای نو در کنشگری موثر جوانان در شکل دهی و کارآیی حلقه‌های میانی، بررسی الگوها و تجربیات موفق و ناموفق حلقه‌های میانی در سطوح ملی و منطقه‌ای، تجربه نهادهای انقلابی در دهه ۶۰ به مثابه حلقه‌های میانی در جامعه‌پردازی پس از انقلاب، تحلیل و نقد ایده‌های تقلیدی بیگانه و مقایسه آن با جریان حلقه‌های میانی، بازخوانی نقش حلقه‌های میانی در شکل‌گیری و تداوم تجربیات موفق جامعه پردازی، بررسی چالش های عینی، ساختاری، نهادی، اجتماعی و فرهنگی پیشِ‌روی حلقه‌های میانی، بررسی چالش های نظری حلقه‌های میانی، چالش های تعامل نظام انقلابی با حلقه‌های میانی، چالش های حلقه‌های میانی در اقناع و اعتمادآفرینی برای مردم و مسئولان از جمله محورهای این همایش است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha