نادر احمدی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: مازوتسوزی و آلودگیهای ناشی از آن، یکی از معضلاتی است که مردم قزوین با آن دست و پنجه نرم میکنند.
وی با اشاره به تصمیم دولت مبنی بر عدم مازوتسوزی برای برخی نیروگاههای کشور از جمله اراک و اصفهان، افزود: مازوتسوزی نیروگاه شهید رجایی امروز بزرگترین معضل محیط زیستی استان است که امیدواریم در این رابطه نیز دولت تصمیم جدی بگیرد.
این کارشناس آسیبشناسی بالینی بیان کرد: سوخت مازوت سرطانزا است و این موضوع تقریباً برای همه اثبات شده؛ آثار و مضرات مازوتسوزی در کودکان بیش از سایرین است.
وی ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات و عوارضی که آلودگی هوا دارد، جهش ژن و ازدیاد بیماریهایی چون SMA است که امروز شاهد افزایش آن در سطح جامعه هستیم.
این فعال محیط زیستی خاطرنشان کرد: یکی از دلایلی که نیروگاه اقدام به مازوتسوزی میکند، ناترازی انرژی است، بنابراین در این راستا رعایت شهروندان در مصرف انرژی به خصوص در مصارف خانگی میتواند، شرایط طبیعی سوخت نیروگاهها به گاز طبیعی را بازگرداند.
وی تصریح کرد: بر اساس گزارش هواشناسی شهرستان آبیک به دلیل نزدیکی به نیروگاه همیشه در شرایط بد آب و هوایی قرار دارد و از همین روی شاهد افزایش غلظت ذرات معلق و همچنین دیاکسید گوگرد هستیم.
احمدی در ادامه اظهار کرد: بررسیهایی صورت گرفته نشان میدهد که افزایش غلظت آلایندهها سبب بیشتر شدن مرگهای منتسب به آلودگی هوا میشود.
وی خاطرنشان کرد: بهترین اقداماتی که ما میتوانیم در خصوص بحث آلودگی هوا انجام دهیم، ابتدا توسعه ناوگان حمل و نقل و سپس حرکت به سمت مصرف انرژیهای تجدیدپذیر است.
این کارشناس آسیبشناسی بالینی گفت: طبق قانون هوای پاک مصوب سال ۹۶ باید سالانه ۱۰ درصد از تولید انرژی و برق وزارت نیرو از انرژیهای تجدیدپذیر باشد و این شرایط دور از دسترس نیست اما متأسفانه این قانون آن طور که باید و شاید اجرایی نمیشود و یکی از مهمترین دلایلی که مشکلات محیط زیستی به قوت خود باقی میماند، همین عدم اجرای قوانین است.
این فعال محیط زیستی در پایان ضمن انتقاد از سازمان محیط زیست استان قزوین اظهار کرد: مازوت اولین مجرم آلودگی هوای قزوین است و عدم مازوتسوزی در نیروگاه قزوین جز با تلاشهای اداره کل محیط زیست میسر نمیشود و انتظار میرود این سازمان توجه بیشتری به آلودگی هوا داشته باشد.
انتهای پیام
نظرات