• سه‌شنبه / ۱۳ آذر ۱۴۰۳ / ۱۰:۵۷
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1403091309122
  • خبرنگار : 50225

استاندار خوزستان: مردم باید اشتیاق کافی برای ماندن دراستان را داشته باشند

استاندار خوزستان: مردم باید اشتیاق کافی برای ماندن دراستان را داشته باشند

ایسنا/خوزستان استاندار خوزستان با اشاره به آلودگی‌های محیط زیستی استان و نقش آن در مهاجرت از خوزستان، گفت: خوزستان روزی مهاجرپذیرترین استان کشور بود اما امروز متاسفانه به مهاجرفرست‌ترین استان تبدیل شده است؛ مردم باید اشتیاق کافی برای ماندن در یک استان را داشته باشند و باید شرایط در این زمینه فراهم شود.

سید محمدرضا موالی‌زاده در همایش ملی مراقبت از خاک که امروز (۱۳ آذرماه) در اهواز برگزار شد، با تاکید بر لزوم تلاش برای بهبود وضعیت زیست محیطی خوزستان، اظهار کرد: خوزستان از دیرباز چند ماموریت اصلی از جمله تولید نفت، تولید گندم، محصولات فلزی، نیشکر و ترانزیت کالا را داشته است و مردم این استان به خوبی ایستادگی کردند و از عهده این ماموریت‌ها برآمدند.

به گزارش ایسنا، وی افزود: مدیرانی که در خوزستان فعالیت می‌کنند باید یک چشم به منافع ملی و یک چشم به منابع محلی داشته باشند و باید به مسائل منطقه توجه کافی داشته باشند. یکی از این مسائل، بحث‌های زیست محیطی است. آلودگی آب، خاک و هوا بسیار مهم است. امروز می‌بینیم تالاب‌های خوزستان در شرایط مناسبی نیستند بنابراین باید همه کمک کنند تا این وضعیت بهبود یابد.

استاندار خوزستان با بیان اینکه امروز شاهد آلودگی هوا در اهواز و دیگر شهرهای خوزستان هستیم و این وضعیت، آزاردهنده است، گفت: وجود ریزگردها در خوزستان یکی از معضلاتی است که با آن مواجه هستیم و مردم را آزار می‌‎دهد. آلودگی هوا در پی سوزاندن فلرهای نفتی و همچنین دیگر بخش‌های در حال فعالیت رخ می‌دهد. تعطیلی مدارس به دلیل آلودگی هوا، هنر نیست و تنها یک مُسکن است و مشکلی را حل نمی‌کند، مشکل باید به طور اساسی حل شود.

موالی‌زاده با اشاره به آلودگی آب در خوزستان عنوان کرد: امروز رودخانه‌های زلال خوزستان در شرایط مناسبی نیستند و باید شرکت‌ها و دستگاه‌ها به این مساله توجه کنند. باید از بحران برداشت آب خام از رودخانه‌ها عبور کنیم. در حال حاضر ما از یک طرف آب خام را از رودخانه‌ها برداشت می‌کنیم و از طرف دیگر پساب را به رودخانه‌ها تحویل می‌دهیم. باید بازچرخانی آب در دستور کار شرکت‌های تولیدی قرار بگیرد.

استاندار خوزستان با بیان اینکه آلودگی خاک مساله بسیار مهمی است و نباید به راحتی از کنار این مساله گذشت، تصریح کرد: همه ما در قبال این موضوع، مسئول هستیم. اگر بخواهیم مسئولیت اجتماعی را دنبال کنیم باید بدانیم اساساً خاستگاه شکل‌گیری موضوع مسئولیت اجتماعی، محیط زیست است و بیش از ۵۰ سال است که موضوع مسئولیت اجتماعی به صورت جدی در دستور کار شرکت‌های بزرگ است. اگر روزی به این موضوع به عنوان یک هزینه نگاه می‌شد، امروز به عنوان سرمایه‌گذاری به آن نگاه می‌کنند و باید امروز بیش از پیش به این موضوع توجه شود.

وی بیان کرد: ما غافل هستیم و طبیعت را تخریب می‌کنیم و انتظار داریم طبیعت به ما پاسخ ندهد؛ در حالی که طبیعت هوشمند است و در عالمی زندگی می‌کنیم که هوشمند است. در بستر رودخانه ساخت و ساز می‌کنیم و باید بپذیریم این بستر متعلق به رودخانه‌ها است. باید برای پدیده‌های مختلف ارزش قائل باشیم. وقتی خاک، آب و هوا را تخریب می‌کنیم، به ما پاسخ می‌دهند.

استاندار خوزستان ادامه داد: باید با پدیده‌های طبیعی تعامل داشته باشیم و اگر روزی بحث‌های زیست محیطی به عنوان امور حاشیه‌ای و دست چندم مطرح می‌شدند امروز دیگر این بحث‌ها باید در اولویت اول مورد توجه قرار بگیرند.

موالی‌زاده عنوان کرد: بنا داریم در خوزستان موضوع محیط زیست را به صورت جدی مورد توجه قرار دهیم و همه ما باید در این زمینه تلاش کنیم. سازمان‌های مردم نهاد فعال در این زمینه نیز باید توسعه داده شوند. همه دستگاه‌ها باید پای کار بیایند و مساله محیط زیست را جدی بگیریم و شرایط زیست پایدار در خوزستان را فراهم کنیم.

وی افزود: خوزستان روزی مهاجرپذیرترین استان کشور بود اما امروز متاسفانه به مهاجرفرست‌ترین استان تبدیل شده است؛ مردم باید اشتیاق کافی برای ماندن در یک استان را داشته باشند و باید شرایط در این زمینه فراهم شود.

استاندار خوزستان ادامه داد: یکی از موضوع‌هایی که به ماندگاری نخبگان و سرمایه‌های ما کمک می‌کند توجه جدی به محیط زیست است و از همین جا دست یاری و کمک را به سوی دانشگاهیان، نخبگان و پیشکسوتان عرصه حفاظت محیط زیست دراز می‎کنم و از آن‌ها درخواست می‌کنم توان علمی و کارشناسی خود را بیاورند و در کنار مدیران اجرایی قرار بگیرند و در این زمینه به ما کمک کنند و شاهد روزهای بهتر برای طبیعت هوشمندمان باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha