شهاب قصری امروز دوشنبه (۱۲ آذر) در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: اخیرا ادعا شده است که سه کودک که دو نفر آنها عضو یک خانواده تهرانی و یک نفر اهوازی هستند، دچار مسمومیت با ماکارونی شده و فوت کردهاند، که در رابطه با این ادعا باید چند نکته را مورد توجه قرار داد.
به گفته وی ماکارونی ها می توانند به اسپور باسیلوس سرئوس (نوعی باکتری مسمومیت زا) آلوده باشند، این اسپورها، باکتری را در شرایط نامساعد، از جمله خشک کردن ماکارونی (روشی برای افزایش ماندگاری ماکارونی) در کارخانه حفظ می کنند، منتظر فرصت میمانند.
مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: اسپورها، حتی دمای پخت ماکارونی را هم تحمل می کنند، در صورتی که پس از پخت، ماکارونی در دمای اتاق (خارج از یخچال)، نگهداری شود، این باکتری فرصت رشد و تولید سم (توکسین) پیدا می کند. هر چقدر زمان نگهداری ماکارونی در دمای اتاق بیشتر باشد، احتمال ایجاد سم، بیشتر میشود.
قصری با تاکید بر اینکه انواع ماکارونی باید بلافاصله پس از پخته شدن، مصرف شوند، افزود: در صورت باقی ماندن ماکارونی حتما و بلافاصله به یخچال منتقل شوند. حتی توصیه بر این است که ماکارونی اضافه آمده، بهتر است دور ریخته شود.
به گفته وی در ویدیوهای پخش شده در فضای مجازی مشخص نیست که وضعیت نگهداری ماکارونیها قبل از مصرف کودکان، چگونه بوده است. آیا این ماکارونی ها، پس از پخت، بلافاصله مصرف شده اند یا خیر؟
مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ادامه داد:کودکان از گروههای پر خطر و مستعد آسیب از مسمومیت های غذایی هستند، بنابراین در صورت مسمومیت و وجود علائم اسهال و استفراغ بایستی بلافاصله به مراکز درمانی رسانده شوند.
قصری افزود: ادعای استفاده گسترده از سموم به علت خشکسالی و کم آبی، ادعایی بیاساس است. در مناطق کم آب، گندم به صورت دیم و بدون کمترین مراقبت کشاورزی تولید میشود.
به گفته وی برای تولید ماکارونی از گندم دوروم استفاده می شود که دست کم بخشی از آن، هر سال از کشورهای مختلف، به ایران وارد میشود و بنابر این شرایط همه ماکارونیهای تولیدی یکسان نیستند.
مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: تایید یک مسمومیت غذایی آن هم از نوع مرگبار، مستلزم تایید تشخیص سم در محتویات گوارش جسد (یا خون)، و جدا سازی همان عامل از ماده ی غذایی از همان محموله (Batch Number) است.
قصری تاکید کرد: کارخانجات غذایی موظفند از هر محموله تولیدی یک نمونه (Retention Sample) تا پایان تاریخ انقضا برای بررسیهای حقوقی و قانونی در کارخانه نگهداری کنند که قابل ارایه به مراجع مربوطه است.
انتهای پیام
نظرات